Ik vind het gewoon vies, zo veel. Hoe voel je je in vredesnaam daarna?? Je lijf zal er in ieder geval echt niet blij van zijn geweest. Wij bbqen wel eens, maar dan vooral veel groente, zoete aardappel, spiezen, mais, fruit. Bijna nooit vlees, soms een bio kipsate en soms een gamba spies.
Met je een keer ongegeneerd volproppen is niks mis Ik zou die hele lijst zeker niet op kunnen hoor maar het klinkt wel lekker allemaal Ik ben over het algemeen meer van de stokjes (shaslick/saté/visspies), man en zoontje meer van de worsten/hamburgers/speklappen...maar we steken 'm ook wel eens aan voor een gewone maaltijd met 1 stukje vlees.
Tjee wat kunnen mensen zeuren zeg. Alsof je elke dag barbeque eet. Bij ons is barbeque ook vooral vlees met stokbrood en lekker sla. Maargoed wij barbequen dan ook niet elk weekend.
Ik vind het ook zo typisch dat er nu steeds wordt geroepen hoe ongezond het is. Dan moet je eens al die topics rond kerst lezen met hoe mensen zich allemaal volvreten. Daarover heb ik echt nog nooit commentaar gezien.
Nu lukt mij dat niet meer! Maar toen ik jonger was kon ik als een volwassen vent bunkeren! Nu zit ik na hoog uit drie keer opscheppen wel vol en dan niet overdreven grote borden haha.. Ik begin al te hikken voor het eten van moet ik zo veel eten vroeger draaide ik mijn handen er niet voor om. Weetje je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Ik reken kinderen nooit mee op de hamburgers na dan. Dan heb je vaak nog genoeg over de lijst van ts is best lang maar tja haha hoe vaak in een jaar zet jij de bq aan ik geloof dat ik dat al meer als twee drie jaar niet eens meer gedaan hebt.
Je kan t zo duur maken als je wil hier gaat elke week de weber aan maken daar hele gerechten op vlees of vis en groenten en aardappelen of iets anders ben nooit zoveel geld kwijt
Nou dan denk ik er hetzelfde over. Maar het verschil is ook dat er maar 2 kerstdagen op een jaar zijn en van wat ik in mijn omgeving zie...genoeg bbq dagen.
Tja met kerst eten wij gewoon of allemaal hapjes en we eten 3/4 x per jaar echt bbq , dus inderdaad rustig met 8/12 stukken/ spiesjes vlees met beetje salade en stokbrood. Het is ook maar net wat je gewoontes zijn. Ta : klinkt heerlijk, al zou ikzelf de specialere vlees soorten niet gekocht hebben. Maar das puur smaak. Jullie hebben de dag erna waarschijnlijk heerlijke dingen op brood gegeten. Hihi
Wij hebben zaterdag gebbq't met 16 personen. Wat de kosten waren weet ik niet. Wel was er p.p. - 1 stuk zalm - 3 gamba spiezen - 1 worstje - 1 hamburger - 1 stuk spare rib - 2 speklappen - 3 stokjes sate Groente spiezen Daarnaast was er veel brood, smeersels. diverse salades. We hebben om 3 uur de bbq aan gedaan en om 11 uur waren we klaar. Hier bbq'en we heel divers. Met gezelschap is het vaak een echte vlees bbq. Maar we gooien er ook vaak gewoon ons dagelijkse vlees op ipv de pan of bijvoorbeeld een mooi groot stuk vlees. Wel komt al het vlees altijd van de slager, ik hoef geen supermarkt bbq vlees
Klinkt als een heerlijke bbq ts! Wel wat veel, haha. Maarja, als wij bbq'en (2 of 3 keer per seizoen) houden we t ook echt niet bij 1 stukkie vlees. Dat is dan echt een vleesmaaltijd met wat rauwkost en verder stokbrood en salades. Ik vind t heerlijk, maar je moet t niet te vaak doen. Maar zo af en toe; jummie!
Wauw!!! Mijn man wil graag een keer komen BBQ en bij je!! Wij hebben meestal worst, speklapje, hamburger en sate! Op mijn werk rekenen we pp op 0,5 stokbrood met smeersels, 3 sausjes, 100 ml pp, 4 stuks vlees en 3 salades. Meestal gaat dat net op of blijft er iets over.
Nou voor mij is er ook maar 1 bbqdag paar jaar, hooguit twee. Maar inderdaad als je heel vaak zou bqq'en dan vind ik iedere keer zo'n vreetfestijn ook ongezond worden.
Wij bbq'en met dit weer echt een paar keer per week, heerlijk! Bij mn ouders gaat heel het jaar door, op zaterdag de hamburger op de bbq en wij hebben hem nu vrijdag en vanavond ook aan gehad. Vandaag hadden we gewoon een paar stukjes kip, een maïskolf en vissticks voor de kinderen erop. Daarbij een lekkere salade en stokbroodjes. Dus bbq staat voor ons voor 'gezellig eten' en niet voor 'vreet festijn'. Ik zou het ook zonde van onze bbq en bbqtafel vinden als we die maar 2x per zomer zouden gebruiken...
Wij bbq-en ook regelmatig maar bunkeren echt geen kilo's vlees weg en eten ook gewoon groente en fruit, die conclusies...daar krijg ik nou jeuk van
Mee eens. En al zou half Nederland wel elke week kilo's wegvreten op de bbq, wat boeit een ander dat nu? Als dat voor jou teveel is, doe jij het gewoon niet.
Gister 2 personen en 2 kids heb bij de slager gehaald.. 6 kip aan spies 3 lam aan spies 3 kipdijen 2 biefstuk En 2 t bone steaks. Was 24 euro kwijt Stokbrood 1 euro En heb salade en zaziki gemaakt was meer dan genoeg voor ons.
Ik erger me er wel aan. Het idee dat er op die dagen kilo's kiloknallers op die bbq liggen stoort me echt. Voor de dieren, voor het milieu, voor de gezondheid van mensen die steeds meer geld kost. Maar misschien is dat een ergenis in combinatie met een ongezonde leefstijl die je steeds meer ziet. Ik vraag me echt af waar dat heen gaat.
Ik haal alles bij de slager maar weet indd niet of dat verschilt met supermarkt vlees. Vind het wel lekkerder Wellicht omdat het verser is? Ben wel erg bewust van wat wij eten. Daarom eten we naar een flinke vlees bbq ook gewoon 3 dg vegetarisch. Erg lekker en aan te raden trouwens. Wij bbq en enkel 3/4 keer per jaar en dan niet ff een uurtje maar gezellig met familie / vrienden van 5 tot 10 savonds. En indd flink wat kilo's. Bbq ik met gezin ipv avond eten is het ieder 2/3 stukjes vlees, gepofte aardappel en salades. We sporten allemaal, frisdrank komt niet in huis en eten op vaste tijden ( ook ivm zoontje met diabetes) dus verkeerde Leefstijl, vind ik niet. Zolang je indd niet elke week 1 kilo vlees naar binnen werkt is er niks aan.de hand