Elke dag. Eten we bijvoorbeeld patat, dan ook rauwkost erbij. Sowieso elke dag als tussendoortje iets van komkommer, paprika, tomaatjes enz. En ook meerdere keren in de week een smoothie.
6 keer per week groenten of iets met groenten er in. Op zaterdag niet, dan eten we vaak patat, of pannenkoeken. Of shoarma, en dan wel met sla, dan komen we aan 7 dagen per week groenten.
Ik denk dat wij ook op gemiddeld 6x uit komen per week. We eten 1 x ongezond in de week en daar horen geen groentes bij
Hier ook elke dag. Overigens zou ik me totaal niet storen aan het feit dat mijn moeder of iemand anders uit mijn directe omgeving minder groente eet dan ik. Zou gewoon blij zijn dat jij het kennelijk wel goed doet voor je gevoel dan "afgeven" op een ander die dat niet doet in jouw optiek
Pizza is hier overigens geen ongezond eten. Ik maak zelf de bodem (dit kan gewoon met volkorenmeel), zelf de saus en beleg het dan met veel groenten zoals aubergine, ui, paprika's, courgette, champignon of wat ik maar in huis heb. En dan eventueel nog vlees/vis (tonijn is hier favoriet), olijven en wat kaas. Daarnaast vaak een lekker tomatengroentensoepje en/of salade, grappig genoeg is pizza hier dus juist één van de gezondste maaltijden.
elke dag en ikzelf sowieso minstens 400 gram. alleen op zondag is dat iets minder. 150/200 gram. man en kinderen gewoon normale portie bij het avondeten en tussendoor vaak komkommer of tomaat.
Gemiddeld 6 keer in de week. Bij friet wordt hier wel een komkommetje gesneden maar met een paar plakjes de man is dat niet echt groente vind ik. Wel hou ik er rekening mee dat er dan meer fruit gegeten wordt. Pizza; bij ons zit er inderdaad groente op maar bij de kindjes niet. Maar we eten 1 keer in de week zoiets. Dus of friet, of Pizza, of Chinees of zoiets dergelijks.
Eigenlijk altijd, behalve als we pannenkoeken eten. Pizza's beleggen we ook altijd met verse groente. (De bodem is dan wel kant-en-klaar overigens ). Chinees eten we haast nooit meer. Vind ik veel te zout. Bij de patatboer komen we ook bijna nooit meer. Maken de patatjes ook altijd zelf klaar.
Wij zeker 5 of 6 dagen per week. We hebben doorgaans een kilo of meer per dag. Bij bami of nasi gebruik ik altijd 2 pakketten, maar wortelen of bloemkool is het zeker een kilo wat op gaat. AVG eten we hooguit 1 keer per week. Enige uitzondering is stamppot boerenkool, dat is 1 zak van 300 of 500g per keer.
Iedere dag. Het komt wel eens voor dat ik weinig tijd of energie (door chronische ziekte) heb en het niet zie zitten om te koken. Soms heb ik dat voorzien en heb ik eerder die week dubbel gekookt, of heb ik nog wel een restje in de vriezer (daar zit dan dus ook groente in). Een enkele keer heb ik geen restje om op terug te vallen en dan eten we een diepvriespizza. Maar dat is niet vaak. Gemiddeld hoogstens 1 keer per maand. Ik ben het grouwens eens met Islah dat pizza uist heel gezond kan zijn. Het hangt er gewoon vanaf waarmee je hem belegd. Als ik zelf pizza maak (dus geen diepvriespizza) gaat daar juist heel veel groente op.
7 keer in de week. En regelmatig 's middags ook nog iets van rauwkost. Als wij eens bij iemand anders eten en daar was geen/weinig groenten, merk ik echt dat mijn lijf groenten nodig heeft en maak ik als ik thuis ben, vaak nog iets van rauwkost klaar.