hoe doen jullie dat, maken van warme maaltijden? iedere dag? voorraad vriezen?

Discussie in 'Voeding' gestart door mptje, 22 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mptje

    mptje Actief lid

    21 jul 2015
    217
    0
    0
    NULL
    NULL
    ons mannetje krijgt al een tijd groente, laatste 2 weken met puree of spagetti

    beide gewoon porties van in de vriezer
    eruit halen wat je nodig hebt, bij elkaar doen en klaar


    nu mogen we uitbreiden met vis/vlees/ei
    nu worden de porties natuurlijk ook steeds wat groter. wat is handig qua klaarmaken van de gerechten?
    hoe doen jullie dat?

    en als je het in de vriezer stopt? heb je dan altijd vers vlees of kan het gewoon vanuit de vriezer, stomen en dan weer terug?

    en fruit zal wel niet in de vriezer kunnen, dit lijkt me het handigste om steeds per 2 dagen te maken?
     
  2. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Ik maakte elke dag vers, vaak met diepvriesgroenten. Vlees kocht ik vers en vroor het dan in de juiste porties in om het dan op het moment zelf even te bakken. Met de babycook, of gewoon in een klein potje kokend water is je eten dan ook op tien minuten klaar.
     
  3. mptje

    mptje Actief lid

    21 jul 2015
    217
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik heb een avent cooker dus dat is wel handig

    maar mag daar bijv ook een slavink in? en wat voor vlees soorten gaf je allemaal?
     
  4. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Kip en kalf in het begin. Magere, zuivere soorten dus.
     
  5. Nemo2

    Nemo2 Niet meer actief

    Ik maak elke dag vers eten, ik vries niks in!
    Wel kook ik bv aardappel voor 2 dagen.

    Kwa vlees krijgt hij tartaar mager rundergehakt kip of vis
     
  6. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Zo te lezen is hij ouder dan 6mnd?

    Als het goed kook je voor jezelf ook elke dag, dus gewoon wat van jullie maaltijd ongezout laten, eerder eruit halen, een beetje prakken en dan heb je een baby maaltijd.
    Witte vis, tartaar, kip of kalfsvlees kun je af en toe toevoegen, hoeft zeker niet elke dag.

    Fruit zou ik gewoon vers geven, het is 2min bereidingstijd en fruit smaakt vers heel anders dan voorbewerkt
     
  7. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik kookte elke dag vers eigenlijk.
    Ik maakte meestal een variant van onze eigen maaltijd. Dus als wij rijst/pasta/aardappel aten kreeg de kleine dat ook. Groente afhankelijk van onze maaltijd. En soms een los pannetje met wat wortel/sperziebonen/broccoli voor de kleine. Ik ben toen ook zoutloos gaan koken, dus hij kon ook makkelijk aanschuiven. Dat deden we nog toen de jongste begon met eten, dus die kon ook zo meedoen.

    Vlees deden we niet elke dag, net wat voor vlees we hadden en hoe het uitkwam. Bijv kip/gehakt wel, maar biefstuk/schnitzel dan een dagje niet.

    (bij de oudste dan, de jongste weigerde zijn hap tot een maand of 7. Maar daarna zat hij ook snel aan tafel en at hij ons eten. )
     
  8. Centurychild6F3

    Centurychild6F3 Bekend lid

    23 aug 2014
    864
    3
    18
    Haarlem
    Ik maak vaak van te voren en vries het in of bewaar in de koelkast. Ik heb ook porties vis/vlees voor haar in de vriezer wat ik zo kan bereiden.
    Fruit maak ik altijd vers, tenzij ik iets met mango/meloen maak. Dit is zo veel dat ik vaak invries. Zal binnenkort anders zijn aangezien ze nu gewoon stukken fruit gaat eten en niet meer gepureerd
     
  9. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.780
    7.367
    113
    Ik kook voor ons allemaal elke dag vers, dus hij eet vanaf 6 maanden gewoon met de pot mee. Eerst liet ik kruiden weg voor hem, en geen vlees, maar nu met een jaar eet hij alles mee. Alle soorten stamppot, vlees, alle groenten, aardappels (alleen geen gebakken, dan krijgt hij een gekoookte).
    Op 1 dag in de week eten we ongezond, patat o.i.d. en dan heb ik voor hem altijd een restje groenten van eerdere dagen. Vaak is dat dan zonder vlees, maar dat maakt voor hem toch nog niet zo uit.
     
