Bij de psz waar zoon heen ging betaalde je een bedrag afhankelijk van je bruto inkomen: lager dan 800 50,- 800 1.200 56,- 1.200 1.800 69,- 1.800 2.400 82,- hoger dan 2.400 103,- Dit was dan voor twee ochtenden in de week en van wat ik zie op het forum wat aan de dure kant. Een peuterspeelzaal is natuurlijk niet een must voor de basisschool, maar wel heel zinvol voor peuters. Ze leren hoe het is om in een groep te zitten. Stil zijn in de kring, vinger opsteken, op je beurt wachten, samen spelen etc. En meestal vinden peuters het ook gewoon heel leuk. Voor mijn verlegen zoon was het ook goed om zelfstandig zonder mama wat te doen. Dit was zijn dingetje en dus goed voor zijn zelfvertrouwen.
Wij betalen ook bijna 300 euro per maand voor twee ochtenden per week. Helaas het gewone kinderopvangtarief en we krijgen nauwelijks iets terug van de belastingdienst.
Omg wat een belachelijk bedrag voor 2 ochtenden 😰 Dit betaald mijn zus niet eens aan het kdv voor 2 hele dagen..
Mijn zoontje zal niet naar psz omdat een andere voor hem moet zorgen. Ik ben tbm dus het is niet in de vorm van opvang. Daar heb je kdv of go voor. Je krijgt dan nog kinderopvangtoeslag. Dat die mensen daar niet voor niks zullen werken ben ik het mee eens.
Ik zie steeds hogere bedragen voorbij komen. Vraag me af wonen jullie wel allemaal in nl? Ik vind het nogal krom dat het over zo ontzettend verschillend is. Laten ze gewoon overal hetzelfde hanteren. Voor ons zoontje zou het heel goed zijn. Zeker ook omdat hij nog niet praat. Ook kan hij leren met andere kinderen spelen en zo zijn er nog veel meer dingen. Helaas zijn de kosten nogal hoog. Hopelijk hoor ik vandaag wat van de gemeente of er een subsidie ofzo is. Anders gaat het hem niet worden ben ik bang.
Wat komen er een hoge bedragen voorbij. Voor mijn dochter betalen we 36 euro per maand en ze gaat sinds 2 maanden 4 dagdelen.
Op de eerste PSZ van mijn zoontje betaalden we 45 euro netto. Totaal was 130 euro, maar gemeente betaalde de rest. Na verhuizing van stad betaalden we 62 euro en de gemeente sprong de rest bij. Maar daarvan weet ik het bruto bedrag niet. In beide gevallen ging het om 2 dagdelen van 3,5uur en een modaal inkomen van mijn man en Geen inkomen van mij (Tbm)
Ik ben ook tbm, maar psz valt (tegenwoordig) onder kinderopvang. Als 1 vd 2 ouders niet werkt, krijg je geen kinderopvangtoeslag. Mbt kosten, wij wonen in Amsterdam. Uurprijs voor opvang is gangbaar tarief. Naar sommige psz'en kan je kind gratis 2 ochtenden, gesponsord door de gemeente (voorschool voor alle kinderen etc). (Maar wij kozen dus voor een voorschool die onder de kinderopvang valt).
Dat vind ik dus zo krom. Want ondertussen lopen ze wel te roepen hoe belangrijk het voor een kind is als voorbereiding op de basisschool. Maar als het zo duur is dat de rest van het gezin niks leuks meer kan doen. En het enige leuke voor mijn zoon de opvang word. Dan kies ik eieren voor me geld en ga ik met beide jongens (en soms pa) leuke dingen doen. Vraagje voor degene die vanwege de kosten niet voor de psz kiezen: Hoe compenseren jullie deze gemiste ervaring? p.s. Ik weet niet of anderen het herkennen. Maar ik ervaar vanuit mijn omgeving een zekere druk om te kiezen voor een psz, herkennen julie dit ook? Binnen mijn opleiding (bevatte o.a. pedagogiek) werd gezegd dat als je de voor en nadelen tegenover elkaar afweegt, wel en niet beiden gelijk zijn (mits je de Nederlandse taal goed beheerst, er geen ontwikkelingsproblemen, gedragsproblemen zijn etc). Maar ik ben helaas de notities kwijt met de argumenten.....
De zoon van mijn zus gaat naar een soort psz in Amsterdam. Ik weet niet precies hoe en wat maar je betaalt een (prima) bedrag naar inkomen en je helpt als ouder eens in de zoveel tijd mee tijdens de opvang. Er is 1 leidster en die wordt dus elke dag geholpen door een ouder. Zo blijven de kosten laag. Misschien is dat wat voor je?
Daar zou ik als betalende ouder echt niet blij van worden, tuurlijk zal die ouder zijn/haar best doen maar ze hebben er geen opleiding voor gedaan.. Maar denk dat de overige ouders dat wel weten dus kunnen ze zelf een keuze maken daarin...
Daarom is de leidster wel een geschoold iemand. De ouder is gewoon een soort stagiair, lijkt me prima te doen en het werkt ook echt prima.
Als ik zonder financieel plaatje moet kiezen was hij allang heen gegaan. Hier heeft zoontje duidelijke problemen met taal/spraak. Heb gevoel dat cb hier nogal aan het pushen is. Ik ben het er volledig mee eens dat het voor hem nodig is maar ja wij moeten het betalen. Ik zou niet weten hoe ik het moet compenseren. Probeer van alles zodat hij gaat praten maar helaas.
Klopte het maar wat ze tegen mij zeiden. Als er een indicatie is vanuit het cb naar de gemeente zou de gemeente het vergoeden. Ik heb voor de zekerheid contact gehad met de gemeente maar het verhaal klopte totaal niet. Echte een enorme tegenvaller.
Is logopedie een optie? Verder is tv misschien nog niet eens zo gek voor de taalontwikkeling. Zouden de kosten anders zijn als je de kleine naar een voorschool zou laten gaan voor de taalontwikkeling?
Hier moeten we 130 euro betalen voor twee dagdelen van 2,5/3 uur per keer. Heb ook een indicatie voor de jongste voor zijn taal, maar dat is alleen geldig als hij een derde en vierde dagdeel heen zou gaan, die zouden dan 'gratis' zijn. Helaas werk ik, en gaat hij twee dagen naar een KDV, waardoor ik niets terug kan krijgen van de belastingdienst. Hierdoor gaat hij ook niet naar de peuterspeelzaal, omdat het onbetaalbaar is :x
Hier kost het 35 euro per dagdeel. Dochter gaat 1 ochtend, omdat ik dat duur zat vind. 2 ochtenden is dan natuurlijk gelijk 70 euro. Als zoonlief al zou gaan kostte hij me maar 17,50 per ochtend. Maar goed ik laat hem pas na de zomer gaan.
Logopedist zit bij het cb. Ze hebben overleg gehad en die kan nu niet zoveel. We zijn door verwezen naar een Audiologisch centrum. Daar gaan ze kijken of er een oorzaak is dat hij niet praat. Cb vond het nogal zorgelijk dat hij niet praat. Tv kijken doet hij ook helaas heeft dat geen effect. Ben niet bekend met voorschool, wat is dat precies? Ben bang dat dat hier niet is.