Niets lijkt meer goed te zijn!

Discussion in 'De lounge' started by Zonnetje3, Apr 8, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    Mar 15, 2012
    4,592
    20
    38
    Female
    Noord Holland
    Ik maak mij er totaal niet druk om.. Wij proberen zo gezond mogelijk te eten. Variëren veel. Maar we eten eigenlijk alles maar met mate.
     
  2. sniffy

    sniffy VIP lid

    Mar 26, 2008
    10,179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    De enige dingen die ik niet eet zijn margarine en zoetstof.
    Verder eet ik gezond, af en toe wat lekkers.
     
  3. without a name

    Sep 17, 2015
    64
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat eet je dan op brood ipv margarine?
     
  4. sniffy

    sniffy VIP lid

    Mar 26, 2008
    10,179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Een dun laagje roomboter.
     
  5. Nacho

    Nacho Fanatiek lid

    Jun 3, 2015
    2,369
    9
    38
    Female
    Baby & Mama Coach
    Houten
    Haha die vraag krijg ik ook altijd. Ik lustte vroeger geen boter, nu weet ik dat ik wel boter lekker vind, maar margarine wat minder. Het meeste beleg blijft uit zichzelf op je boterham liggen... Alleen voor hagelslag of beschuit met muisjes smeer ik eerst boter.
     
  6. without a name

    Sep 17, 2015
    64
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vraag het omdat ik wel wat anders wil maar mijn dochter lactose intolerant is en dus geen roomboter mag. Maar ze willen hier graag wel iets op brood
     
  7. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    #47 SushiLover123, Apr 8, 2016
    Last edited: Apr 8, 2016
    Wat noem jij "normaal" en wat noem jij "extreem"?

    Wat mensen 20/30 jaar geleden aten is niet zo heel anders dan wat men nu eet. Als je echter nóg verder terug gaat kijken (en dan heb ik het niet over de oermens, maar over 60-70 jaar geleden), dan aten de mensen heel normaal groenten, aardappelen en vlees. Met jus. Suiker was een luxeproduct. Boter werd ook in mindere mate gebruikt. Kruiden? Ja peterselie, bieslook, dille, peper en zout. Zout werd voornamelijk gebruikt om vlees langer houdbaar te maken.

    Wat dat bereft eet ik nu juist meer "gewoon". Geen pakjes en zakjes. Gewoon groente en vlees (geen aardappelen dan voor mij, maar de rest van mijn gezin wel).
    Vroeger werd er haast niet gesmeerd, maar vroeger was de zonnesterkte ook niet zo hoog als nu. Onbeschermd in de zon verhoogt de kans op huidkanker aanzienlijk! Dus beter uit de zon blijven of goed smeren. Waar je mee smeert, daar kun je een verschil maken.
    De schadelijke stoffen in de zonnebrandcrèmes zijn ook niet de stoffen, die je beschermen tegen de UV-stralen. Ze zorgen ervoor, dat een product makkelijker uismeert bijvoorbeeld. Of lekkerder ruikt. Mijn jongens hebben beide een heel gevoelige huid, dus ik moet sowieso al goed nadenken over welke crème ik koop en smeer. Ik heb nu die van Lovea. Die heeft die schadelijke stoffen niet. En dan nog smeer ik het liefst zo weinig mogelijk. Op het heetst van de dag zet ik ze liever in de schaduw. Siesta houden. Deden ze vroeger ook :)
     
  8. Nacho

    Nacho Fanatiek lid

    Jun 3, 2015
    2,369
    9
    38
    Female
    Baby & Mama Coach
    Houten
    Dat was ik ook, vandaar dat ik niet gewend was margarine op brood te eten. Nu kan ik er nog niet goed aan wennen, maar vind ik roomboter wel lekker. Ik at gewoon pindakaas, jam, vleeswaren e.d. zonder boter op brood. Wil je dochter per se iets onder haar beleg?
     
  9. sniffy

    sniffy VIP lid

    Mar 26, 2008
    10,179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Kokosolie kan je ook op brood doen.
     
  10. Zonnetje3

    Zonnetje3 Niet meer actief

    Eeh... Ik denk dat ik jouw leefwijze dan al wel richting extreem vind gaan.... Voel je aub niet aangevallen maar het staat denk ik ver weg van hoe ik ben opgegroeid... Misschien ben ik wel wat naïef opgegroeid en vertrouw ik teveel op de "keuring" van voedsel. Ben opgegroeid met aardappels vlees en groente en pasta saus uit pot of pakje. Alles met mate en weinig achterdocht richting producten of de behoefte om alles na te trekken qua E-nummers.
    Dus elk bericht in de media is denk ik ook wel een teleurstelling, want blijkbaar is niet alles zo goed als ze voor doen komen....:)
     
  11. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    IK voel me niet aangevallen hoor, maar ik ben wel verbaasd. Wat vind je zo extreem dan?
    Dat ik koolhydraatbeperkt eet? Dat is een dieet en dat doe ik zelf. Mijn gezin eet gewoon aardappelen, pasta, rijst, etc.

    Dat ik crèmes koop waar mijn kinderen géén uitslag (eczeem) van krijgen? Lijkt me niet meer dan normaal.

    Of dat ik de middenweg zoek tussen te lang in de volle zon zitten en heel de dag met een dikke laag crème op je huid?

    Ik ben niet opgegroeid met pakjes en zakjes. Wel met gewone kruiden. En jus maakte mijn moeder van het vleesvocht + water. Ik houd er zelf niet zo van en mijn man ook niet, dus wij eten geen jus.

