8 jaar vind ik persoonlijk te jong en onnodig. ik denk dat het wel een mooie tijd is als hij naar de middelbare school gaat. Maar dat duurt nog even hij is bijna 7. Sommige kinderen in zijn klas hebben zelfs al fb! En dan praten we over groep 3
Onze oudste heeft mijn oude telefoon, maar gebruikt hem 5 keer per jaar ofzo om naar een vriendinnetje te appen of naar mij of papa. En ze speelt er soms een spelletje op. Meestal is de batterij leeg Een tijdje terug was ze ziek en wilde ze haar kamerdeur dicht hebben, maar dan kon ik haar niet horen roepen. Toen heeft ze haar telefoon gebruikt om mij te appen
In principe zeg ik met hun 12e verjaardag. Dat weten ze ook, en dus ook dat ze er eerder echt niet om hoeven vragen. Mocht het dan door omstandigheden alsnog anders lopen kan het altijd nog eerder, maar voorlopig kunnen ze het vergeten. 8 jaar vind ik van de zotte.
Als ik mijn abonnement verleng (oktober), dan komt er in mijn huidige telefoon (iPhone 6) een prepaid kaartje. Wij hebben geen vaste telefoon en zo kan een van de kinderen toch bellen/appen als er iets is. Onze oudste is dan 9.
Geen idee nog. Enerzijds is het handig maar aan de andere kant iets te makkelijk. Band lek, bel mama. Iets vergeten, bel mama. Regen, bel mama, etc. Ik vind zelf dingen oplossen echt bijdragen aan de ontwikkeling. Ik wil niet alles weten en voor alles ge-appt worden. Misschien dat we een toestel hebben voor algemeen gebruik, wie hem nodig heeft neemt hem mee.
Maar op voorhand weet je niet (altijd) of je hem nodig gaat hebben en wat als er meer personen weg zijn? Wie neemt hem dan mee? Ik denk dat ze het hier vanaf 10 jaar mogen, gewoon allebei een eigen zodat ze wanneer nodig er gebruik van kunnen maken. Duidelijke instructies erbij en misbruik is voor eigen rekening.
Mijn dochter van 8 heeft ook mijn oude. Er zit een simkaartje in met beltegoed, maar daar staat niks op. Ze gebruikt hem eigenlijk als tablet en appt er mee naar mijn moeder en zussen. Voordeel is dat ik direct zicht heb op wat ze er mee doet (namelijk beneden) en zo houden we het gesprek open. Ze is helemaal weg van Vloggers als MeisjeJamilla enzo en nu doet ze zelf na met haar camera. Er staan allemaal filmpjes op die ze zelf maakt over challenges en make up en voorlezen enzo. Zo grappig.
Mijn dochter van bijna 4 (klinkt beter dan 3 ) heeft een roze iPhone 5c. Het is mijn oude telefoon, er zit ook geen simkaart in, ze mag er spelletjes op doen, Pieter konijn en Sien van Sellingen kijken en foto's maken. Maar vanaf dat ze zelf kan bellen of appen (schrijven dus) zal er een simkaart inkomen. Niet om mee naar buiten te nemen, maar wel als 'huistelefoon'. Ik verbaas me hier toch vaak wel dat mensen blijven hangen in hun eigen jeugd en/of kindertijd. Nu is een mobieltje in groep 7/8 al heel normaal, over een paar jaar zal dat echt al vroeger zijn of lopen ze met een horloge met bel en internetfuncties om hun arm. Mijn moeder zag haar eerste tv toen ze op haarzelf ging wonen, ik kreeg er één voor mijn 10de verjaardag. Mijn dochter krijgt een tablet voor haar vierde verjaardag... Tja, tijden veranderen.
Dan moet je (in algemeenheid ) aan de band met je dochter werken dat ze je alles durft te vertellen en dat alles open besproken kan worden! Checken en controleren moet je nooit doen, enorme inbreuk op de privacy, dat verziekt echt de band voor de rest van t leven, spreek uit ervaring.
Hier ben ik het dan weer niet mee eens, alles open en eerlijk daar ben ik het mee eens, maar daar valt ook die mobiele telefoon, tablet, en internet gebruik onder. Wachtwoorden open en bloot en geen stiekem gedoe... Ik heb onder mijn leerlingen (gesloten jeugdinrichting) loverboyslachtoffers gehad en veel voorlichting over internetgebruik gehad.
