Dat maakt wel degelijk uit. Als ik daarna meteen door naar mijn werk moet (20 of 80 km verderop), dan breng ik mijn zoon met de auto. Op mijn vrije dag of thuiswerkdag, pak ik de fiets. Dan ben ik namelijk in 5 minuten ook weer terug thuis. Of bij de supermarkt. Als ik moet werken en dan eerst de fiets nog terug moet brengen en mijn laptop moet pakken, ben ik zo al een kwartier verder. In de spits maakt dat véél uit.
Ik rij op dagen dat ik werk gelijk door. Scheelt me 10 minuten. Ik kan het met de auto net aan redden. Met de fiets naar het werk is te ver (33 kilometer). Op dagen dat ik vrij ben ga ik smorgens met de auto. Tussen de middag en na schooltijd lopend. Maar ligt ook aan de jongste. Als ik hem uit bed moet plukken pak ik de auto. Dan kan ik hem een kwartier langer laten slapen. En voor zijn humeur is dat voor het hele gezin beter. Op de fiets kan nog niet helaas. Hier mogen sommige kinderen ook alleen lopend of met de auto komen ivm een te kleine fietsenstalling. Niemand heeft daar moeite mee. Een aantal straten zijn genoemd in de schoolgids. De kinderen die daar wonen mogen niet met de fiets.
Als ze op de creche zitten dan zitten ze daar vaak maar 2/3 uurtjes per dag a 2 dagen per week en dan gaan ze de rest van de dag niet meer terug en als ze naar de middelbare school gaan dan zijn ze inmiddels al een jaar of 12/13 dus voor hun gevoel al '' jong volwassen ''. Totaal niet met elkaar te vergelijken. Mijn kinderen zijn nu nog 9 en 5 en ja die vinden het heel fijn om tussen de middag naar huis gezeuld ( om in jouw woordenschat te blijven ) te worden. Van dat ene uurtje knappen ze hier heel erg op, ze kunnen er dan de rest van de middag gewoon weer tegen aan. Jij vind het overbodig en mijn kinderen en ik vinden het heel fijn dat het kan en zien het totaal niet als zeulen maar juist als een rust moment.
Ik vond het ook wel gezeul, 09.15 thuis dan 10.45 weer weg (psz), 11.15 thuis, 11.45 weer weg, 12.15 thuis, 12.45 weer weg, 13.15 thuis, 14.45 weer weg 15.15 weer thuis..
Hier is het 11.45 halen en om 12.45 weer naar school. De oudste is 15 min later maar die komt zelf uit school en gaat ook rond 12.45/12.50 weer terug naar school. Het is in ons geval dus geen gezeul, dat dat bij andere wel zo is daar kan ik niets aan doen. Maar dat maakt het dus niet per definitie gelijk standaard gezeul.
Ik zeg ook niet dat andere het geen gezeul mogen vinden, er wordt tegen mij gezegd dat het wel gezeul is en dat vind ik niet. Dat dat in andere gevallen wel zo word gezien tja daar kan ik niets aan doen maar dat maakt het niet meteen voor iedereen gezeul.
Wat een afgedwaalde discussie is hier ontstaan...maakt mij niks uit hoor. Voor sommigen nog een keer heel duidelijk:Het ging mij er niet om dat een school voor veiligheid kiest.Dat was de discussie niet,ik neem aan dat elke school daar naar streeft. Het ging mij erom dat een school denkt het recht te hebben om ouders voor te schrijven hoe ze naar school komen.Dat een school denkt van alles aan ouders voor te kunnen schrijven.Wat een kind bv in z'n broodtrommel heeft,of voor de pauze.Ik begrijp heel goed dat als een kind alleen snoep en chips mee krijgt,dat dat niet kan.Maar dan kan een school die ouders toch aanspreken?Waarom een voorschrift voor de hele school?Zo ook met veiligheid rondom school,spreek de ouders aan die zich niet aan de verkeersregels houden,ipv alle ouders te verplichten om al dan niet lopend of met de fiets te komen.En als het echt zo onveilig is,zou de school eens met de gemeente moeten gaan kletsen over het realiseren van meerdere parkeerplekken bv.Wij hebben hier ook gewoon een grote parkeerplaats bij school,met ouders die verkeersregelaars spelen.Het kan dus wel. Maar ik laat me niet door een school vertellen hoe wij naar school gaan.En ik heb er ook nog nooit van gehoord,en nu blijkt dat dat in minstens half Nederland wel het geval is,en zelfs al meer dan 30 jaar!Mijn mond zakt steeds verder open...hier wilden ze de kinderen ook verplichten om in de pauze fruit te eten...Daar heb ik toch echt een stokje voor gestoken,met alle ouders.Ik vind dat een kind in de pauze gezond moet eten,maar dat houd niet op bij fruit.Mijn kinderen bv eten graag een bruin broodje met kaas en komkommer in de pauze,ik zie niet in waarom dat niet onder gezond zou vallen.En ik bepaal zelf(binnen het verantwoorde gezonde) wat mijn kinderen in de pauze eten,en niet de school.
Sow, pittige uitspraak. Misschien is het bij jou rond de school wel verkeersveilig, maar zoals je in heel veel posts hier hebt kunnen lezen is dat bij de meerderheid van de scholen niet zo. En denken de leerkrachten mee in het belang van de veiligheid van de leerlingen.
Omdat vaak de overgrote meerderheid dus gewoon schijt heeft en asociaal blijft doen en vet voedsel blijft meegeven. Dat gaat twee weken goed en dan parkeert pietje even 1 minuutje op de stoep en eet marietje een chocokoek omdat alles op was thuis en dan 'mogen anderen' dat ook. Ja dan maar voedselbeperkingen en boetes uitdelen.
Tja zo zijn er ook scholen waarbij dat niet mag, tenminste niet wanneer één van de ouders thuis (zonder betaald werk dus) is...
Hier sliep hij tot 7 maanden... Maar dat werd steeds lastiger, daarna dus wel gewoon in bed... Maarja dan ben je gelijk zo gebonden
Ik ben echt blij dat wij op school sinds dit schooljaar een continurooster hebben, heerlijk!! Zeker nu de jongste na de zomervakantie naar de peuterspeelzaal gaat, anders werd het helemaal een gekkenhuis met heen en weer sjezen. Gelukkig vind mijn zoon het super om op school met zijn allen te eten en om 2 uur al lekker vrij te zijn. Een continurooster heeft wat dat betreft ook veel meer voordelen vind ik, er is s'middags meer tijd voor sport zwemlessen en lekker spelen. En je hoeft met koud of nat weer, niet met de kinderen tussen de middag heen en weer. Ideaal!
Dat continuerooster is niet alleen voor mij de perfecte verandering, maar ook zéker voor m'n kinderen. Zoveel meer rust en regelmaat. En tijd over! Ideaal.