Nou, ik heb mijn eerste ziekenhuis rekening binnen, voor de eerste afspraak (in Amerika), de rekening: $4500 Ik ben nu zoooo kwaad omdat ze maar ongevraagd allemaal testen hadden gedaan inclusief een pap uitstrijkje! :x (verder bloed testen en gelukkig wel een echo) We zijn bezig met een verzekering maar worden al sinds januari heen en weer gestuurd tussen obama care en een andere verzekering. Gelukkig heeft mijn man een nieuwe baan en als het goed is krijgen we dan over 2 maanden een verzekering, maar dus wat te doen tot dan. (worst case, kan ik natuurlijk altijd terug naar Nederland maar ik moet elke 6 maanden in USA zijn anders verlies ik mijn greencard) Ik had een afspraak staan voor 12 weken (2de afspraak) maar is deze wel 100% nodig? Wat doen ze op de 2de afspraak in Nederland? Mijn schoonmoeder en schoon zusje zijn verplegers dus kunnen hartslag etc doen. Wat zijn de belangrijke/minimale dingen die belangrijk zijn? en op welke termijnen? Zo kan ik duidelijk communiceren wat ik wil/nodig is en de rekeningen redelijk houden.
Met 12 weken werd er bij mij een echo gemaakt en de uitgerekende datum vastgesteld. De controles daarna waren gewoon mijn gewicht bloeddruk en babbeltje over hoe ik me voelde. Met 21 weken de 20 weken echo..afspraken daarna weer bloeddruk, gewicht, hartje luisteren (geen echo) buikje voelen. En pas ergens in de 30 weken een groei echo..Daarna gewoon weer de controles tot aan de bevalling.
Wat ontzettend vervelend zeg en wat een dikke rekening. Je hebt hier op het Forum ook een kopje om een vraag aan de verloskundige te stellen, misschien goed dat je de vraag daarin stelt? Controles worden natuurlijk niet voor niks gedaan en kan ook afhankelijk van je gezondheid en voorgeschiedenis variëren. Ik zou het dus als ik jou was liever aan een verloskundige vragen. Succes!
Oja en met 12 weken pas het hartje mogen horen ( doen ze hier niet..of iig bij mij niet voor de 8 weken)
Met twaalf weken doen ze een nekplooimeting en de tripletest, toch cruciaal om tijdig afwijkingen zoals Down etc op te sporen. Die zou ik nooit willen missen. Of is dat enkel in België zo?
Hier is dat de combinatie test tussen de 12 en 14 weken dacht ik. Maar dat is geen standaard test, je moet zelf aangeven dat je dat wilt en ook zelf betalen.
Hier (nederland) helaas niet. Kost tussen de 150-165 euro. Mocht daaruit blijken dat er iets niet goed zit dan krijg je wel de vervolgonderzoeken die vergoed worden.
Zo he! Ik ben vorige keer zwanger geweest in Amerika. Volgens mij kostte mijn verloskundige (midwife) toen $6600 voor de hele zwangerschap. Wel echo's daarnaast gehad maar die koste circa $450 per stuk. Ik was internationaal verzekerd en moest daarom eerst alles zelf.betalen en kon het daarna declareren. Bevalling die in het ziekenhuis plaatsvond zonder enige complicatie kost wel een vermogen hoor. Dat geldt dus.ook voor de baby (k-shot en olie in de.ogen)
Ik zou trouwens de 12 weken en 20 weken controle sowieso doen way dat betreft ging het hetzelfde als.in NL. Wij kregen ook vaak korting omdat ik niet in Amerika verzekerd was maar dus.meteen betaalde. Ik raad dus een midwife aan en geen OB/GYN ivm de kosten (en ik heb het als fantastisch ervaren, veel persoonlijker dan in NL nu). Je hebt natuurlijk ook speciale klinieken voor als je niet verzekerd bent maar krijg het idee dat je daar niet aan wilt 😊
Hi iedereen, Bedankt voor de reacties. Mijn man gaat nog bellen dus hopelijk krijgt hij de prijs nog naar beneden en anders kun je hier (hele lage) betaling regelingen treffen voor rente vrij aflossen. Voor de 12 weken stond eigenlijk een combinatie test voor Down (ivm mijn leeftijd van 37) maar ik denk er over om deze niet te doen, ook omdat de vervolgtest de vruchtwaterpunctie is die ik sowieso niet wil en het voor mij verder niet uitmaakt. Ik zou het natuurlijk fijn vinden om het te weten. USABaby, die prijs van rond de $7000 totaal (min de bevalling) had ik dus verwacht. Ik denk dat ze uitgingen dat ik in aanmerking zou komen voor de werkloze/lage inkomens verzekering en die zouden dan alles met terug werkende kracht betalen maar wij verdienen te veel. Wij zijn nu in de outpatient deel van het ziekenhuis en ik denk dat dit al op de lage inkomens, sociaal gevoelige en minorities is ingesteld. Mijn man mocht niet bij de eerste afspraak zijn en ik kreeg ook zo'n idiote vragen lijst of ik mishandelt word en wat mijn ouders van de zwangerschap vinden enz. Ik ben dus helemaal niet tevreden hier. Ik ben ook nog steeds heel kwaad over het inwendig onderzoek en uitstrijkje (daarna 2 dagen klein beetje roze afscheiding en wat bloed had) Ik wist niet dat ik "nee" had kunnen zeggen.
Ahhh ok. Ja uitstrijkje is heel standaard hè in Amerika. Bij mijn kennismaking bij de huisarts kreeg ik ook meteen een uitstrijkje. Dit omdat het in Amerika geloof ik standaard is vanaf 21 jaar of als je eerder seksueel actief bent. Wen maar aan die vragenlijsten, je gaat er nog vele krijgen met allemaal van die mooie vragen. In het begin vond ik het ook belachelijk maar die vrsgen zijn er niet voor.niets en blijkbaar zijn er toch velen die in een onveilige situatie verkeren en dit een helpende hand kan betekenen. Zelfs bij de kinderarts krijg je de.vragen (kost ook.weer een vermogen overigens, dat is de Amerikaanse versie van het consultatiebureau). Nogmaals ik heb ondanks de Amerikaanse overdrevenheid super goede begeleiding gehad en ben echt negatief verrast hIer in NL. Weet wel dat je geen kraamzorg of iets hebt hè daarom kost de bevalling ook veel want je blijft sowieso 2 dagen in het ziekenhuis met de baby en vervolgens ga je dus best vaak ter controle naar de kinderarts. Bij ons na 4 dagen en toen was de kleine teveel afgevallen en moesten we om de 2 dagen. Daarna met 4 en 8'weken voor vaccinaties geloof ik. Iedere keer kostte het zo weer $200.... Daarnaast werd ik 2 weken na de bevalling ook nog erg ziek en heb ik een week in het ziekenhuis gelegen. Maarja daar zou ik niet vanuit gaan haha. Ik hoop dat je de verzekeringsituatie snel kan veranderen want de kosten gaan kortom erg hard. En bovenal nog gefeliciteerd en geniet van de zwangerschap
Dit is een gel waar een antibioticum inzit. Dit smeren ze na een vaginale bevalling op de oogjes om te voorkomen dat de baby een oogontsteking oploopt in het geboortekanaal, je moet dan vooral aan SOA's denken. Gebeurt in andere landen ook maar niet in NL. Hier behandelen ze pas als er sprake is van een ontsteking __________________