Zo doen wij het meestal ook. Als ik aardappels/groente maak, kook ik extra veel. Een deel prak ik voor onze baby. Evt gaat er ook wat de vriezer in. Ik pureer nooit wat, maar prak het. Zo leren ze al snel grotere stukjes eten. Zoals ik beschreef heb ik dus niet bij m'n oudste dochter gedaan en dat is echt een slechte eter. Maar mijn middelste en mijn baby eten echt super goed!
Euuhhhmmmm ik neem aan dat je dit als grapje bedoeld... Nee natuurlijk denk ik dat niet! Ik bedoelde of het net zo goed en gezond is? En nee niet zelf geproefd omdat het ons eerste kindje is. Ga het wel doen om te kijken hoe het smaakt.
Er worden vitamines aan toegevoegd, zodat je kindje alles krijgt dat hij nodig heeft. Maar er zitten in de meeste potjes ook veel extra's, zoals appelsap om het zoeter te maken, of rijstebloem om het in weer in te dikken. Dat is niet alleen niet nodig, het is bovendien 'ballast' waar je kindje eventueel op kan reageren. Als je zelf een wortel schilt en even in een kommetje water kookt en dan pureert, weet je meteen zeker dat je kindje alléén wortel binnenkrijgt. En het feit dat je kindje pure smaken leert kennen, en bovendien makkelijker aan structuren went ipv aan vloeibaar spul, is meteen mooi meegenomen.
Niets aan toe te voegen. Toen ik over bijvoeding ging denken leek het me ook zo gek. Hoe kun je nou de smaak van bijvoorbeeld bloemkool aanleren als de aardappelen en vlees (en toevoegingen) door elkaar gemixt zitten? Ook als je dat met zelf gekookt eten doet. Ik prak mijn kooksels soms, bijvoorbeeld bij spinazie, en heel af en toe krijgt hij een potje. Als we een dagje pretpark doen of zo. Prima zo. Ik ben erg fan van de Rapleymethode. Dat maakt eten echt een actieve ontdekkingstocht. Een potje erin scheppen voelt voor mij en hem als een kant en klare maaltijd voor de tv naar binnen scheppen. Kan best soms, maar niet structureel. Je leert er ook niet veel van. Maar de nieuwe olvarit was geen succes. Bah! Het was ook niet om aan te zien. Nattig en drapperig. Laf smaakje (dat is eigenlijk niet veranderd )
Olvarit gooit vrijwel overal appelsap bij. Misschien dat eens proberen? Maar serieus: ik zou lekker overstappen. Olvarit zoet de producten behoorlijk bij, ik zou 'r lekker gaan laten wennen aan andere smaken. Zal misschien in het begin even niet zo vlot gaan, maar dat komt vanzelf wel. Dat zou ik echt nu nog doen. Over een half jaar zit je in de peuterpuberteit en dan nog iets om moeten gooien, wordt heel lastig. Wees ze dus maar dankbaar, dat ze nu de prijzen opgehoogd hebben
Zoals ik hierboven al zei, voegt olvarit veel appelsap toe. Dat zijn suikers, die je kind niet alleen wennen aan een onnatuurlijk zoete smaak, maar ook extra aanzetten waar het niet nodig is. Af en toe een potje voor het gemak is geen ramp, vind ik, maar ik zou er niet dagelijks van laten eten.
Nou ik dacht idd niet dat jij bang was om je kindje te vergiftigen nee maar ik vatte het op alsof jij je afvroeg of het heel slecht was...nou heeeeel slecht is het niet. Maar ik vind het zeker niet zo gezond als vers eten. De groentes erin worden doodgekookt en bevatten nog weinig vitamines, die worden er later weer aan toegevoegd, maar dat staat mij heel erg tegen:ergens de vitaminen uitkoken en vervolgens weer erin stoppen. Daarnaast voegen ze allerlei dingen toe die naar mijn mening onnodig en niet goed zijn, o.a.: appelsap en rijstebloem. Dus mijn mening: het is geen vergif maar echt gezond is het ook niet en ik vind het geen goede wekelijkse (laat staan dagelijkse) vervanging van een gezonde verse maaltijd.