  10. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    Ik kijk per dag wat we eten. Kan hij dat ook eten dan maak ik het vers. Kan dat niet dan kook ik apart vorige hem of pak ik iets uit de vriezer. Hier merk ik dat vers er beter in gaat omdat alles dan 'apart' gegeten kan worden ipv een mix van alles... kennelijk is meneer daar niet zo dol op :p (net als papa...)
     
  11. mptje

    mptje Actief lid

    21 jul 2015
    217
    0
    0
    NULL
    NULL
    hij is nu net 6 maanden geweest ja

    vanmiddag met de avent stomer porties gemaakt met erwten/aard/rund hamburger (halve voor meerdere porties)
    en courgette/aard/rund slavink (ook halve voor meerdere porties) vind dat vlees nog niet zoveel hoeft
    en deze porties in vriezer

    wij koken ook vaker bijv wereldgerecht, nasi/spagetti. dit zijn geen gerechten wat hij al mag. of een keer een pot groente, dit is toch ook niet wenselijk voor onze ukkies. of vers of diepvries groente
    en daarbij hebben we de warme maaltijd van hem nu nog op 3 uur.. dit zal straks, bij wegvallen van 4e fles, wel verschuiven naar uur of 5
    maar voor nu nog goed ritme zo, ook omdat hij savonds nog niet zo heel lang red

    dus lijkt me fijnste om porties in te vriezen of bij klaarmaken, voor dag erna uit te laten

    ps mag hij wel al bijv boerenkool of zuurkool stampot??
     
  12. Miki013

    Miki013 Bekend lid

    9 feb 2016
    598
    0
    16
    NULL
    NULL
    Boerekool en zuurkool zou ik nog laten liggen, kan krampjes veroorzaken net als spruitjes, verse paprika en alle koolsoorten zijn heel zwar voor kleine maagjes.
    Ik maak altijd wortelstamp of bloemkoolstamp. Mijn kleine kerel is gek op gepofte zoeteaardappel.
    Hij is nu 9 maanden en vlees gaat bij hem nog steeds niet goed in, vindt alles met gehakt heel vies. Als iets maar naar vis ruikt wil hij het niet eens proeven. Alleen wat kipstukjes en stukjes goed doorbakken biefstuk kunnen wel eens. Ei vind die lekker maar kan die nog niet goed verteren.

    Ik vries maaltijden van rijst vaak in en als ik iets met pompoen maak
    is ook heel handig als we op stap gaan.
     
  13. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik zou niet beginnen met hamburgers of slavinken, daar zit vaak vrij veel zout in. Ik begon met simpele ongekruid gehakt.

    Wereldgerechten etc zijn de deur uit gegaan met de komst van de kinderen. Nasi/bami kruid ik nu zelf(op Google wel te vinden). En dan laat ik het zout uit het recept achterwege. Dan heb je rijst, groentes (wortels, doperwt, sperzieboon en/of broccoli), kruiden en wat kip voor de kleine. Voor ons dan de rest van de rijst opbakken met ui en knoflook, groente erbij (zelfde als kind). Daarnaast kip met satesaus.

    Pasta zelfde verhaal. Gehakt bakken, paprika, wortel, champignon meebakken. Blik tomatenblokjes (ongezouten) erbij. Italiaanse kruiden erover. En dan pasta ernaast. Evt de saus voor de kleine eruit en voor onszelf nog afmaken door ui en knoflook te bakken, af te blussen met wijn en door de rest van de saus te mengen.

