Ja, zo veel als mogelijk. Natuurlijk koop ik ook wel eens iets niet bio, als ik haast heb of het ligt er niet in de bio variant. Vlees in ieder geval wel. Groenten ook. Of uit eigen tuin of bij een biologische boer. Eitjes ook bij de boer. Dit heeft echt niet met geld te maken. Vlees is inderdaad wel duurder, maar we eten kleinere porties. En in ons geval , omdat we met zijn drieën zijn, is het bijna goedkoper om afgewogen vlees bij de slager te kopen dan om voor 4 personen bij de AH te kopen. Die groenten en aardappelen en eitjes bij de bio boer kost echt drie keer niks. Veel en veel goedkoper dan bij de supermarkt. Verder vind ik het echt belangrijk om bewust te eten. En niet die stomme superfoods en zaden etc. Maar gewoon goed en vers eten. Ook goed en gezond voor ons kind. Kijk bv naar antibiotica. En ook qua smaak. Nooit geweten dat een komkommer zo lekker kon zijn totdat ik die uit eigen tuin op had.
Dit dus. Mijn eetlust verdwijnt toch echt bij de kipnugget van mac donalds waarbij de kuikens levend de shredder in gaan.... Er zijn inmiddels diverse online manieren om biologisch vlees relatief goedkoop thuisbezorgd te krijgen... Google maar eens op 'koop een koe'. Mmmmm.
Sommige dingen eten we altijd biologisch (kip, eieren, kaas, honing, snackjes voor dl), verder hoe het uitkomt.
Ik vraag me altijd af wat de oermens heeft gedaan. Of die zijn stuk vlees ook altijd eerst vriendelijk heeft geaaid voordat hij het een speer door zijn kop joeg.... En hoe zit dat met leren kleding, schoenen enzo. Gaan jullie dan ook eerst na of de betreffende koe wel netjes behandeld is? Waarom dan wel met eten en niet met kleding? Hier eten we niet biologisch. Ons te duur, sorry. Wel koken we zo min mogelijk met pakjes en liever alles zo vers mogelijk.
Wij eten redelijk veel biologische groenten. We hebben een abonnement bij een boerderij in de buurt. Verder hebben we daar ook een ei-abonnement. Melk halen we ook bij de boet, maar niet biologisch, maar wel minder verwerkt. De boer (eigenlijk zijn vrouw) pasteuriseert de melk en roomt ook af, die halfvolle melk drinken wij. Wel gepasteuriseerd, niet gehomogeniseerd. En wij vinden het veel lekkerder. Verder halen we daar karnemelk, vla, yoghurt en kaas. Vlees wisselt. Vaak biologisch op de markt (beter betaalbaar) soms via wildernisvlees, laatst via de boerderij waar we groente halen. Die slachten soms een koe en in de lente kopen ze twee varkens die ze opfokken met het verdere afval. Die worden dan geslacht in het najaar. Die dieren hebben dan een doel op de boerderij en worden daarna opgegeten. Dat vinden we ook prima. Maar zo af en toe eten we ook gewoon shoarma en dat os echt niet biologisch. Halvarine eten wij dan weer wel. Zo zie je maar, iedereen maakt andere keuzes.
Die jaagde op wild loslopende dieren. Die hield geen 100 kippen in een legbatterijhutje of 400 koeien in een oerstal waar ze nooit daglicht zagen.
Ik koop alles wat dierlijk is biologisch dynamisch. En groenten en fruit en brood ook. En daarnaast nog meer dingen. Maar van het laatste koop ik minder bio, niet alles. Bepaalde producten hebben geen keurmerk, maar zijn wel gegarandeerd schoon(boeren in de buurt) scheelt behoorlijk in de portomonee dan persee een keurmerk. Ik ben er van overtuigd dat je lichamelijke problemen krijgt door alle shit die er op en in ons eten zit. Dus daarom bio. Ik koop veel bij de biologische boer of op de bio markt in de buurt. En bij het reformhuis en de ah. Opzich vind ik het meevallen wat ik meer kwijt ben. Aan superfoods doe ik niet. Enummers ben ik wel erg op. Alles boven de 621 komt er niet in. En daaronder kijk ik heel select. Ik kook niet uit pakjes en zakjes en maak alles vers. Dus hier zijn de e nummers flink beperkt!
Oh maar die oermens sloot het dier in elk geval niet op in een hokje waar geen daglicht bij kon om heb zo binnen bizarre tijd vet te mesten. Dieren leefde toen gewoon in het wild en als je pech had werd je boven het spit gehangen. Toen aten mensen naar alle waarschijnlijkheid maar heel af en toe vlees tegenwoordig eet het gros van de mensen dagelijks meer dan 100 gram. Waarom moeten mensen Roomser dan de paus zijn? Misschien doe je het niet om het in eerste instantie niet om het dierenleed maar om je eigen gezondheid. Denk je nu werkelijk dat een kuiken dat in 6 weken tijd met groeihormonen en antibiotica in een hok zonder licht is opgefokt tot een dikke kip gezonder of gelijk is om te eten dan een Bio(dynamisch) kippetje dat wel de tijd heeft gehad te groeien met een natuurlijke voeding, graan dus. Als je seizoensgroenten eet is het niet direct onbetaalbaar. Ik geef per week voor 2 mensen ongeveer 50 euro uit aan eten. En doe mijn boodschappen met namen bij de natuurwinkel en soms de AH of Jumbo. Pak ook heus gewoon gangbare groenten als het even niet anders kan. Maar als de eco variant er ligt pak ik die.
