Zoveel mogelijk dagelijkse kost zelf gaan maken.

Discussie in 'De lounge' gestart door Gewoonmama, 13 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Givenchy

    Givenchy Bekend lid

    28 jan 2016
    873
    0
    16
    Wat ik zo jammer vind is dat die zakjes amandelmeel etc ontzettend duur zijn.
    Anders zou ik helemaal losgaan...
     
  2. blauwespeen

    blauwespeen Fanatiek lid

    20 mei 2012
    2.133
    0
    0
    NULL
    Gelderland
    Ik ben benieuwd naar het recept. Hier wil hij niet echt lukken namelijk
     
  3. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

  5. Gewoonmama

    Gewoonmama Actief lid

    4 sep 2015
    255
    0
    16
    NULL
    NULL
    Die film ga ik echt kijken, dank je voor het delen!
     
  6. Gewoonmama

    Gewoonmama Actief lid

    4 sep 2015
    255
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hahaha, dat is zeker een goed compliment!
    Mijn moeder kookt ook altijd uit pakjes en zakjes. Ook heel veel kant en klare eten. Ik proef dat echt. Wij gebruiken ook bijna geen zout en Dan proef je bij pakjes en zakjes toch echt wel dat er super veel zout in zit.
     
  7. Gewoonmama

    Gewoonmama Actief lid

    4 sep 2015
    255
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik gebruik altijd het recept van Jamie. Ik doe er wel verse tomaten in. Als ik blikjes gebruik doe ik er geen water bij, want Dan wordt het net soep.
    Ik maak de saus altijd in de slowcooker.

    Jamie's Bolognesesaus recept » Recepten en zo
     
  8. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Voor brood raad ik jou de website van Levine aan
    Uit de keuken van Levine: Recepten index

    Zij legt op haar website ook duidelijk uit hoe het brood bakken in zijn werk gaat. Het lijkt heel moeilijk maar het valt echt mee. Brood is ook goed in te vriezen.
     
  9. vertelikniet

    vertelikniet Niet meer actief

    Ik gebruik een kilo gehakt, 2 verpakkingen gezeefde tomaat, 7 grote uien, 2 wortels 2 stengels bleekselderij , ketjap, en een eetlepel curry. 4 tenen knoflook niet te vergeten.

    Gehakt rul bakken
    In de tussentijd alle groenten schoon maken en in de blender helemaal fijn malen echt tot purree
    Dit gooi ik erbij en ook de tomaat zit hier al bij, dit flink doorroeren dan een klein kopje ketjap erbij en een eetlep curry doorroeren even laten pruttelen en eet smakelijk.
     
  10. Islah

    Islah Niet meer actief

    Leuk topic.
    Ik probeer ook veel zelf te maken, en dan niet alleen het koken zonder pakjes en zakjes maar ook ons eigen brood, gezondere tussendoortjes (laatst heb ik zelf "gezonde" ontbijtkoek gemaakt, was erg lekker), broodbeleg e.d.
     
  11. Islah

    Islah Niet meer actief

    Haha ik snap dit ook niet zo. Prima dat er gezondere baksels bestaan, maar als ik dingen bak die ik zoet met dadel, banaan of honing dan noem ik het niet suikervrij, voor mij zou dat erg onlogisch zijn. Er zitten namelijk gewoon suikers in, zij het iets minder erge suikers dan de witte geraffineerde. Ik vind het altijd overkomen alsof je er zoveel mogelijk van mag eten "want het is toch suikervrij". Maar voor mij blijft het toch een tussendoortje, waarvan je niet teveel moet eten.
     
  12. Gewoonmama

    Gewoonmama Actief lid

    4 sep 2015
    255
    0
    16
    NULL
    NULL
    Welk recept heb jij voor de ontbijtkoek gebruikt?
     
  13. Gewoonmama

    Gewoonmama Actief lid

    4 sep 2015
    255
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wat maak jij voor broodbeleg en hoe?
     
  14. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik maak groentenspreads, chocoladepasta met dadels en noten, notenpasta kan je overigens ook makkelijk maken, en verder maak ik soms fetakaas en vegetarische- en kipkookworst. Binnenkort wil ik me wagen aan hagelslag maken, schijnt ook erg eenvoudig te zijn. Jam kan je ook makkelijk zelf maken maar dat heb ik al heel lang niet meer gedaan.
    Appelstroop kan je ook makkelijk zelf maken maar daar heb je echt enorm veel appels voor nodig.

    Onbtijtkoek heb ik laatst gemaakt met o.a roggemeel en havermout (gezoet met honing en banaan, maar wel minder zoet dan hoe het "hoort"). Komt uit het boek Havermoutje. Eigenlijk hoort ontbijtkoek met voornamelijk roggemeel te zijn, dus ik zou het niet (zoals sommigen deden) vervangen door volkorentarwe- of speltmeel.
     
  15. Islah

    Islah Niet meer actief

    O ja en Bebogeen maak ik zelf ook door een blikje gecondenseerde melk te koken maar dat is natuurlijk niet zo gezond, haha. Vind het alleen lekkerder dan die potjes Bebogeen.
     
  16. beautevil

    beautevil Fanatiek lid

    23 dec 2011
    2.156
    1
    38
    in het oosten !!
  17. Josjes

    Josjes Actief lid

    6 nov 2008
    244
    0
    16
    Brabant
    Heeft er iemand ook een recept of link naar een natuurlijke gezonde broodvervanger.

    Wil heel graag s ochtends niet telkens naar die boterhammen grijpen maar het lukt mij niet goed om een ander alternatief te vinden dan kwark of eieren.

    Zoek echt soort pannekoekjes die zonder gluten zijn en die ook nog eens lekker zijn voor mijn dochter :)

    Wie maakt dat zelf en wat vind je nou echt lekker als vervanging van die boterham?
     
  18. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Boekweitpannenkoekjes, of havermout met banaan en ei pannenkoekjes.

    Smoothie met goede gezonde vulling.

    Ik maak een soort koek/brood van havermout/banaan/ei/kaneel/noot.. Ook soort ontbijtkoek maar dan echt zonder suiker.

    Zelf granola maken met goede honing.
     
  19. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Wat voor machine gebruik je om die dadelpasta goed fijn te krijgen? Heb laatst een topic gehad over een keukenmachine/foodprocessor maar nog steeds niks aangeschaft. Waar werk jij mee?

    Ik ga ook starten met zelf brood maken. Heb je nog tips of handigheidjes?
     
  20. Linx

    Linx Actief lid

    28 okt 2013
    239
    0
    16
    NULL
    Twente
    Dat vind ik wel knap! Gezond koken doe ik al (wij aten ook veel uit pakjes), maar om 'de rest' ook zelf te maken gaat me nu nog een stap te ver. Is dat niet erg veel werk?
     

Deel Deze Pagina