Dat voelt echt helemaal niet zo want het is óns geld en ik ben degene die de financiën doet dus het valt 'm niet eens op...het is juist andersom, dat hij mij lastig kan verrassen omdat ik de afschriften zie We houden ook niet bij hoeveel wie wat privé uitgeeft, ik ga vaker naar een musical of te shoppen en hij koopt om de zoveel jaar een 'nieuwe' motor...als het kan dan kan het en we gunnen het elkaar. Lees hier wel eens dingen dat hij/zij geen genoeg geld heeft om op vakantie te gaan en de partner wel en dan ook echt alleen gaat of dat er gerekend wordt hoeveel hij heeft binnen gebracht die maand en zij en dat hij dit betaald en zij dat...dat soort dingen vind ik toch zo koud, kil, triest. Sorry
Maar een eigen spaarrekening om :"wat achter de hand te hebben" geldt niet als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd. Dan gaat alles bij een scheiding op een hoop en gedeeld door 2.Dus mochten partner en ik uit elkaar gaan heb ik net zo goed iets achter de hand dan wanneer ik het op een eigen rekening zou hebben. Wat ik me afvraag voor mensen die de financieele zaken gescheiden houden, hoe doen jullie dat met de belastingaangifte. Optimaliseren jullie deze?
Ja of dat je bij de Mac Donalds zit en je vriend/man betaald maar dat je het dan wel weer terug moet betalen.
Ja of gezellig samen uiteten gaan en dat hij aan een drie gangen menu zit en jij aan een tosti omdat je geld op is
Haha ja. Zo ben ik wel eens meegenomen door een ex, uiteten voor mijn verjaardag, maar achteraf mocht ik toch mooi de helft bij dokken.😂
Ik ken ook een koppel die het zo doet.. tenzij de ene de ander echt mee uiteten neemt. Maar anders wordt de rekening gesplitst. Ze zijn 12 jaar samen, en het gaat al 12 jaar goed. Zij vinden dit fijn, dus ik heb er geen mening over Edit: verkeerde gequote. Het ging om deze reactie:
Wij zijn 9 jaar getrouwd en wonen 11 jaar samen. Wij hebben allebei een eigen lopende rekening en een spaarrekening. Wij vinden dit prima werken. We weten wat we samen hebben want we zien het wel gewoon als ons geld samen. Hij spaart meer dan ik, maar ik werk ook minder. Hij spaart voor de grotere uitgaven zoals andere auto etc. En ik meer voor uitjes, weekendje weg etc. We hebben wel eens aan gedacht om gewoon 1 spaarrekening en 1 lopende rekening te nemen samen maar vinden het wel goed werken zo.
Wij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen, 1 kind, 2 op komst. We hebben alleen gezamelijke rekeningen, één betaal en twee spaar. Hier ook echt geen zijn en mijn geld, het is ons geld. Hij brengt meer binnen, werkt ft en ik verdien een klein bedragje. Maar ik zorg wel voor ons kind. Wij gaan beiden op dezelfde manier om met geld en overleggen de grote uitgaven met elkaar. Kleine uitgaven doen we gewoon. Weten beiden wat er in en uit gaat, hebben we goed overzicht van. Deze manier werkt voor ons het beste. Een cadeautje kopen voor elkaar gebeurd dus gewoon van ons geld, en geloof echt niet dat ml dan denkt; nou, hier heb ik zelf meer buitenshuis voor gewerkt dus eigenlijk krijg ik het helemaal niet van haar. Nee, want zijn geld en mijn geld bestaat gewoon niet. We doen beiden waar we goed in zijn en daarmee verdienen we geld voor ons samen.
oh ja wij betalen dus niet overal de helft aan. Bij ons is het meer wie er nog wat over heeft op de lopende rekening. We kunnen allebei niet rood staan en dat willen we zo houden.
Rekeningen splitsen en dat soort gedoe hebben wij nooit echt gedaan. Het ging niet om reusachtige bedragen, in het begin beiden student dus we wisselden gewoon een beetje af wat automatisch ging. Ging ook nooit om grote bedragen van vakanties bijvoorbeeld.
Oke maar dan de vraag op wat voor manier ben jij dan onafhankelijk? Want volgens mij ben je afhankelijk van het inkomen van je man. Nogmaals het is geen verwijt ook geen schande ofzo. Als jullie daarvoor kiezen en daar blij mee zijn is dat prima. Maar in mijn ogen ben je totaal niet onafhankelijk.. Als hij morgen besluit te willen scheiden of een ander heeft daar sta je dan....afhankelijk van hem!
Haha dit zal vast bij sommige voorkomen hoor! Net zoals er vrouwen zijn die wel elke uitgaven overleggen. Gelukkig hier niet aan de orde
Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd, hebben een gezamenlijke spaar en betaalrekening en ieder ook eigen een spaar en betaal. We kunnen via de bank app overal van elkaar in en voor grotere uitgaven (binnenkort een nieuw tuinhuis) nemen we ieder een deel van de eigen spaar en een deel van de gezamenlijke. Geen geheimen dus en voor de kinderen betalen we zoveel mogelijk van onze eigen rekeningen zodat het spaarpot geld, kindergeld etc. direct op hun spaarrekening komt. Voor ons werkt dat prima.
15 jaar samen, geregistreerd partnerschap. 3 Kinderen. Mijn man heeft een rekening waar alle vaste lasten afgaan, hij werkt FT, wisseldiensten. Ik werk PT als receptioniste. We hebben een tankrekening, en ik heb een eigen rekening, daar kotm mijn salaris, en kinderbijslag en de combinatiekorting (1 keer per jaar ) op. Daar betalen we eten etc van. Mijn ML heeft dus een tankrekening, zetten we 300 per maand op. Wat van zijn rekening overblijft wbt vaste lasten, gaat naar mijn rabo rekening, waar we dus de boodschappen van doen. We hebben het eigenlijk altijd zo gehouden, ik vind het prima gaan zo, wij beiden overigens
Ja dit ben ik wel met je eens. Plus natuurlijk een bijkomstig feit dat je voor jezelf niets hebt opgebouwd qua pensioen.. En dus wordt je weer afhankelijk van de alimentatie van je man. Allemaal niet erg als jij je daar goed bij voelt. Maar ik zie dit niet als onafhankelijk zijn.
Wij hebben aparte rekeningen. Hij doet de vaste lasten, ik de boodschappen, kleding, cadeaus,... uitstapjes wisselt af. We hebben dus aparte rekeningen maar het is wel ons geld. En als hij of ik iets willen kopen doen we dat gewoon
Dan zoek je werk... Enne, dan is iemand die 16 uur werkt ook niet onafhankelijk Dat ben je dan alleen als je minimaal 32 uur werkt Buiten dat heeft ze recht op de helft en heeft ze dus niet niks