Appeltaart bewaren

Discussie in 'De lounge' gestart door Vrolijkheid, 20 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Hoi!

    Ik ga zometeen een appeltaart bakken die morgenmiddag wordt gegeten (verjaardagsfeestje) Morgen heb ik niet veel tijd dus vandaar.

    Nu vraag ik mij af hoe ik hem het beste kan bewaren: afgedekt in de koelkast? Niet afgedekt? Op een koele plek in de trapkast? afgedekt?
     
  2. Aliwen

    Aliwen Actief lid

    7 aug 2015
    394
    31
    28
    Kleuterjuf
    Gelderland
    Als je plaats hebt in de koelkast zou ik dat doen. Afgedekt en zorgen dat er geen knoflookdingen in de koelkast liggen.
    En anders kan een andere koele plek volgens mij ook geen kwaad.

    En nu heb ik dus spontaan trek in zelfgemaakte appeltaart!
     
  3. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Ik kan wel wat plaats maken haha maar als het kan gebruik ik graag mijn koelkast volledig.

    Ik lees en hoor verschillende dingen over bewaren vandaar dat ik dacht: ik vraag het hier even. Thanks :)
     
  4. kleinegup

    kleinegup Fanatiek lid

    19 aug 2015
    1.533
    382
    83
    Vrouw
    Ik heb laatst in de bakvorm laten afkoelen en natuurlijk voor geproefd ;). Daarna afgedekt met zilverfolie, en in de koelkast gezet. Volgende dag uit de koelkast en als je best veel bezoek tegelijk krijgt nog even in de oven opwarmen :) en anders gewoon buiten de koelkast op kamer temperatuur (wel op tijd doen, duurt best lang). Smaakte nog heerlijk!
     
  5. Aliwen

    Aliwen Actief lid

    7 aug 2015
    394
    31
    28
    Kleuterjuf
    Gelderland
    Ik vind hem vaak de tweede dag nog lekkerder!
     
  6. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Goed idee dan kies ik voor koelkast en morgen als ik de overige hapjes maak zet ik hem in de woonkamer. Heb ik gelijk weer ruimte voor de andere dingen in de koelkast :)
     
  7. kleinegup

    kleinegup Fanatiek lid

    19 aug 2015
    1.533
    382
    83
    Vrouw
    Precies :) Veel plezier en eetsmakelijk ;)
     
  8. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Ik ook. :)

    Ik bewaar hem trouwens niet in de koelkast. Maar dat kan natuurlijk wel...
     
  9. Mackwek

    Mackwek Actief lid

    27 feb 2015
    443
    25
    28
    NULL
    NULL
    Ik bewaar hem altijd gewoon op de aanrecht met aluminiumfolie inderdaad. Smaakt prima.
    Wist je dat je appeltaart ook gewoon in kan vriezen? Daar kwam ik van de week achter toen ik op visite was. Die bakken een appeltaart en vriezen deze per 2 puntjes in. Zo hebben ze altijd iets lekkers in huis. Vond het wel een goed idee.
     
  10. Kimm17

    Kimm17 Fanatiek lid

    10 feb 2016
    2.513
    1.989
    113
    ik bewaar hem altijd buiten de koelkast, meestal als de oven is afgekoeld zet ik de appeltaart afgedekt terug in de oven. kan er ook niks bij komen en blijft hij lekker.
     
  11. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief


    Vind ik ook wel een goed idee...
     
  12. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    Vanavond afbakken, daarna af laten koelen op het aanrecht en dan niet afdekken maar zo in vorm gewoon in de koelkast. Als je hem wel afdekt word hij slof
     
  13. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Waarom niet afdekken? Dat zou ik wel doen ivm kruisbesmetting.
     
  14. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    Totaal niet nodig.gewoon zorgen dat je hem niet onder het plankje zet waar je vlees op bewaard wat evt kan lekken. Vlees bewaar ik altijd op de onderste plank en taart op 1 van de bovenste. Geen kans op kruisbesmetting.
    Afdekkeb worden ze juist vaak nattig van. Vooral de bodem

    Ik bewaar appeltaart in de oven. Zeker als het de volgende dag gegeten word.
     
  15. Vind appeltaart uit de koelkast persoonlijk niet zo lekker..
    Bewaar m altijd buiten de koelkast met een folie eroverheen
     
  16. Iweks

    Iweks Niet meer actief

    Appeltaart nooit in de koelkast zetten. Buiten de koelkast in een taartvorm (als hij afgekoeld) is. 3-5 min eventueel opwarmen in de oven op 180 graden.
     
  17. lauraa

    lauraa Actief lid

    17 nov 2010
    230
    17
    18
    Ik bak altijd zelf mijn appeltaart. Deze zet ik na het bakken op het aanrecht op een onderzetter. Als hij goed is afgekoeld doe ik er losjes een (schone) theedoek overheen. Zo blijft hij perfect en idd de volgende dag nog lekkerder. Ik vind hem op kamertemperatuur het lekkerste. Persoonlijk hou ik niet van appeltaart uit de koelkast, maar dat is voor iedereen anders.

    En ik hou hem altijd in de bakvorm.
     
  18. Hier precies zo! Zeker niet uit de koelkast, dat vind ik echt niet lekker, haha. En wat al eerder gezegd werd; de 2e dag is hij nóg lekkerder!
     
  19. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Hij staat nu op m'n aanrecht met een theedoek in de springvorm. Hij heeft wel even in de koelkast gestaan maar volgens m'n oma moest ie eruit haha.
     
  20. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Ok, nooit bij nagedacht. Maar toch dek ik zelf het liefst alles af wat ik in de koelkast zet. Droogt de appeltaart ook niet sneller uit juist als je hem onafgedekt in de koelkast zet?
     

Deel Deze Pagina