Ik wil binnenkort een regenboogtaart gaan maken. Nu kom ik bij verschillende recepten tegen dat je daar een cake pan / sandwich pan voor nodig hebt. Maar kun je in plaats daar van ook een gewone springvorm gebruiken?
Ja hoor, kan prima. Ik heb hem vorig jaar gemaakt voor mijn dochter's verjaardag, gewoon een 26 cm springvorm
Jazeker. Gewoon om beurten bakken. Meer tips? Niet te veel kleurstof erin doen als het beslag te licht blijft, want tijdens het bakken wordt het nog donkerder. Goed in de gaten houden en niet te droog bakken. Na het bakken de taart op zijn kop neerzetten zodat hij mooi plat wordt aan beide kanten. Met twee springvormen werken, zorgt ervoor dat je snel kan wisselen en je beslag niet te lang staat voordat de laatste kleur de oven in kan. Of bij een grote oven twee vormen tegelijk erin. Als je vaker biscuittaarten hebt gebakken, moet dit zeker lukken.
Je kunt ook alle kleuren in 1 x bakken. Google op rainbow marble cake voor een voorbeeld. Dan giet je kleur na kleur in het bakblik. Dat kan gewoon in een springvorm.
IK heb geen goede ervaringen met alle kleuren in een keer bakken, zou het gewoon 1 voor 1 doen. succes
Ik heb hem de eerste keer gebakken in een springvorm. Laag voor laag, gaat prima. Als je alle bakjes even zwaar houdt krijg je gelijke lagen. Idd niet teveel kleur toevoegen, wordt nog feller tijdens bakken. Ik weet niet voor hoeveel personen je hem wil hebben maar een 20 cm pan met 6 lagen wordt al een behoorlijk taart. Das al lastig genoeg als je hem wil bekleden met fondant/marsepein. Succes met bakken
Ik zou ook gaan voor een maat waarbij er 2 tegelijk in de oven kunnen. En tussendoor wisselen. Het lijkt me niet zo lekker als de onderste laag veel langer is gebakken dan de bovenste laag.
De lagen worden natuurlijk dun omdat je uiteindelijk 6 lagen op elkaar stapelt. Hoe lang doe je ze dan in de oven? Is daar een formule Voor?