Iemand die weet hoe/of je rijst kan marineren? Wij eten graag rijst als bijgerecht, maar altijd die droge korrels gaat na een tijdje ook vervelen.... Ik had laatst (shame on me ) een kant en klare stoommaaltijd van de ah gegeten rijst met kip tandoori en die rijst was stiekem best lekker voor een magnetronmaaltijd haha, dus ik vroeg me af of iemand misschien weet hoe je dat voor elkaar krijgt....
Bouillon blokje meekoken witte rijst garen in kokosmelk Een uitje in de pan aanfruiten en dan pas rijst en water erbij Wat tandoripasta/kerriekruiden in de pan aanbakken en dan rijst en water erbij Zullen vast nog meer tips komen!
idd gewoon het kookwater kruiden. ik doe vaak bij spaghetti koken wat rozemarijn er bij zodat de slierten ook wat smaak hebben. bij bepaalde gerechten zou ketjap denk ik ook wel lekker zijn in de rijst
Ook heel lekker on wat gerapste kokos erbij te doen! Of bv kruidnagel en citroen. Met heel eenvoudige dingen, kun je vaak al iets maken dat nét wat anders is dan normaal.
Gewoon rijst koken, afgieten (basmati valt hier bij mn mannen erg in de smaak) en dan 1 of 2 schepjes nasi trafasie er door..
Sowieso heeft rijst al veel meer smaak als je een afgepaste hoeveelheid water gebruikt, dus niet afgieten. Ik doe meestal 1, 5-2 koppen water op 1 kop rijst.
Daar ben ik ook achter sinds mijn zus met een Indonesische man getrouwd is... Ik kreeg nog net geen tik op mijn vingers toen hij zag dat ik op de "Nederlandse manier" mijn rijst liet zwemmen in liters water
Eerst wat olijfolie in de pan. Evt wat spekjes bakken tomatenpuree ui en knoflook. Blokje maggi alles even wat fruiten rijst erdoor. Dan pas het water. Water niet afgieten maar laten vervliegen zeg maar. Mijn moeder giet dr rijst altijd af. Snap dat niet hahhaha.
Ik maak altijd turkse rijst. Bakken in wat roomboter.. zout erbij, gepaste hoeveelheid water en gaar laten koken. Dus niet afgieten. Kan evt ook met bouillon.
https://nl.pinterest.com/explore/perzische-rijst-926398271809/ https://www.jamiemagazine.nl/recepten/perzische-rijst-met-lamsvlees.html Perzische rijst met linzen - Recept - Allerhande - Albert Heijn