ons weekmenu van vandaag tot vrijdag: - bruine bonen met aardappel en speklapjes - ciabatta pesto met tomaat rucola en gerookte zalm - verse groentensoep met hartige taartjes - slastamppot met kipschnitzel - zelf gemarineerde sweet chili drumsticks met rijst, paprika en sperziebonen - pita kip met salade en zelfgemaakte knoflooksaus - gevulde paprika met gehakt, tomaat mais, kaas en stokbrood erbij
O, wat een lekker menu zeg!! Komende week is mijn man een paar dagen weg voor zijn werk. Ik eet dan makkelijk met de kinderen. Lui van mij, haha. Ons menu voor de komende dagen. Zondag: currysaus, boontjes en rijst Maandag: Verse groentesoep (uit de vriezer) met stokbrood Dinsdag: gewokte spitskool met spekjes Woensdag: tosti met rauwkost (komkommer, tomaat en paprika) Vanaf donderdag is mijn man er weer. Dan eten we aardappels, rode kool en gehaktbal. Vrijdag: kip shoarma met ui en paprika in een pitabroodje. Salade erbij. Zaterdag: bami
Ons weekmenu maandag: erwten, verse worst en gek aardappel dinsdag: rode kool, gehaktbal en puree woensdag: spruiten stamppot met karbonade donderdag: spinazie, vis en geb aardappel vrijdag: wortel, varkensfilet en gek aardappel zaterdag: macaroni zondag: soep Nog halen deze week: - brood - tomaten - 4x soepgroente
Wat een lekkere dingen eten jullie toch! Ik moet m'n repertoire ook eens uitbreiden Wij eten tot vrijdag: -Erwtensoep (vandaag) -Pasta (met spekjes, ui paprika, spinazie, pijnboompitjes en alpro sora saus) -Zoete aard. Andijvi stamp. -Boerenkool -Snijbonen/vlees/aard Van het weekend gaan we een weekend weg. Dus vandaag boodschappen gedaan tot dan. vrijdag halen we alles voor het weekend. Nu waren we 50,- kwijt (incl. Melk, yoghurt beleg, koekjes fruit etc...) Heb even uitgerekend, moet morgen nog 4 broden halen. Van het weekend rond de 30/40,- kwijt, dan hebben we nog 120,- voor de laatste 2 weken van deze maand over... Zou moeten lukken!
Mag ik het recept van jouw slastampot en gevulde paprika aub De gevulde paprika is een normale of zoete paprika? Klinkt wel lekker!
Hier alvast een deel van ons weekmenu Gebakken aardappels met spekjes en ui, gemarineerde kip en salade Draadjesvlees, bloemkool, aardappels Pitabroodjes met shoarma vlees en sperziboontjes Broodjes hamburger (zelf gemaakt), salade 2avonddiensten waarbij we beide niet thuis eten. Wss dus iets van pasta/ovenschotel die we op het werk opwarmen. Weekend weten we nog niet, afhankelijk van de plannen
tuurlijk, alleen is de slastamppot niet eens een recept te noemen sla klein snijden, ik gebruik kropsla, maar hou je van een bite kun je ijsbergsla nemen en veldsla is ook lekker. Dan aardappelen koken (wij gebruiken voor ons vieren: 2 kroppen sla en 900 gram aardappelen. Dan kleine spekjes uitbakken en alles door elkaar. gevulde paprika: Ik pak een gewone rode, maar een zoete kan ook hoor. Heb 2 versies intussen die ik gebruik. 1. gehakt rul bakken, blik gepelde tomaten erdoor en wat oregano. Mais erdoor en erwtjes. Alles in de paprika scheppen, kaas erover en dan in de oven. 2. uitje fruit, gehakt rul bakken met italiaanse kruiden. Vuur uitzetten en een lepel pesto er door heen roeren. In de paprika scheppen en dan pijnboompitjes en pakjes mozzarella erop, dan nog in de oven. Bij het serveren wat verse basilicum.
Slastamp maken wij door sla, augurken en een gekookt ei erdoor te stampen. Klein beetje melk of fritessaus om het smeuig te maken.