    Zuurkool is nog wel heftig. Boerenkool zou ik ook nog even mee wachten. Mijn oudste kon er niet zo goed tegen. Dan pikte is wat aardappels uit de pan en dan een paar blokjes diepvriesspinazie/doperwten erdoor. Sowieso een zak diepvriesgroente kan handig zijn. Kan door zowel rijst als aardappel.

    Ik had ook wat mini gehaktballen in de vriezer (formaat soepbal, gebraden). Dat deed ik er bij als ik vond dat hij die week nog niet genoeg vlees had gehad..

    mijn oudste at ontdooid eten een stuk minder goed. Potjes helemaal niet. Maar vers at hij met smaak. Dus dan is de keuze ook niet zo moeilijk.
     
  14. mptje

    mptje Actief lid

    21 jul 2015
    217
    0
    0
    NULL
    NULL
    bedankt voor jullie reactie

    mag spinazie wel al?? dacht ook nog van niet

    mmh die hamburger en slavink...maargoed dat ik dan ook maar bewust een halve heb gepakt voor al die porties. eerst maar eens zien wat hij er van vind..


    dus eigenlijk doen jullie qua vlees/vleesvervanger alleen maar kip, gehakt en ei??
     
  15. mptje

    mptje Actief lid

    21 jul 2015
    217
    0
    0
    NULL
    NULL
    deepfrize...gebruik je kruiden voor de maaltijden van je kleine??

    nu nog zoekende, wat mag we , wat mag niet. wat is handig


    diepvriesgroentes idd handig voor te kunnen pakken


    lijkt me nog handiste om aparte gerechten te maken voor hem
    als ik zo bekijken mag hij heel veel nog niet, en ben niet zo fan om iedere dag aard/groente/vlees te eten
    liever wraps, pasta, keer rosti ofzo
     
  16. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    De eerste maanden enkel kip, kalf, vis en ei, ja.
     
  17. dorisn

    dorisn Fanatiek lid

    2 jun 2007
    4.319
    37
    48
    ede
    Spinazie mag alleen vers of gewoon en nooit (opnieuw) invriezen. Qua vlees doe ik doorbakken tartaar, gehakt of kip. Verder maak ik me zoveel mogelijk vers, maar ik vries ook veel in. Bruine bonen koop ik een doosje die je zelf nog moet wellen, erwten net zo. Ik heb ook altijd diepvries groente in huis.
    Als ik twijfel of yoshua iets mag hebben google ik het gewoon. Dus dan de soort groente of vlees en het aantal maanden dat hij is en dan kom ik er vaak wel uit. Ik heb het boek opper de pop van de ah en dat vind ik een erg handig boek als hulpmiddel. Weet ik het even niet of wil ik wat meer variatie dan kijk ik daar even in.
    let er vooral goed op dat je kindje zo min mogelijk zout binnenkrijgt (zit al genoeg in de melk en andere dingen) en toegvoegde suikers ben ik ook altijd voorzichtig mee.
     
  18. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Op de site van borstvoeding.com staat een lijst met alle soorten groente, fruit, vlees, brood e.d. wat kinderen mogen krijgen op welke leeftijd. Vond ik altijd wel erg handig.
    En het boek opperdepop gebruikte ik inderdaad ook voor lekkere recepten.
    Verder probeerde ik hem wel zoveel mogelijk van ons mee te laten eten. Maar hij at het dan vaak een dag later, omdat hij altijd eerder at dan wij. Dus als wij bloemkool hadden gegeten, hield ik wat bloemkool en een aardappel voor hem apart en dat warmde ik dan de volgende dag voor hem op en prakte of pureerde ik.
     
  19. mptje

    mptje Actief lid

    21 jul 2015
    217
    0
    0
    NULL
    NULL
    mmh volgens mij eten we nooit kalfsvlees
    wat heb je daar van dan?
     
  20. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Kalfslapjes, erg mager en zacht vlees. En wij eten ook standaard kalfsgehakt.
     

Deel Deze Pagina