Er is 1 plekje waar je als je geluk hebt een vrij plekje kan vinden maar dat is dan weer een eindje lopen naar mij toe. Valt ruim buiten de 10 minuten regel. Verder is het echt overal betaald parkeren. ( woon dichtbij het centrum)
Er is wel een goede verbinding met het openbaar vervoer hiernaartoe. Maar ik kan de kraamhulp natuurlijk niet dwingen met het ov te reizen.
Dat is jammer. Maar kijk de voorwaarden er even op na. Als daar niks in staat zou ik het aankaarten bij ze dat je het niet wist toen je met ze in zee ging. Maar grote kans dat het er wel in staat en dat de kosten voor jou zijn helaas.
Je moet even kijken in de algemene voorwaarden van je kraamzorgbureau. Sommige kraamzorgbureaus berekenen de parkeerkosten inderdaad door aan de klant, anderen nemen het voor eigen rekening. Ik heb hier bij het uitkiezen op gelet, aangezien dit toch wel aardig aantikt. Heb uiteindelijk ook voor een gekozen die zelf de parkeerkosten betalen.
Reiskosten worden vaak door de werkgever betaald toch, dus ik zou het logisch vinden als de werkgever ook de kosten van het parkeren betaald. Of is dit een hele vreemde gedachte?
Ik werk niet in de kraamzorg maar als ik parkeerkosten maak om bijeen klant te parkeren krijg ik dat Vd baas weer terug
Ik denk dat t aan het kraamuren ligt. Op mijn werk (geen kraamverzorgende hoor) krijg ik geen reiskosten vergoed. Staat in de CAO vast gelegd helaas. Dus ja ik werk een volle week om te kunnen werken... Zal t kraamuren goed na vragen en je verzekering?!
Nou ja, zo raar is het niet. Als ik ergens heen moet voor mijn werk, vergoeden ze ook de parkeerkosten.
Hier is dat de vorige keren ook gevraagd. Ik heb een bezoekerspas en eigen oprit dus geen probleem gelukkig. Maar parkeerkosten zouden inderdaad voor onze eigen rekening komen en volgens mij is dit nergens declareerbaar.
Ik zou even de voorwaarden van je kraamzorg doorlezen. Bij mij is vrij parkeren, maar heb net even in de voorwaarden gekeken en daar staat: 10. Parkeerkosten Indien er parkeerkosten worden gemaakt voor het leveren van kraamzorg, dan zal Kraamzorg Mama deze kosten bij jou in rekening brengen. Je hoeft het geld niet direct tijdens de zorgverlening te betalen, maar je krijgt achteraf hiervan een factuur. Je mag de kraamverzorgende ook één van de volgende aternatieven aanbieden: - een parkeerkaart/ bezoekerspas; - of een gratis parkeerplaats binnen redelijke loopafstand (max 10 minuten) van het huis waar de zorg wordt verleend. Staat bij jou vast ook in de voorwaarden vermeld.
Ik heb de voorwaarden er even bij gepakt. En het staat er inderdaad in dat de kosten voor mij komen. In spoedgevallen nemen hun de kosten op zich.
Mijn moeder is kraamverzorgster in Amsterdam en zij declareert haar parkeerkosten bij haar werkgever. Haar werkgever trekt dat dan weer van de belasting af ofzo.
Zo, slim van die kraamzorgorganisatie! Hier is het gelukkig vrij parkeren, en ik had er geen moment bij stil gestaan, maar het zou voor mij wel een dealbreaker zijn om met een organisatie in zee te gaan. Als ik voor mijn werk reis vergoed mijn werk ook de reiskosten. Parkeerkosten niet, maar ja, het is mijn eigen keuze om met de auto te reizen, kan ook het ov pakken. Vreemd dat dit bij de klant neergelegd wordt.
Yes, ik moest ook betalen voor de Kraamzorg. Wij woonden in de binnenstad en echt nergens kan je onbetaald parkeren. Dus zo'n bezoekerspas aangeschaft. Betaalden 2,10 per dag voor haar. Ik vond het sowieso handig ook met oog op kraamvisite dus wij hadden er gewoon een bedrag op gezet en belden 's ochtends voor haar in en 's avonds weer af. Verloskundige betaalde het trouwens wel zelf nu ik er over nadenk. Het werd bij ons zo aangegeven en in de voorwaarden dus ik heb er verder ook niet bij stil gestaan...
Werkelijk nog nooit over nagedacht maar ook ik moet (helaas) terug komen op mijn eerdere reactie. Ik zag net een reactie over kraamzorg Mama, hier een van waar ik straks bij ga (de Kraamvogel): De kraamverzorgenden van de kraamzorgaanbieder maken veelal gebruik van een auto als vervoersmiddel. Als de cliënte woont in een gebied waar men alleen kan parkeren door het betalen van parkeergeld, worden deze kosten in rekening gebracht bij de cliënte. Helaas duidelijke taal Gelukkig voor mij woon ik in een dorp in Drenthe, waar Drenthe veelal gratis parkeren is.
Het stond bij ons in het contract. Hier geen probleem: in onze straat is het gratis parkeren. Maar anders moest je inderdaad de kosten betalen. Er kan wel gezegd worden dat het kraambureau die kosten moet betalen, maar dan gaat dus voor iedereen de prijs omhoog. Ik vind het dus wel prima om het te laten betalen door de klanten die daadwerkelijk in zo'n gebied wonen.
Nou volgens mij kan dat juist wel. Welke noodzaak is er dat ze met de auto komt? Ze kan daar parkeren waar het nog vrij parkeren is en vervolgens stukje met openbaar vervoer, vouwfiets die ze in de auto meeneemt of de benenwagen. Lijkt mij tenminste. Tenzij het natuurlijk in het contract staat, maar zo'n organisatie kies je zelf.
Denk niet dat je het kan dwingen. Vaak hebben ze nog meerdere gezinnen of bevallingsdienst en moeten ze snel ter plaatse zijn. Maar je kan het altijd vragen. Iemand zei anders wordt het voor iedereen duurder. Dit is niet waar. De NZa stelt alle prijzen vast voor kraamzorg die in de basisverzekering vallen. Kraambureaus kunnen niet de parkeerkosten op iedereen verhalen door hun prijs te verhogen.
Ik heb hier totaal niet bij stilgestaan, ik moet dit straks bij de intake nog maar even navragen dan. Vorige keer met de kraamzorg hebben we het er nooit over gehad en heb ik ook geen factuur gezien. Gelukkig is hier in de buurt nog wel gratis parkeren mogelijk, want wij kunnen maar een heel beperkt aantal parkeeruren per maand inkopen bij de gemeente. Weet even niet hoeveel, maar in elk geval een stuk minder dan het aantal uren kraamzorg. Ik vind dit eigenlijk ook geen zaak van de klant. Je betaalt toch ook geen extra brandstoftoeslag als je kraamverzorgster verder weg woont en je krijgt geen korting als ze toevallig bij je in de straat woont. Hoe ze hier komt is, even simpel gezegd, niet mijn probleem. Of dat nu met de fiets, auto, taxi of boot is. Het lijkt me aan het kraamzorgbureau om dat zo kostenefficiënt mogelijk in te richten, daar kan ik verder geen invloed op uitoefenen en ik zou het dan ook raar vinden om daar wel voor op te draaien.
Madelie dat ben ik echt niet met je eens, de client kan niet bepalen hoe het personeel naar zijn/haar werk komt... Edit.. Uiteraard kan TS het met de kraamverzorgster overleggen maar staat zij erop dat ze met de auto komt zal TS toch echt moeten betalen..