Het was ook echt heerlijk! Het was een simpele nasi (zwarte bonen/mais/uitje/doperwt/boemboe nasi). Ik had er een verse rookworst (gebakken) doorheen gedaan. Verder Bakkeljauw en een salade van surimi/paprika/bieslook/kruiden/beetje mayo Zo heerlijk, simpel en redelijk goedkoop.
Zie weer lekkere menu's voorbij komen Hier even geen gepland menu. We eten gewoon wat er in huis is en als er in de loop van de week wat gehaald moet worden dan zij dat maar zo. Vannacht amper een oog dicht gedaan. Zieke kleuter die steeds alles onder spuugt, baby spuugde mij vanochtend in een keer helemaal onder. Ik voel me lamlendig maar moet zo toch echt naar mijn dag therapeutisch werken. De tweede was van vandaag staat al aan. Kortom een goed begin van de week
Ik heb de boodschappen weer gedaan: Menu: zondag pastasalade en slastamppotje Maandag: maaltijdsoep Dinsdag: soep met krieltjes Woensdag: macaroni (voorraad) Donderdag: sperziebonen sate Vrijdag: wraps met gehakt, kidneybonen, mais, groentes en een sausje Weekend weet ik nog niet. Iets uit de voorraad maar is afhankelijk wat we die dag gaan doen. Boodschappen: 4x brood 2x afbakbroodjes 2x frikandelbroodje (50% korting) 1x Salami 1x Kalkoenfilet 3x roerbakgroenten 1x Paprika 1x bosje Bosui 6 Bananen 1 Kg rundergehakt 1x Sperziebonen sate (een van de weinige dingen die we nog uit een zakje eten. Krijg het niet zo lekker nagemaakt. ) 4x tomatenpuree 2x tomatensoep 1x bouillionblokjes 1x maggi 1x rookworst 1x jam 1x pindakaas calve (50% korting) 2x kroepoek 2x chips 2x vla 1x yoghurt 3x 2l melk 4x blikje drinken 1x kilo patat 1x doos 12 hamburgers 1x kilo sperziebonen 1x 500 gr soepgroenten 1x doos 12 cornetto's 1x hersluitbare diepvrieszakken 1x doos met 6 kilo perssinaasappels 1x 10 eieren 3x wattenschijfjes 3x snoep voor in de snoeppot. Daar doen we weer een paar maanden mee. Deze keer tum tum, dropjes en kikkers. 1x gekruide minikrieltjes 1x grillworst 1x gerookte kipfilet 1x fusili 2x koek voor het werk 1x fritessaus 1x curry (hebben we wel altijd dure van 3 euro nogwat. Er zit wel meer in dan andere flessen maar we vinden het ook 10x zo lekker. En zn fles doen we erg lang mee gelukkig) Totaal met koopzegels 68,15
Hier ook een (losstaand) weekmenu: Zo: Frittata met rucola, cherrytomaatjes, bacon en gorgonzola Ma: Zelfgemaakte visragout met rijst Di: Aviko schotel met sla Wo: Zelfgemaakte visragout met een bladerdeegdakje(mits genoeg over) Do: ??? ik ga zelf uit eten met mijn broertje Vr: Gevulde courgette met tagliatelle Za: Patat Zo: Gevulde tom-groentesoep (denk ik).
Ik ben heel beneiuwd naar de slastamppot!! Het klinkt niet echt heel lekker.... ik vind de combi vreemd klinken dus ben heel benieuwd hoe het smaakt
Het smaakt naar sla met aardappels haha. Wij eten het met een eitje erdoor, augurken en smeuig maken met fritessaus of melk. Spekjes bakken en dat erdoor met het bakvocht kan ook. Maar wij vervangen het vlees dus door ei. Het is heerlijk fris eten. We eten het vaak zomers of op zondag als we niet te zwaar willen tafelen.
Vandaag eten we gebakken aardappels met knoflook en Himalaya zout, gestoomde broccoli en kipsate schnitzel. Lekker snel en simpel. Had ik trouwens al verteld dat we de eerste groenten alweer hebben gekweekt en ook al uitkomen? Van de week gedaan met onze oudste In een kleine kas en als ze dan straks te groot worden gaan ze verpotten naar de vensterbank en uiteindelijk het balkon. Tot nog toe hebben we; sperziebonen (2x), ui, bosui, radijs, komkommer, tomaat, paprika, prei, pompoen, basilicum en wortel.