Hallo , Mijn zoontje is bijna 8,5 maand oud en eet nu al een tijdje een paar kleine stukjes met wat margarine er op maar heb het gevoel dat ie het niet erg lekker vindt want veel spuugt hij weer uit en krijgt dus haast geen brood binnen. Iemand tips wat ik nog bij de margarine er op kan doen kwa deze leeftijd ?
Ik lees mee, mijn zoontje eet amper brood. Kaas en worst vindt ie heerlijk maar dat eet ie eraf Anders smeerkaas? Philadelphia? Leverworst?
Hier eet ze op brood naast altijd margarine: pindakaas, kip- of kalkoenfilet, jam, gerookte zalm, fruithap, appelstroop op het kdv ook wel eens smeerkaas
Mag je kindje ook gewoon roomboter? Geen allergie oid? Dan zou ik zowizo een klein kindje, en eigenlijk iedereen zonder allergie, roomboter geven. Dat is veel lekkerder en gezonder. Qua beleg kan je ook fruithap op brood doen, stukjes banaan, appelstroop,
Appelstroop is hier favoriet, maar pindakaas ook. Alles wat smeerbaar is kan niet van het brood gehaald worden, dus misschien helpt dat. Pindakaas moet je denk ik wel voorzichtig proberen, in verband met allergieën. Verder kan je geprakte banaan of avocado op brood doen of eigenlijk alles wat je kan bedenken wat je kindje ook lekker vindt zonder brood.
Ik geef o.a kipfilet, jam of groentespread van zonnatura, appel-perenstroop of pindakaas van de kleine keuken, een klein stukje gekookt ei, smeerkaas en smeerworst heel af en toe een keertje. Ook al een keer ham en kaas gegeven maar daar is hij niet gek op.
Ik geef al vanaf het begin notenmoes. Eerst blanke amandelmoes dat is zonder stukjes nu geeoon gemengde en appel/perenstroop. Met roomboter er onder. Banaan op brood is ook een succes Ik geef absoluut geen smeerkaas of smeerworst/leverpastei. Als ik daar de ingredientenlijst van lees durf ik het zelf niet eens te eten laat staan het aan mn baby te geven.
Ik zag nu net bij de baby afdeling in onze jumbo dat ze speciale pindakaas hebben dit dus maar eens proberen morgen
Ik gaf het eerste jaar vooral roomboter. Daarna appel/perenstroop en jam van Zonnatura, kipfilet, banaan, notenpasta. Smeerkaas en smeerworst krijgt mijn peuter nog steeds niet, dat is echt rotzooi. Smeerkaas is gewoon vloeibaar plastic met veel zout, en in smeerworst zit teveel vitamine a.
Daar zijn de meningen wel wat over verdeeld. Ik zou nooit margarine aan mijn kind geven! Het mag niet voor niets geen boter heten.
Roomboter is gewoon het vet van de melk. Melk is sowieso gezond voor baby's, gelet op het hoofdingrediënt van kunstvoeding. Margarine is plantaardig met veel water (en extra vitaminen) toegevoegd. De reden dat het Voedingscentrum wil dat baby's margarine eten in plaats van roomboter ligt in de toegevoegde vitamine D en het lagere vetgehalte. Tot het 4e jaar geef je baby's al vitamine D en ik geen ook geen magere melk aan mijn zoontje, dus liever roomboter in ons geval.
Mee eens. Hier dus ook in het begin alleen roomboter op brood. Daarna appelstroop, jonge kaas, jam van Zonnatura. Later ook roomkaas, pindakaas en vleeswaren.
Klopt, die is echt heel fijn! Van de kleine keuken volgens mij. Ze hebben ook appelperenstroop en amandelpasta. De amandelpasta is hier ook favoriet, en ook bij mama omdat die niet zo 'knoeit' als de rest In het begin deed ik ook enkel boter. Nu boter + beleg. Vaak pindakaas omdat mijn dames wel extra gezonde vetten kunnen gebruiken. Avocado vinden ze ook prima. Appelstroop vinden ze zelf het allerlekkerst.
Margarine Geplette banaan Geprakte avocado (heel dun laagje ) Jam met minder suiker Appelstroop Ik geef om de dag met iets erop. Anders gewoon met margarine.
Fruitbeleg van sesamstraat is hier een succes. Is zonder stukje en minder zoet dan gewone jam. Je hebt abrikozen en aardbeien variant. Gestampte muisjes met roomboter. Appel peren stroop. En heel soms pure hagelslag (krijgt meneer alleen als ik nog moet poetsen want dat is een heerlijke knoeiboel )