Ik probeer bewust te leven. Ik denk een beetje een middenweg. Ik heb het geluk dat mijn schoonzus een grote moestuin heeft plus een eigen kas. Zij is dol op tuinieren en groenten/fruit verbouwen en wij eten daarvan mee. Dit omdat zij maar met twee zijn (geen kinderen). Dus elke week gaan we daarheen, en kom ik met zoveel thuis dat ik ook mijn moeder ervan geef. Dan zijn we met zijn tweetjes heel de middag aan het werk haha. Zelfs pepers, pompoenen, noten etc. Vlees eet ik niet meer elke dag. Oudste dochter is vegetariër. Voor de anderen braad/bak ik wel elke dag een stukje vlees of een eitje (ook biologisch van kippen van zwager/schoonzus). Ik probeer altijd naar de biologische slager te gaan. Ik heb er plezier in gekregen om zoveel mogelijk biologisch te koken.
wij eten niet biologisch. zo af en toe koop ik wel eens groente voor een week bij de boer maar dan moet ik er net langs komen en er zin in hebben om voor een hele week na te denken. en ja ik koop ook wel eens kiloknallers en dl eet bij mcdonalds graag een kipnugget. ik maak me persoonlijk drukker om dat arme kindje dat nooit dat arme kipje kan eten omdat er geen geld is om dat arme kipje aan dat arme kindje te geven. ik ben wel van mening dat in die grote stallen minder koeien, varkens, kipjes mogen per vierkante meter.
Soms wel en soms niet. Groenten en fruit, honing en aardappelen, kaas en eieren en melk haal ik met enige regelmaat bij de boer. Maar niet altijd dus. Vlees had ik altijd van de Turkse slager, die het vlees bij een biologische boer haalde, maar deze slager is er niet meer. Maar het merendeel haal ik gewoon bij de supermarkt. Ik ga alleen langs de (verschillende) boeren wanneer ik daar zin en tijd voor heb.(en het seizoen er ook voor is )
Wij eten altijd biologisch vlees, melk, eieren ivm dierenwelzijn. Wij hebben een abonnement op een biologisch groentepakket die wordt thuisgebracht. Lekker, makkelijk en zo eten wij afwisselender. Daarnaast halen we aanvullend groente en fruit bij de streekwinkel in de buurt. Niet op alles zit daar een biologisch etiket. Voor mij ook niet noodzakelijk, Het is van goede kwaliteit en alles wordt in de buurt geteeld. Dus we zijn er wel mee bezig. Maar ja, soms is iets simpels uit de supermarkt dat niet biologisch en duurzaam is net even handiger en dan voel ik me daar niet schuldig over. En 'onverantwoord', niet duurzaam en niet biologisch snoepgoed smaakt vAak 'lekkerder' (door alle suiker) en wordt hier ook volop gegeten
Nou nee maar die dieren liepen toen toch ook vrij rond in de natuur? Het gaat denk ik niet zozeer om de manier van doden, die is overal ongeveer gelijk. Maar het extreem vetmesten, allemaal op 1 vierkante meter gepropt...
Ze stoppen dit dus gewoon in een geneesmiddel (ab-kuur) voor kinderen. Allemaal onderzoeken dat het onveilig is, maar het blijft gewoon op de markt. Ontopic: ja, wij kopen wel bio. Ongeveer 50/50. Ook voor de smaak. Aan bijv. de niet-bio bloemkool zit totaal geen smaak. We willen graag lekker eten. Ik geef de voorkeur aan losse kruiden ipv pakjes en zakjes. Ik probeer op voeding te letten. Het is de brandstof voor je lijf. Ik eet nu minder suiker en zout en merk dat ik de zoete snack veel te zoet vind en voedingsmiddelen waar zout in zit, veel te zout vind. Het smaakt mij niet meer. Ik ben er van overtuigd dat een bord groenten voedzamer is dan een boterham met kaas. Overigens is de keuze voor bio niet alleen uit gezondheidsoverwegingen, maar ook van uit milieu-oogpunt.
Vlees koop ik altijd biologisch, evenals eieren en melkproducten. Fruit niet altijd, vaak wel. Probeer er zoveel mogelijk op te letten. Waarom weet ik eigenlijk niet. Heb mij er nooit in verdiept ofzo, maar geeft mij een goed gevoel haha.
Vlees, zuivel en eieren 100% bio. Brood, groenten en fruit voor zo'n 75% bio. Iig altijd lokaal en van het seizoen en niet van de super. Toen ik na 6 maand bv overging op fv was dat ook van een bio merk. Ik werk zelf in de voedingsmiddelen industrie, al meer dan 10 jaar. Het is echt crap wat er met ons eten gebeurd! Zelf woon ik in de meest chique wijk van onze stad en ik vind het altijd zo'n armoe als ik een bosje Range Rover sleutels met een bonuskaart over de kassa zie gaan om kiloknallers af te rekenen. Dan mag je je flink schamen naar je gezin én dierenwelzijn toe. Het bio vlees haal ik overigens altijd van de boerderij, wij hebben een grote vrieskist in huis.
Eigen kweek groenten smaken beter omdat er meer meststoffen gebruikt worden. Wat je in de supermarkthaalt is allemaal met nihil meststoffen geproduceerd dat er weinig smaak aan zit... het moet allemaal zo goedkoop mogelijk gepoduceerd worden zodat er meer winst overblijft. Ik ben dan ook dolblij met mijn moestuin. Sperziebonen uit de winkel zijn lang niet zo lekker als van mijn tuin. Over aardbeien al helemaal te zwijgen.
Wij eten zoveel mogelijk groenten en aardappelen eigen tuin. Zelf gezaaid en geteeld dus biologisch. Vlees betrekken we veelal bij 2 bioboeren in de buurt. (Varken, kip en rund) We hebben zelf kippen die lekkere eitjes leggen. Bij de bioboer van het rundvlees kan ik ook melk halen. Wel rauw dan.