Ons meisje van 12 weken is geloof enorm hongerig. Ze krijgt 6 flessen van 150+5. Ook in de nacht gaat zo'n fles er in, met minder neemt ze geen genoegen. Zodra ze wakker word (ongeacht welk slaapje) zit ze gelijk op d'r handjes te sabbelen en is erg onrustig. Ook als ze een uur voor de 'officiële tijd' zit. ' Fles er in en daarna is ze lekker vrolijk! 2 weken geleden ongeveer overgestapt naar de forte, dacht misschien geeft dat wat meer voldoening, maar helaas.. Er is weinig veranderd. Aangezien ze de nachtfles nog echt nodig heeft, kan ik, denk ik, niet ophogen. Dan krijgt ze te veel! Ook tijdens het avondeten van ons, ze zit er dan bij in de wipstoel, heb ik het idee dat ze al het eten van ons bord kijkt. Ze is een flinke dame.. Met 8 weken was ze 58cm en 5746 gram. Ze zal inmiddels de 6 kilo gepasseerd zijn. Wat kan ik hier aan doen? Kán ik hier wat aan doen, aangezien d'r leeftijd. Rijstebloem mag nog niet, dus dat kan ik ook niet gebruiken om bijv de nachtfles er af te krijgen, zodat ze 180+6 kan hebben.
Heeft ze een speentje? Soms is het ook zuigbehoefte of dat ze gerustelling willen dmv zuigen bij krampjes. Hoe gaat het slapen? Als ze veel wakker zijn , hebben ze vaak ook eerder honger. Hoe lang zijn haar slaapjes, heb je sl een ritme van voeden, spelen, slapen, voeding etc? Mijn zoontje sliep heel slecht, werd na 40min wakker en wilde eten terwijl hij eigenlijk nog 45 min langer kon slapen... Verder inderdaad ervoor zorgen dat ze minimaal 20 minuten over de fles doet.
Het eten van je bord kijken zegt niks. Immers, ze weten niet wat het is en hoe het smaakt! Ter vergelijking: Finley sabbelde al flink op zijn vuistjes bij 6 weken oud en keek ook hoe ik zat te eten..... Kun je niet overgaan naar 5x 180+6 en dan dus meer tijd tussen de flessen te krijgen? Je kunt zien hoe verzadigd ze is na een zo'n fles en wanneer ze dan weer komt voor een fles.
Ze doet ruim 10 minuten over de fles. Zuigbehoefte is het niet, want ze spuugt de speen gelijk weer uit! Ze is gemiddeld uur/anderhalf uur wakker, dan slaapt ze zo'n 1,5 en max 2 uur. Soms zijn de slaapjes ook korter. Ritme hier is idd voeding, spelen, slapen, voeding. Ritme hebben we aardig te pakken.
Tien minuten is echt te weinig voor een baby. Hun zuigbehoefte duurt meestal langer. Bovendien is tien minuten te kort voor een maag om het signaal naar de hersenen te geven dat hij vol is. Probeer een kleiner speentje, zodat ze er minstens 20 minuten over doet.
Als ik het goed begrijp is ze wel tevreden met de 6 flessen die je nu geeft? Dan zou ik het nu zo laten. Mijn zoontje is in de overgang naar flessen van 150 ook even op 6 flessen gebleven en nu een weekje later is er 1 afgevallen omdat hij meer slaapt 's nachts. Zolang ze die nachtfles nog wil, zal ze het wel nodig hebben toch? Met een gewicht van 6 kilo zou ze 6 flessen van 150 gemiddeld nodig hebben. Met de schepjes erbij zit je daar dan iets boven, lijkt me prima.
Na de fles is ze idd tevreden, maar ze komt structureel te vroeg. Maar omdat ze de nachtfles echt nog nodig heeft, met minder water en schepjes neemt ze geen genoegen, kan de flessen overdag niet ophogen. Zodat ze langer verzadigd is
Hier een pleegkind gehad wat rond die leeftijd ook structureel te veel zou krijgen. Ik heb op een gegeven moment de knop omgezet en gewoon gegeven waar hij om vroeg. Ik gaf hem wel flesjes van 120/150 ml met een superlangzame flow. Dr browns met speen 1. Daar deed hij 20/25 minuten over. Hij was ook altijd tevreden na zijn flesje maar hij maakte gewoon korte rukjes tussen de flessen door. En na het slapen wilde hij echt een flesje. Omdat ik mijn eigen kinderen borstvoeding heb gegeven vond ik deze manier het meest aansluiten bij borstvoeding. Vaker voeden met kleinere hoeveelheden. Tot een week of 18 zat hij er wat boven en toen ineens was het over. Hij dronk ineens veel minder, nog zonder bijvoeding overigens. Hij was ineens niet meer zo geinteresseerd en heel druk met andere dingen. Geen tijd meer voor zijn flesje. Het wordt beter. Zo rond de 12 weken groeien ze hard en hebben ze gewoon echt veel nodig. Niet ieder kind past in de schema's van het bureau en van wat op de verpakking staat. Laat je niet te veel van de wijs brengen en volg je kind.