Mijn dochter is heel jong en ik snij ze zelfs in achten. Bij verstikking, als kloppen op de rug en heimlich niet helpt en het lijkt alsof de hulpdiensten te laat gaan komen, kun je de voorwerp verder blazen. De luchtpijp splitst zich namelijk en dan kan er weer lucht bij 1 van de logen komen? Let wel dat dit een laatste oplossing is, dus als gewone beademing/reanimatie niet meer lukt! De operatie die erop moet volgen is best pittig, maar in ieder geval leeft het kind nog. Ik mag er toch vanuit gaan dat een leidinggevende op een kdv, leraar/lerares of anderen in een dergelijke functie ehbo hebben gehad en een juiste handeling/inschatting kunnen doen in zo'n noodgeval
Onbegrijpelijk dat er nu nog mensen zijn die het overdreven vinden. Die hebben vast geen kinder ehbo cursus gedaan? Daar wordt het echt op het hart gedrukt.
Bij ons zijn de paaseieren (die kleine massieve) ook al in de ban. Onze jongste van twee stopt die ook in zijn geheel in zijn mondje. We hebben nu kleine platte chocolade paasfiguurtjes.
Nee, helaas mag je daar niet vanuit gaan. Veel leraren in het basisonderwijs (en voortgezet onderwijs trouwens ook) hebben geen EHBO. Het is zelfinitiatief verplicht om één of meer EHBO-ers te hebben op school. Er moeten wel BHV-ers zijn. Maar het eerste hulp gedeelte van BHV is vrij summier. En richt zich niet specifiek op ongevallen die vaak bij kinderen voorkomen. Rekenen er dus niet op dat de juf van jouw kind wel weet wat ze moet doen in een noodgeval.
Je kan heimlich doen wat je wilt, maar die druif krijg je er echt niet uit, omdat het heel de luchtpijp versperd. Laatst nog een heel indrukwekkende brief op facebook van een politieagent gelezen Dus ja , hier wordt het ook gesneden , wanneer dl hier aan toe is. Vind het dus niet overdreven. Je zet toch ook je schoonmaakspullen op een hogere plank? Is net zo gevaarlijk. Niet ieder kind zou het pakken, net zoals niet ieder kind zich verslikt in een hele druif, maar dat wil niet zeggen dat het niet gevaarlijk is Nee ik voorkom liever
Ok, vreemd. Hier niet gehad bij de theorie trouwens (wat best zou mogen van mij) maar wel tijdens de praktijk. Snap niet dat als je het gevaar ervan weet je ze toch ongesneden geeft.
Omdat ik oprecht nog nooit stil heb gestaan bij de mogelijkheid. Ik hoor het hier op dit topic voor het eerst. Paaseieren geef ik dan wel weer in tweeën, maar dat is meer omdat ze die niet doorgebeten krijgen.
Ah ok. Ik wist er wel van maar ook niet dat het tot ongeveer 6 jaar is, dat heb ik dan weer van de ehbo cursus. Een aangezien mijn jongste een niet zo grote 6 jarige is blijf ik nog voorzichtig. En heb inderdaad ook geleerd dat als je de druif of tomaat (of iets anders) niet eruit krijgt dat je dan moet gaan reanimeren en dus ook beademen (kind raakt uiteindelijk buiten bewustzijn) zodat je het voorwerp misschien verder blaast waardoor er toch weer lucht door kan.
Hier snij ik de druiven en cherrytomaten niet. Mijn kinderen kauwen gewoon op hun eten. Dus ik zie het probleem niet zo. Ze zijn nu 3 en 5. Bij de oudste sneed ik het tot ze ongeveer 3,5 jaar was. De middelste heeft leren eten via de rapley-methode, dus die is sowieso gewend om goed te kauwen.
Dit. Ik heb altijd de rapley-methode toegepast. Ga ik binnenkort ook mee beginnen bij de jongste. Dus misschien is dat het verschil. Bij mijn dochter op het kdv wordt er ook niets in kleine stukken gesneden (ze is bijna 2).
Ik zit echt met mijn oren te klapperen bij sommige reacties... Mijn kinderen hebben ook 'Rapley' leren eten, maar het komt echt geen seconde in me op om dan te denken dat ze zich niet zouden kunnen verslikken. Wat een schijnveiligheid!
Altijd voor mijn dochter van 3 zelfs bij mijn kinderen van 8 en 7! Werk ook in het ziekenhuis en al de nofige verhalen gehoord helaas
Idd hier beiden van begin af aan Rapley, maar altijd druiven, cherrytomaten enz gesneden..nog trouwens. Dat iemand het nog nooit gehoord heeft kan...maar in dit topic na alle reacties en het feit dat men het zelfs op de verpakking wil laten zetten en dan nog roepen dat je het overdreven vindt snap ik echt niet......wat een eigenwijsheid (ten koste van je kinderen)
Bij mijn meisje van 3 nog wel, bij mijn dochter van 5 en zoon van 7 niet meer dat vind ik niet meer nodig.