Restjes zijn hier vaak de lunch van manlief 😊 of worden als avondeten later erbij gebruikt. Ik vries ook niet veel in, al lenen dingen als lamsstoof of soep zich daar best voor. De allerhande heeft zo'n rubriek waarin je de ene dag veel van een basis/vulling kookt en daar de volgrnde dag wat anders mee doet. Staat vast ook online!
Wij gebruiken de restjes voor de lunch de volgende dag of ik verwerk het s'avonds in een ander gerecht. Dan eet je wel 2 dagen hetzelfde maar toch net weer iets anders. Bijvoorbeeld; Van gewone pasta maak ik een ovenschotel. Chili wordt verwerkt in een ovenschotel, wraps of in chili cheese dogs. Stamppot andijvie wordt gepaneerd en opgebakken tot andijvie koekjes. Gekookte aardappels worden gebakken aardappels. Gestoomde groenten worden gebruikt in een salade. Etc.
Tja. Als het door tics komt moet je misschien naar de psycholoog. Want alle goede oplossingen zijn hier wel voorbij gekomen.
Restjes worden hier of de volgende dag als lunch gegeten of die dag er na als avondeten meestal met de resten van de dag daarvoor. Als het dan nog te weinig is maak ik er een soepje of salade bij. Sowieso als je uiteindelijk ziet dat je teveel rijst, aardappelen of pasta hebt, geen saus oid op doen. Zo kun je er de volgende dag makkelijker een salade of ovenschotel van maken. Ipv van invriezen kun je soep, pastasaus ed ook in glazen potten doen als ze nog heet zijn. Deksel erop en op z'n kop laten afkoelen. Dan is het gevacuumd en kun je het wat langer bewaren in de koelkast.
Naar de psycholoog omdat ik m'n eten niet invries? Echt? Volgens mij zijn er voldoende tips gegeven om het niet in te vriezen maar op te eten
Wij wegen alles af. Ik weet hoeveel we allemaal eten ongeveer. Dochter 80-100 Gram aardappelen 100-120 gram groente en wat vlees (niet altijd) of vis maar daar is ze niet dol op. Zo blijft er nooit echt veel over. Mocht er wat over blijven dan eet onze dochter dat meestal de volgende de dag. Dus echt een tip afwegen!
Wheeee, naar de psycholoog voor een niet-invries tic (you are funny) Ik gooi er de tweede dag dan een geklutst ei en wat room doorheen soms (hangt van het restje af) en maak er een tortilla of quiche van.