Hoi! Ik ga zometeen een appeltaart bakken die morgenmiddag wordt gegeten (verjaardagsfeestje) Morgen heb ik niet veel tijd dus vandaar. Nu vraag ik mij af hoe ik hem het beste kan bewaren: afgedekt in de koelkast? Niet afgedekt? Op een koele plek in de trapkast? afgedekt?
Als je plaats hebt in de koelkast zou ik dat doen. Afgedekt en zorgen dat er geen knoflookdingen in de koelkast liggen. En anders kan een andere koele plek volgens mij ook geen kwaad. En nu heb ik dus spontaan trek in zelfgemaakte appeltaart!
Ik kan wel wat plaats maken haha maar als het kan gebruik ik graag mijn koelkast volledig. Ik lees en hoor verschillende dingen over bewaren vandaar dat ik dacht: ik vraag het hier even. Thanks
Ik heb laatst in de bakvorm laten afkoelen en natuurlijk voor geproefd . Daarna afgedekt met zilverfolie, en in de koelkast gezet. Volgende dag uit de koelkast en als je best veel bezoek tegelijk krijgt nog even in de oven opwarmen en anders gewoon buiten de koelkast op kamer temperatuur (wel op tijd doen, duurt best lang). Smaakte nog heerlijk!
Goed idee dan kies ik voor koelkast en morgen als ik de overige hapjes maak zet ik hem in de woonkamer. Heb ik gelijk weer ruimte voor de andere dingen in de koelkast
Ik bewaar hem altijd gewoon op de aanrecht met aluminiumfolie inderdaad. Smaakt prima. Wist je dat je appeltaart ook gewoon in kan vriezen? Daar kwam ik van de week achter toen ik op visite was. Die bakken een appeltaart en vriezen deze per 2 puntjes in. Zo hebben ze altijd iets lekkers in huis. Vond het wel een goed idee.
ik bewaar hem altijd buiten de koelkast, meestal als de oven is afgekoeld zet ik de appeltaart afgedekt terug in de oven. kan er ook niks bij komen en blijft hij lekker.
Vanavond afbakken, daarna af laten koelen op het aanrecht en dan niet afdekken maar zo in vorm gewoon in de koelkast. Als je hem wel afdekt word hij slof
Totaal niet nodig.gewoon zorgen dat je hem niet onder het plankje zet waar je vlees op bewaard wat evt kan lekken. Vlees bewaar ik altijd op de onderste plank en taart op 1 van de bovenste. Geen kans op kruisbesmetting. Afdekkeb worden ze juist vaak nattig van. Vooral de bodem Ik bewaar appeltaart in de oven. Zeker als het de volgende dag gegeten word.
Vind appeltaart uit de koelkast persoonlijk niet zo lekker.. Bewaar m altijd buiten de koelkast met een folie eroverheen
Appeltaart nooit in de koelkast zetten. Buiten de koelkast in een taartvorm (als hij afgekoeld) is. 3-5 min eventueel opwarmen in de oven op 180 graden.
Ik bak altijd zelf mijn appeltaart. Deze zet ik na het bakken op het aanrecht op een onderzetter. Als hij goed is afgekoeld doe ik er losjes een (schone) theedoek overheen. Zo blijft hij perfect en idd de volgende dag nog lekkerder. Ik vind hem op kamertemperatuur het lekkerste. Persoonlijk hou ik niet van appeltaart uit de koelkast, maar dat is voor iedereen anders. En ik hou hem altijd in de bakvorm.
Hier precies zo! Zeker niet uit de koelkast, dat vind ik echt niet lekker, haha. En wat al eerder gezegd werd; de 2e dag is hij nóg lekkerder!
Hij staat nu op m'n aanrecht met een theedoek in de springvorm. Hij heeft wel even in de koelkast gestaan maar volgens m'n oma moest ie eruit haha.
Ok, nooit bij nagedacht. Maar toch dek ik zelf het liefst alles af wat ik in de koelkast zet. Droogt de appeltaart ook niet sneller uit juist als je hem onafgedekt in de koelkast zet?