Aan het begin wel ja. Maar degene waar ik op reageerde had t over een leeftijd van 15 jaar. No way dat ik dan mijn wachtwoorden aan mijn ouders had gegeven. Zij hebben een keer via de politie mijn computer overhoopgehaald en al die privegesprekken zijn gelezen, al die sexpraat, het was ver-schrik-ke-lijk en t heeft lange tijd geduurd voordat ik uberhaupt weer iets van liefde voor hun voelde. Alleen maar haat
Mijn zoon heeft mijn oude telefoon en gebruikt hem om filmpjes/foto's te maken, YouTube te kijken of spelletjes te spelen. Er zit geen beltegoed op en kan alleen thuis op de WiFi ermee. Tegen de tijd dat hij alleen naar school of naar huis mag krijgt hij beltegoed. Denk dat dat volgend jaar zal zijn als hij 8,5 of 9 is. Wil hem gewoon kunnen bereiken want we hebben ook geen huistelefoon.
Ik vind 8 ook nog veel te jong. Ook al is het in sommige gevallen handig. Maar goed hadden wij vroeger ook niet onze zoon is ook 8 kan er niet aan denken dat hij nu een mobiel krijgt al zijn er idd sommige kinderen die al een iPhone 5 hebben .. wat moet een kind met zo'n telefoon heeft totaal geen meer waarde. Wij hebben ook geen thuis telefoon. maar mocht het straks voor komen dat wij even een boodschap gaan halen en onze oudste alleen thuis is zorgen wij dat er een pre paid telefoon komt te liggen in geval van nood Wij willen ook pas een mobiel kado doen als hij naar de middelbare gaat.
Hier de oudste met ruim 11 jaar, de start van groep 8. Zelf gespaard en met een Kruidvat Prepaid kaart. De middelste afgelopen december toen ze 10 jaar werd, Mijn oude Samsung met een Prepaid kaart. Vooral zoon van nu 12 jaar gebruikt hem fanatiek (weleens iets te fanatiek) maar het is wel makkelijk omdat het een nogal een ondernemend kind is die vaak van huis is met vrienden. Dochter heeft een vriendinnen app groep maar doet er verder niet heel veel mee alhoewel ze hem nu wel meeneemt wanneer ze 's avonds naar buiten gaat en dan voor de tijd. Ik heb overigens van allebei de ontgrendelingscode want vooral de telefoon van zoon controleer ik weleens maar dat weet hij ook. Ik ga het niet stiekem doen. Dochter zet alleen foto's van paarden en handbal op instagram en daar maak ik me niet zo druk om maar bij 12/13 jarige jongens komen er ook weleens andere dingen voorbij.
Nee ik laat mijn kinderen gewoon los in de auto zitten ik snap dat je met de tijd mee moet gaan .. maar sommige dingen hoeven van mij niet zo snel ..
Dat ligt misschien ook de omgeving? Want ik zie hier op school bijv. echt helemaal niemand met mobiele telefoons. Ook niet bij de sportclub van de oudste bijv. Niet bij haar leeftijd (8,5 jaar), maar ook niet bij de kinderen tot zeg maar groep 8 (11/12 jaar). Schijnbaar is het hier nog niet zo 'normaal' geworden. Gelukkig past dat wel aardig bij ons idee dat het voorlopig echt nog helemaal niets toevoegt en rond de middelbare schooltijd waarschijnlijk aan de orde komt (net zoals bij onszelf een 15 jaar terug ).
Dochter van 9 heeft een simpele telefoon om mee te kunnen bellen in noodgevallen. Neemt hem eigenlijk alleen maar mee als ze zelf naar de zwemtraining fietst of alleen naar het dorp gat of zo. Volgende zomer wordt ze 11 en dan gaat ze ook naar de middelbare school, denk dat ze dan wel een een slimmere mobiel toe is Ze wil er nu al wel 1, ze zit in groep 7/8 en meer dan de helft vd klas heeft er 1, maar ze wil dat eigenlijk alleen vanwege de groepsapp, dus dat vind ik nog niet zo nodig