Uitgebreid koken voor man, maar wat?!

Discussion in 'De lounge' started by Saar22, Jun 8, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    Nov 18, 2011
    2,497
    2
    38
    Nee. Gelukkig zijn er meerdere typen mannen.
     
  2. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    Nov 18, 2011
    2,497
    2
    38
    Ik zou vooraf gaan voor zelfgesneden tartaar. Goede biefstuk halen en met een vlijmscherp mes in kleine stukkies snijden. Aanmaken met kappertjes, ui, ei, beetje worchester saus, tabasco enzovoort. Dunne plakjes toast erbij.

    Tussen zou je iets met cocquilles kunnen doen. Die dingen zijn bijvoorbeeld goddelijk met parmaham en chitney. Maar ook met bloemkoolpuree en een zoute creme brulée.

    Als hoofdgerecht zou je kunnen gaan voor lamsvlees (rack, is er toch nog wat te kluiven) met gegrilde groene asperges met knoflook en peterselieboter en een erwtenpuree met citroen en munt. Is wat lichter dan de standaard aardappels.

    Na zou ik gaan voor een aardbeiengranité met gin en basilicum. Dat is licht, maar wel heel smaakvol.

    Koffie met goede bonbons na en klaar is kees.

    Zooooo jammer dat ik paleo eet en nu ook nog heel strikt...
     
  3. Skatje

    Skatje VIP lid

    Dec 10, 2008
    9,026
    165
    63
    Female
    Gastouder
    Arnhem
    Haha er is echt NIKS van dit menu dat ik lust ;) Oh wacht, bonbons wel.

    Mijn man wordt blij van een dikke kogelbiefstuk met champignonsaus en frietjes. Lekkere salade erbij.. Vooraf zou ik eerst een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter doen, daarna carpaccio. En na een lekkere schep ijs.
     
  4. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,514
    36,473
    113
    Mijn man zou kiezen voor de asperges, in elk geval iets met veel groentes en een klein stukje vlees, dus niet alle mannen gaan voor veel vlees.

    Wat ik zelf altijd leuk vindt om te doen is een soort van Indische rijsttafel maken. En dan een buffetje. IJs met brownie als toetje.
     
  5. Saar22

    Saar22 Niet meer actief

    Ik heb al wat dingen die ik heel lekker vind gezien.

    Amuse met prosecco. Wat voor een amuse weet ik nog niet. Ik denk een bruschetta.

    Voorgerecht: Crispy Carpaccio

    Als hoofdgerecht gevulde varkenshaas met gorgonzola en ham erom heen. Die moet ik dan even aanbraden en in de oven stoppen. Samen met pommes duchesse die kan ik van te voren goed klaarmaken. Lekkere frisse salade erbij.

    Nagerecht: Aardbeien in prosecco

    Ik denk dat dit het menu wordt. Maar ik heb super veel inspiratie gekregen van jullie:) Die aardbeiengranite klinkt ook heerlijk, maar dan zit ik met een fles gin in de kast en dat wordt hier niet gedronken.
     
  6. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    Jun 23, 2014
    7,299
    6
    38
    Ik zou kiezen voor een mooie rosbief of rollade uit de oven, gebakken aardappeltjes, groene asperges. Vooraf: meloen met ham, garnalencocktail, gerookte zalm, carpaccio. Toe: creme brulee.
     
  7. void

    void Fanatiek lid

    May 19, 2012
    2,356
    19
    38
    0161
    roast dinner is hier een wekelijks feestmaal dus of een hele kip of een stuk rund, lam whatever in de oven lekker braaden en daar groenten en aardappels bij doen en daar kun je dan nog meer feest omheen bouwen zoals je het zelf wil ;)
     
  8. Justme1985

    Justme1985 Fanatiek lid

    Oct 16, 2009
    1,028
    641
    113
    #29 Justme1985, Jun 9, 2016
    Last edited: Jun 9, 2016
    :pIk zie lekkere dingen voorbij komen jummmmmm

    Ik heb laatst voor de verjaardag van mn vriend soort van pigs in blankets gemaakt en dat viel hier enorm in de smaak en kan ook ruim van de voren voorbereid worden omdat het vlees moet afkoelen voordat je het in het bladerdeeg rolt
    Recept had ik van internet Varkenshaasje Met MonChou En Pijnboompitten In Bladerdeeg recept | Smulweb.nl
    Vult wel heel erg dus 1 per persoon en dan nog wat ernaast is meer dan voldoende, zeker als je een uitgebreid 3 gangen diner doet

    Succes met kiezen en koken ben benieuwd waar je voor gaat
     
  9. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    Oct 21, 2011
    2,386
    1
    36
    verzorgende ig
    Wij hadden dit deze week erg lekker
     

    Attached Files:

  10. doedel

    doedel Bekend lid

    Sep 7, 2015
    740
    36
    28
    NULL
    NULL
    Whaha, je bent niet de enigste ;)
     
  11. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    Jun 8, 2009
    4,301
    1,464
    113
    Female
    consulent Wonen
    Hengelo
    Ik heb laatst wat laten bezorgen. Via VakantieVeilingen een 4 gangen diner besteld. Werd gekoeld gebracht en hoefde alleen nog maar in de oven, was een 4 gangen diner. Gebruiksaanwijzing zat erbij.
     
  12. Pompoen

    Pompoen Actief lid

    Oct 25, 2015
    446
    121
    43
    Ik heb net kip tajine gemaakt in de slowcooker. Heerlijk! En mijn slowcooker zet ik aan, stel de tijd in en als die afgelopen is heeft die een warmhoud functie. En daarbij couscous of rijst. Jammie!
     

Share This Page