Gisteravond voor het eerst gemaakt en wat was dat lekker en wat zat ik lang vol Mijn recept van gisteren: 150 gram aardbeien 1 eetlepel honing 150 ml amandelmelk 1 eetlepel gebroken lijnzaad (ik had geen chiazaad) 5 eetlepels havermout De aardbeien gepureerd en alles door elkaar geroerd en in de koelkast gezet. Nu staat klaar voor morgen 5 eetlepels havermout 150 ml amandelmelk 1 theelepel cacao 1 eetlepel cacaonibs 1 eetlepel gebroken lijnzaad En dan doe ik er morgenochtend een banaan door. Hebben jullie nog lekkere recepten? Zelf gebruik ik geen koemelk maar dat kan wel.
Ik maak ze heel simpel en weeg niks af. Beetje havervlokken in een kommetje, gebroken lijnzaad erbij, flop melk eroverheen tot het onder water staat, dan wat honing erbij. Volgende ochtend voeg ik banaan en pindakaas toe, of stukjes appel en kaneel, of banaan en kaneel, of banaan en koekkruiden bij gebrek aan kaneel haha. Maar meestal maak ik hem met alleen banaan erdoor. Lekker hoor
Koek kruiden wat een goed idee die heb ik toevallig pas gehaald omdat ik een poging ga wagen een ontbijtkoek zelf te maken.
Met appel, rozijnen en kaneel is echt mijn favoriet Ik heb ook een keer met pindakaas en banaan gedaan maar dat werd echt machtig..
Ik niet, heb hem gister al klaar gemaakt. Ga zo lekker eten! Lidl heeft bevroren fruit( zomerfruit, aardbei en framboos) als afwisseling doe ik die erop. Aardbei wel wat vroeger maken(20.00) anders zijn ze zo koud nog 's ochtends. Maar vers het allerlekkerst natuurlijk!! Mijn dochter is gek op bosbessen en framboos.
Dat je het niet kookt, en koud eet. Hier is het meestal maar simpel: Haver, melk, bosbessen of banaan
Hmm mijn favoriet!! De appeltaartsmaak Griekse yoghurt Amandelmelk Havermouy Kaneel Halve appel En wat lijnzaad
Ik maak het sinds deze week ook zo, veel lekkerder dan warme havrmout! In het Kruidvat heb ik mij gekocht : Chiazaad, cacaonibs en Goijbessen In de winkel gebroken lijnzaad Pure cacaopoeder vind ik er ook lekker bij Doen jullie alles er al de avond voordien in? Is dat lekkerder? Ik zet enkel de havermout met melk in de koelkast en doe er alles 's morgens bij
Ik had vanmorgen behalve de banaan alles al in het bakje en het was heel lekker. De cacao en cacaonibs hadden hun smaak helemaal afgegeven en met plakjes banaan erin was het smullen. Ik ga die met appel en kaneel ook proberen! Iemand ook wel eens kokosmelk of coconut original van Alpro Soya geprobeerd?
Ok dan ga ik dat vanaf straks ook doen. Want ik vond die cacaonibs nogal bitter als ik ze er pas vlak voor het ontbijt bij doe
Ik maak het wel eens met kokosmelk of sojamelk. Ik gooi het altijd in een groot hoog glas, laagje havermout, laagje melk tot het onder staat en dan fruit etc naar keus. Mijn favoriet tot nu toe is sojamelk met vanillesmaak, kokosvlokken, een beetje honing, een lepel chiazaad en dan wat aardbei, mango of ananas erdoor. Ik maak ook vaak smoothies met dezelfde combi, alleen dan veel minder havermout en de chia zaad pas na het blenden erdoor. Dan gewoon al het fruit erbij, echt heerlijk!
Action heeft trouwens ook veel van die ingrediënten heb er de cacaonibs gekocht en kokosbloesemsuiker. Dat gebruik ik nu bij het bakken van cupcakes en koekjes. Volgens mij hebnen ze daar ook chiazaad. Smaakt dat ergens naar?
Ik vind het zelf niet echt smaak hebben, maar ik doe het erdoor voor de structuur en het vult. Als je de chiazaad er de avond ervoor erbij doet, zet het op en krijg je wat zachtere balletjes. Als je ze de ochtend zelf erdoor doet, vlak voor het eten, zet het wel iets op maar veel minder en is het wat knapperiger. Beetje lastig uit te leggen, maar veel smaak heeft het in ieder geval niet.
Ik heb ff zitten googelen en dat is het mee laten wellen wel een goed plan als je goed vol wil zitten en het houdt je bloedsuiker laag.
Ik eet het bijna altijd met yoghurt, laat het dan wellen (4 eetlepels havermout) in een beetje karnemelk. Volgende ochtend yoghurt erbij. Met melk vind ik toch pap het lekkerste, en dat dan het liefst met een beetje kokos en kaneel erdoor! Jammie!
Met kokosmelk melk van alpro is het ook lekker! Dat deed ik dan met wat kokosrasp erbij banaan of rozijnen. Echt super lekker