Lijkt me trouwens ook saai om alleen maar agv te eten, als je niets te maken wilt hebben met andere culturen.
Mijn oude gastouder is Marokkaanse. Ze vierde Sinterklaas, Suikerfeest en alles er tussenin, was juist leuk! Ze kon heerlijk koken, mijn kinderen houden nog steeds van Marokkaan eten Ik koos voor haar omdat zij als enige mijn huilbaby rustig kreeg, haar cultuur bleek een leuke bonus. Ik ben trouwens protestant en mijn man katholiek, maar wij maken geen onderscheid in God of Allah.
Bijvoorbeeld stilte vragen voor de maaltijd, zodat ik kon bidden, cd's met evangelische kinderliedjes, christelijke kerstliedjes, enz..
Hier zou ik, als een niet gelovige ouder, niet blij mee zijn. Sterker nog, ik zou daar echt een probleem van maken. Dat iemand gelovig is prima, daar heb ik respect voor. Maar dat je mijn kinderen daar bij betrekt, zou voor mij te ver gaan. Een andere cultuur vind ik, daarin tegen, juist een verrijking voor mijn kinderen, zolang het niet met een religie gepaard gaat. Welke religie dan ook
Het zou mij niet uitmaken, zolang er een persoonlijke klik is. Ook religie maakt mij tot op zekere hoogte niet uit, zolang het vrijblijvend blijft. En als mijn kinderen er vragen over gaan stellen leg ik ook uit dat sommige mensen dit of dat geloven, en wij (ik en mijn vriend) niet. En dat dat allemaal prima is, want iedereen is anders. Ook met loesje zou ik geen probleem hebben, ze worden niet ineens zwaar gelovig van een keer bidden en een paar christelijke liedjes. En als ze daar later voor kiezen mag het ook. Zolang ze ook respect hebben voor mijn standpunt over het geloof.
Inderdaad. Of alleen maar op vakantie in eigen land te moeten gaan ipv lekker te gaan cultuursnuiven in het buitenland omdat je niks te maken wilt hebben met andere culturen.
Ik heb zo het vermoeden dat ze niet echt een probleem heeft met andere westerse culturen (bv Frankrijk, Duitsland) maar dat ze zich meer richt op een "ander soort" buitenlanders, om het maar zo te zeggen.
Eens met je hele post, vooral met vetgedrukte. Wij zijn zelf totaal atheistisch. Maar ik vind het wel belangrijk dat mijn dochter leert dat er verschillende geloofsovertuigingen zijn.
Dit vind ik ook wat overdreven. Kinderen komen als ze groter worden heus wel in contact met andere culturen en religies. Denk aan school, sportclub, buurkindjes enz Of je moet ze eeuwig tussen 4 muren houden maar dat lijkt me onmogelijk. Wereldvreemd worden ze niet zo gauw......
Dat ligt er maar net aan waar je woont. Ik las van een forumlid hier dat haar kinderen nooit vrouwen met een hoofddoek zien in het echt, en ja dat lijkt me logisch wanneer je in een Fries dorpje woont. En ik geloof dus wel dat er best veel van die wereldvreemde mensen zijn... Zo was er eens een vrouw uit een overwegend christelijk dorp in de omgeving hier, die zich bloedserieus afvroeg of ik Marokkaans was geworden. Ze snapte echt niet het verschil tussen moslim/Marokkaan.
een vriendin van mij werkt in een fries dorp en toen zij tegen een 10 jarige jongen in het nederlands begon te praten verstond hij het niet en vroeg aan zijn moeder wat ze zei hij kon niet eens ABN sommige zijn echt wel wereldvreemd....
Het maakt mij niet uit welke religie iemand heeft en iemand uit een andere cultuur vind ik zelfs wel een verrijking. Ik ben zelf erg geïnteresseerd in andere culturen en ik wil mijn kind(eren) dit ook meegeven. Als ik een gastouder zou hebben met een (andere) religie is dat prima als ze het maar niet te sterk uitdraagt waar mijn kind bij is. Natuurlijk mag ze zich kleden zoals ze wil maar wij kiezen bewust voor een niet-religieuze opvoeding en dat verwacht ik ook van een gastouder of kinderdagverblijf. Dus niet bidden, geen religieuze liedjes en geen gepraat over welke god dan ook, tenzij er ooit eens door mijn zoon zelf naar gevraagd wordt want hij mag natuurlijk wel leren dat er mensen zijn die wel ergens in geloven.
Nee, dat is echt niet overdreven. Mijn vriend komt uit een heel klein Fries dorpje, maar is daar op een vroege leeftijd weggegaan. Soms komen we daar terug omdat zijn familieleden daar wonen, en wat ik zie/hoor over dorpsgenoten doet mij (als echte stadsmens) soms echt schrikken. In dat dorp wonen vrijwel geen mensen met een andere achtergrond/cultuur en de visie van de dorpelingen tegenover mensen met andere culturen is echt schrikbarend. Daarnaast hebben ze ook vrijwel geen kennis over andere culturen. Hun wereld is zó beperkt. Dat is ook niet vreemd als je alleen maar in contact komt met mensen die dezelfde achtergrond hebben, maar dat kan dus wel een gevolg zijn als je vrijwel nooit in contact komt met andere achtergronden.
Wij als niet gelovigen zouden nooit kiezen voor een gastouder die streng gelovig is. Welk geloof dan ook. In de ervaringen die ik heb zie je toch dat ze bewust of onbewust je het geloof op willen dringen. Dat vinden wij niet ok. Gelovigen die voor 100% open kunnen staan voor niet gelovigen en een niet gelovige opvoeding heb ik geen probleem mee als gastouder. Wel is het belangrijk dat ze correct nederlands kunnen, helemaal nu er door allergie gezondheidsrisico's zijn.
Nou eh ik kom uit de buurt van Gouda. Woonde in een klein dorpje waar geen buitenlanders woonde. De eerste keer dat ik bewust een donker iemand zag reageerde ik volgens mijn moeder met de woorden; heeft die meneer te lang in de zon gelegen mama? Overigens was mijn beste vriendin op de middelbare school een donker meisje Ot; wij hebben er wel over nagedacht toen we nog een keuze moesten maken. Wij wilde een gastouder die open stond voor het feit dat wij niet geloven en graag een Nederlandse vrouw. Dat ze gelovig zou zijn maakte ons niet uit als ze dit maar niet constant uitte. Dus geen gelovige liedjes oid de hele dag. Bidden hebben wij dan weer geen problemen mee dat hoort er gewoon bij wat dat betreft. Uiteindelijk stelde mijn tante voor om te gaan oppassen dus gastouder was al snel van de baan.
Jahoor dat waren ze Gelukkig alleen maar ouders gehad die daar open voor staan. Verder ook nooit over verder gepraat ofzo, ik was gewoon aant werk