Ik heb nergens problemen mee hoor, N lust echt alles wat ik haar geef, alleen als ons eten haar hoofdmaaltijd is geeft ze het snel op, weet zeker dat als ik straks door ga zetten en mijn poot stijf hou dat ze dan echt wel gaat eten, zoals ik al eerder zei haar gewicht is ruim voldoende dus ik maak me nergens zorgen. Wilde inderdaad alleen mijn ongenoegen uitten over de prijsstijging 😃
Haha, waarvan akte het is ook belachelijk, alsof kinderen nog niet duur genoeg zijn beetje jammer dat iedereen vervolgens haar mening over potjes moet gaan opdringen. ja, zelf koken is goedkoper (daarom doe ik het ook in het merendeel van de gevallen) maar laat iedereen die potjes wil geven lekker potjes geven en als je vers of rapley of wat dan ook wil geven doe je dat gewoon
Oh maar als je dat als opdringen ziet is dat toch jammer? Het zijn alternatieven voor dure potjes. Zoals je in een forum eigenlijk leest om ideeën en ervaringen te delen. En dan lees je ook wel eens iets over iets anders dan dat je zelf zou kiezen. Prima toch?
Mijn dochter eet vrijwel vanaf het begin geen gepureerd voedsel. Hele sperziebonen, broccoli etc. Vrijwel alles ralply
Waar opdringen?? Er worden toch gewoon meningen gegeven en tips gedeeld. Je kunt ermee doen wat je wil.
Ik kan niet oordelen over alle andere merken maar die van Hipp smaken als vers. Beetje extra rijst, pasta of aardappel erdoor zou kunnen, maar is echt niet nodig. In de maaltijdbordjes zitten flinke stukken en daar moet echt op gekauwd worden. Heeft niks meer met gepureerd te maken. Petje af overigens voor alle mama's (en papa's) die het redden om naast twee (zo goed als) full-time banen elke avond tijd te hebben om vers te koken. Ik vind dat echt knap. Ik krijg dat gewoon niet voor elkaar. Niet voordat die kleine alweer naar bed moet, bedoel ik. Wij eten natuurlijk wel, maar tegen de tijd dat t eten klaar is, is het al 19u...
Hier ook allebei fulltime werken, maar wij bewaarden dan gewoon wat groenten van de dag ervoor. En dan at dochter meteen bij thuiskomen, en at ik een bordje soep mee met haar. Ons eten kwam dan later wel.
Het verbaast mij niets, alle babyvoeding wordt steeds duurder. Ik koop wel potjes omdat we vaak druk zijn maar alleen die wel lekker smaken zoals de groentelasagne, stoofpotjes.. Zou ik zelf ook kunnen eten. Maar als t zo duur is maak ik t liever zelf
Toen mijn zoontje avond ging eten nam ik ook potjes van Hipp uiteindelijk na wat uitproberen. Na zijn verjaardag ging hij steeds slechter avond eten en is hij met de pot mee gaan eten. In begin vond die het wennen maar al snel vond die dit veel lekkerder. En het scheelde enorm in de kosten Trouwens ik hield altijd wel wat over qua aardappels en groente. En deed dat dan in de vriezer voor donderdags (mijn lange werkdag) en in het weekend als wij makkelijk aten of iets pittigs. Zo at hij wel eigenlijk een warme hap. Dit deed ik ongeveer tot 1,5 jaar. Als wij te laat namelijk gingen eten at hij niks meer. Nu bijna 2 jaar en kan die prima een uurtje later eten en op donderdag is nu onze makkelijke dag geworden en eet die gewoon een patatje of een broodje of een prikkie van de vorige dag mee