Is er een creatieve manier om vlees te bakken als je geen olie of boter in huis hebt? En jus te maken? Of wordt dit gewoon een hele droge maaltijd voor mij?
Vlees grillen? Grillpan of bbq? Saus maken ipv jus? Met bijvoorbeeld slagroom, kookroom, creme fraiche?
Je hebt niet eens olie nodig, gewoon een paar druppels water in de antiaanbakpan en bakken maar, afgezien van de hoeveelheid vet die uit het vlees komt, kan je er nog wat water bij doen.
Heb je nog smeerboter in huis( margarine voor op brood of roomboter) Kruidenboter? En anders grillen en afmaken met peper en zout. En dan geen jus een keer maar je kan ook jus maken van bijvoorbeeld. blikje tomatenpuree en daar een saus mee maken met wat bloem ect ect. Ook kun je en bolion( hoe schrijf je dat) help haha. blokje gebruiken.
Weet niet wel vlees je wilt bakken maar wij gebruiken bij gehakt en spek sowieso nooit boter, zit al genoeg vet in. Wat je kan doen is smeerboter pakken, is niet ideaal maar goed. Of inderdaad zoals ik eerder las kruidenboter. Of lekker in de oven/grill/crisp iets doen?
Zachtjes laten smelten laag vuur en dan je worst rustig er in om draaien op het einde pas iets hoger zetten. Kan best en in worst zit veel heelveel vocht even paar gaatjes er in prikken en je hebt zelfs je vlees jus. Creatief denken het ( kan wel smeerboter vaak genoeg gedaan) niet ideaal maar ja in geval van nood een redelijk alternatief.
Ook een worst kan in de oven hij kan ook op een bq. Gaatjes er in prikken en hoppa. Snij worst open en je hebt ( gehakt ) ik ben zeer creatief.
Ik ben totaal niet creatief met vlees. Ik eet pas een paar maanden vlees, daarvoor was ik sinds mijn 9e vegetariër. Dus mijn verstand van vlees bakken gaat niet veel verder dan doen wat er achterop de verpakking staat: olie in de pan, vlees erin en (in dit geval) 10 minuten wachten
Als je de volgende keer weer worst hebt. Een ovenplaat daarop bakpapier en daarover aardappeltjes verdelen. Rozemarijn en zout erover en dan van de worst een soort kleine balletjes maken door de inhoud eruit te knijpen. Zo'n 20 min in de oven. Ook heerlijk met pompoen en andere groenten die je kan grillen.
Overigens, weet niet of het door de smeerboter kwam, maar mijn huis zag helemaal blauw, zo erg dat de rookmelder afging. Afzuiger kon het niet aan...
Een worst kan ook in de oven hoor Wij maken wel eens ontplofte worst haha. Ik snijd dan de worsten in de lengte in en vul het dan met wat curry, mosterd en geraspte kaas en doe het dan de oven in tot de kaas lekker knapperig is. Erg vet en erg machtig maar je hebt geen boter nodig en het is gewoon lekker