    Lijkt me toch redelijk normaal? Dus ik ben erg benieuwd wat jij er zo extreem aan vindt. :D
     
  12. Zonnetje3

    Zonnetje3 Niet meer actief

    Oh ik dacht dat je gezin ook koolhydraat arm at (zonder reden). Snap trouwens wel dat je bij allergie alternatieven zoekt.

    Nouja goed ik laat me denk ik ook een beetje gek maken door een aantal mensen in m'n omgeving die vanuit principe alles anders aanpakken omdat ze alles giftig, schadelijk etc vinden en de regering en medische wereld enorm wantrouwen.
     
  13. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Niks mis met kritisch zijn, maar wantrouwen vind ik ook te ver gaan. Dat de overheid en de medische wereld niet onze gezondheid, maar alleen maar geld voor ogen heeft. ;) Yeah right.
     
  14. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,036
    2,900
    113
    't Gezellige Brabant
    #54 Lief of Stoer, Apr 8, 2016
    Last edited: Apr 8, 2016
    Ik word er ook wel eens niet goed van. Dit kun je niet eten, dat is niet goed, pas op met wat je drinkt. Ik ken zelfs iemand die een eigen diagnose bij haar zoontje gesteld heeft, suikerallergie! Je moet dat koppie eens zien als mijn kinderen een simpele liga krijgen, en hij (en zijn zusjes) een stuk paprika.

    Wij letten wel op wat we eten, maar dat betekend vooral alles met mate. Elke ziel weet dat te veel van iets niet goed is.
     
  15. NiHeJa

    NiHeJa Bekend lid

    Jun 30, 2014
    845
    85
    28
    Leven is dodelijk..

    Ik heb echt lak aan al die hypes en onderzoeken. Veel familieleden die knettergezond hebben geleefd, leven niet meer. Daar hoef ik het dus niet om te doen. Bovendien wil ik geen 115 worden, dus ik geniet liever. Ik mag best eens gemakkelijk doen van mezelf dus dan wordt het kant en klare pastasaus. Ivm coeliakie moet ik toch al veel dingen zelf maken, dat vind ik eerlijk gezegd bloed irritant. Waar ik wel een beetje van huiver; producten waar meer dan 30 ingrediënten inzitten.

    Laat je niet leiden door wat anderen goed vinden, want over een paar jaar komt er wel weer een onderzoek dat het juist superslecht is. Voor elk voorargument valt wel een tegenargument te bedenken. Kies je eigen route door je te verdiepen. Interesseert het je niet, dan verdiep je je niet. Kies je alsnog een route.

    Overigens mijn ma zanikt ook altijd over dat alles tegenwoordig zo ongezond is. Die doet ook keihard dr best. Alleen is haar BMI echt niet in orde. Na zoveel jaren moeite.. dus ik vind t zonde van mn tijd.
     
  16. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    Oct 13, 2014
    3,711
    4,030
    113
    Overijssel
    Ik vind het zo'n gezeur. Als je alles met mate gebruikt is er niks aan de hand. Dus gewoon normale suiker in m'n koffie, de ene keer normaal avondeten,de andere keer een pakje macaronimix bij mijn macaroni in.
    Aan die diepvriespizza ga je ook niet dood en van een gebakken visje bij de visboer ook niet.
    Gezond verstand gebruiken en je komt een heel eind.
    Mijn man en zoontje krijgen volkorenbrood met als boter gewone margarine.
    En ik? Ik leef nog steeds ondanks dat ik witbrood eet,tegenwoordig volgens mij een doodzonde :D
     
  17. Islah

    Islah Niet meer actief

    Haha, eens. Behalve dat ik geen pakjes/zakjes gebruik. Vind ik gewoon niet lekker en ik houd enorm van zelf koken.
    Ik kan sowieso niet 3x per dag een volkoren-iets eten, daar raken mijn darmen helemaal van streek van... Wel geprobeerd (op aanraden van de diëtiste, zou zogenaamd wel over gaan) maar ik voel me gewoon veel beter met 1x iets wits op een dag.
     
  18. wendy339

    wendy339 VIP lid

    Oct 27, 2010
    9,739
    1,060
    113
    Zolang je basis gezond is;

    Dus vitamine en vezel rijk, vers,niet te veel en je beweegt extra/sport is er echt niets aan de hand hoor.

    Dat doorslaan in alles vind ik zo raar. Dan eten ze dit niet, dan dat niet, dan gaan ze sap kuren etc etc en eind van het verhaal is vaak dat het allemaal wat anders ligt als de eerste onderzoeken deden geloven.
    Voedsel is een markt waar geld in om gaat dus ook daar wordt je genept waar je bij staat.
    Toegevoegde suikers zijn inderdaad erg slecht maar echt niet dodelijk bij bewust gebruik.

    Hier genieten we van wat lekkers (koekje oid) en ook bewust. En eten ook een lekker taartje op een feestje. Ik wil wel "leven leven" en niet met angst eten.

    Mijn opa zei altijd;
    "Liever wat te dik in de kist,dan een feestje gemist"

    Nu letten wij echt wel op de lijn maar dus niet ten koste van alles. Je leeft maar 1x tenslotte. Te kort om je lichaam te verpesten maar ook te kort om elke dag te puzzelen over eten.
    Genieten van alles wat je eet en al het ongezonde met mate!
     
  19. Annedore

    Annedore VIP lid

    Feb 17, 2010
    7,338
    836
    113
    Female
    Flevoland
    Ghee!
     
  20. without a name

    Sep 17, 2015
    64
    0
    0
    NULL
    NULL
    Jam pasta etc doe ik zonder maar met bv vleeswaren of kaas etc wil ze er wel graag iets op idd
     

Share This Page