recept gevulde paprika

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 28 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    #1 tuc, 28 feb 2016
    Laatst bewerkt door een moderator: 28 feb 2016
    Omdat je dit ook op veel verschillende manieren kunt maken ben ik benieuwd hoe jullie het maken.

    Hier mijn versies

    - met rijst, gehakt, maïs, erwtjes en kaas erover
    - met pesto, mozzarella, zongedroogde tomaten en basilicum
     
  2. Veera

    Veera Niet meer actief

    Met gehakt, geitenkaas en zoete chilisaus :D
     
  3. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    #3 celia82, 28 feb 2016
    Laatst bewerkt: 28 feb 2016
    Gehakt met rijst dille ui knoflook zout zwarte peper beetje tomaten puree peterselie mengen goed kneden.
    Paprika s uithollen ik doe altijd een kruis je aan de onderkant maken zodat het inhoud gaar word.
    Alles strak tegenelkaar leggen in een pan.
    Aardappels in kleine stukjes erbij of ergens tussen in zodat het goed blijft staan..
    Maak een lepel tomaten puree aan met water hier weer zout bij..in de pan doen totdat ze half onder staan en half uur laten stoven op laag vuur
     
  4. Decca1980

    Decca1980 Fanatiek lid

    22 nov 2011
    1.068
    0
    0
  5. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    rijst koken, gehakt rullen met ui, rijst erbij doen en kruiden met peper, zout en munt.

    paprika's uithollen en vullen, deksel er op. Ik doe altijd water in de waterkoker, even in een kom doen met een boullionblokje en een klein blikje tomatenpuree en als dat allemaal vloeibaar is giet ik het bij mijn paprika's, half uurtje koken.
     
  6. Meca

    Meca Fanatiek lid

    23 jul 2014
    1.642
    276
    83
    Luizen plukker
  7. Clivia

    Clivia Bekend lid

    12 jul 2014
    843
    103
    43
    NULL
    NULL
    Ik vul ze met een mengsel van gehakt/uit/knoflook, verse spinazie, mozzarella en gorgonzola.
     
  8. tuc

    tuc Niet meer actief

    O lekkere ideeën al.
     
  9. Smile

    Smile Fanatiek lid

    11 sep 2008
    4.358
    0
    0
    Heb je ook een recept van die tweede?
     
  10. tuc

    tuc Niet meer actief


    Ja hoor:

    Ik snipper en fruit een uitje, gehakt erbij, rul bakken met wat italiaanse kruiden. Dan vuur uitzetten, paar lepels pesto er doorheen roeren. In een gehalveerde, uitgeholde paprika scheppen. Plakjes mozzarella erop en wat pijnboompitjes en dan een half uurtje op 200 graden. En wat verse basilicum erop bij het serveren.
     
  11. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    Aardappelpuree met rode pesto, kaas, lente-uitjes en zongedroogde tomaatjes, dat is de vegetarische versie, zelf vind ik het extra lekker met wat uitgebakken spekjes ;).
     
  12. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Dit lijkt me ook lekker zeg denk morgen proberen
     
  13. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.495
    2.948
    113
    Mijn favoriet
    20160302_134120.jpg
     
  14. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    Meestal met rijst, geruld gehakt, ui en feta.
    Ook lekker met gewone kaas erbovenop smelten (dan zonder feta).
    Vroeger maakte ik het vaak met gedroogde pepers meekomen met de rijst, dan verder met ui en gehakt en dan aan tafel met wat yoghurt erbij. Maar de kinderen eten geen pittige dingen. Misschien weer eens voor mezelf maken.

    Mijn man doet trouwens de paprika's eerst los in de oven om te garen om daarna de vulling toe te voegen en de kaas te laten smelten. Ik doe de vulling meteen in de paprika en laat die in een ovenschaal met een laagje waren verder garen.
     
  15. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik maak het precies hetzelfde, alleen met de helft aangebraden gehakt en de helft rauw gehakt in de vulling. Ik gebruik zo klein mogelijke gele paprikas ,houd niet van die mega paprikas met haast een pond vulling.
    We eten er altijd stamppot bij (over vaste combinaties gesproken)
     
  16. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Ik moet wel erbij zeggen. .ik maak hem met die kleine turkse groene paprika s

    Maar vn ts haar recept lijkt me ook lekker!
     
  17. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Maar blijft die paprika dan niet nog hard?
     
  18. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    #18 amdaa, 2 mrt 2016
    Laatst bewerkt: 2 mrt 2016
    In dit recept niet, het blijft wel stevig maar gestoofd/gesmoord.

    Met recepten in de oven krijg je gebakken paprika, ook heerlijk.

    In de oven vuil ik puntpaprikas met gesneden aardappelblokjes, lenteui en feta.
    Of met klein gesneden, kort gegrild groente (courgette, champignons, broccoli, aubergine) en vervolgens in de oven.
     
  19. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.063
    3.858
    113
    Ik kook de rijst in bouillon, gesnipperd uitje, gehakt, fetakaas, soms stukjes tomaat en/of paprika of cashewnoten erdoor, gesraspte kaas erover, lekker :).
     

Deel Deze Pagina