Hoi meiden, aangezien het andere topic gesloten is, dacht ik laat ik is een nieuwe openen! Domme vragen bestaan niet zeggen ze toch, nou kom maar op! Hier mijn vragen; 1: Waar blijven kraaien en duiven s'nachts, en zie je ze ineens niet meer als het schemert? 2: stel: je staat bij een pintankstation. en er staat naast je ook een auto, en per ongeluk rijden we allebei tegelijk weg, met als gevolg dat ik of hij tegen elkaar aan botst, wie is er dan fout?
Antwoord op vraag 1: al die kraaien verzamelen in een boom. En er staat zo'n boom tegenover ons huis. 😑 Dat betekent dus dat er idd rond de schemer 38.000 kraaien met ontzettend veel lawaai die boom ingaan. Als ze er eenmaal in zitten zijn ze stil. En rond 06:00 gaan ze er weer uit. Ik slaap daar inmiddels doorheen, maar elk jaar word ik er in het begin wakker van. Ik neem aan dat het voor duiven hetzelfde geldt. Antwoord op vraag 2: ik neem aan dat het als een soort gelijkwaardige kruising wordt gezien en degene die van rechts komt voorrang zou moeten krijgen.
Durf ik? Ja, ik durf.... Stel, je slikt 20 jaar de pil. Dan ligt je natuurlijke cyclus dus 20 jaar plat. Je maakt dus 20 jaar lang geen gebruik van je eicelvoorraad... Kom je dan ook later in de overgang nadat je gestopt bent met de pil en je natuurlijke cyclus weer op gang is?
Als jullie naast elkaar staan en een aanrijding krijgen tijdens het weg rijden, dan is er voor de verzekering sprake van gedeelde schuld.
Dat denk ik niet. Zou betekenen dat dames die vanaf hun 18e aan de pil zijn en nooit een kinderwens hebben gehad en dus nooit gestopt zijn een voorraad hebben van nou zeg iets van 50 jaar? Als ze dan op hun 50e stoppen met de pil zouden ze pas in overgang komen als ze 100 zijn? Heb ik nog nooit gehoord.
Ik ben nog op zoek naar een artikel om dit geheel te onderbouwen, maar ik denk dat het niet waar is. In elk geval is het niet zo zwart wit dat een vrouw bijvoorbeeld 100 eicellen heeft, dat er elke maand eentje rijpt en dat die cycli doorgaan tot ze allemaal op zijn. Elke maand rijpen er honderden eicellen waarvan eentje de 'winnaar' wordt, die uitgroeit tot 'hoofd-ei' (dit duurt overigens 3 maanden, niet 1 maand!). Soms twee, bij een dubbele eisprong. Net zoals dat een vrouwelijk embryo 7 miljoen eicellen heeft, waarvan er bij start van de vruchtbare leeftijd nog ongeveer 500.000 over zijn, is het niet zo dat een vrouw die in de overgang raakt er geen meer heeft. Er zijn dan nog eicellen, alleen worden de hormonen die zorgen voor rijping en ovulatie (en aanmaak endometrium etc.) niet meer aangemaakt. Ik denk dus niet dat het aantal ovulaties in iemands leven iets zegt over de leeftijd waarop de menopauze optreedt. Ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk is!
Ik heb er ook een: stel dat je door iemand met een pistool wordt overvallen. Daar ben je logischerwijs erg door van slag. Zou je sneller herstellen als bekend wordt dat het pistool niet echt was en dat je dus achteraf gezien minder in levensgevaar bent geweest dan je dacht? Hier kunnen uit ethische overwegingen natuurlijk geen experimenten mee gedaan worden, maar misschien is er toch literatuur over in de psychologie.
Persoonlijk denk ik het niet. Ik heb een gewapende overval mee gemaakt op mijn toenmalige werk, en ben er naderhand geen seconde mee bezig geweest of het wapen echt was of niet. Voor mij, en dat kan wellicht bij iedereen verschillen, was de impact van de dreiging en het gevoel en de sfeer die er om heen hing groter dan van het feit dat hij een wapen bij zich had. Of het nou een mes of een pistool was voor mij op dat moment niet zo van belang. Heel lastig te omschrijven, haha. Daarnaast kan ik me ook zo voorstellen dat de omgeving sneller geneigd is om te zeggen dat het allemaal niet zo erg was omdat het wapen (achteraf gezien) nep was. Waardoor mensen er niet meer over durven/kunnen praten.
Kan ik me goed voorstellen, het wapen is maar een onderdeel van het geheel. Naar om dat mee te maken, zeg! Laat ik het iets groter trekken dan: het blijkt een verfilming te zijn geweest waar je in zat. Het gaat me er dus puur om of de angst een onomkeerbaar pad in je hersenen heeft gemaakt of dat je jezelf achteraf weer kunt resetten als je hoort dat het nep was (zonder traumatherapie dus).
Denk dat het er aan ligt of je vooraf wist dat het nep was, of achteraf pas hoort.. als je het achteraf pas hoort, dan is dat hele gevoel van angst/dreiging toch echt geweest... dan is het trauma al gebeurd zeg maar. Maar goed, dat zeg ik, zonder enige vorm van kennis over psychologie, maar het klonk voor mij wel logisch
Mijn theorie zou zijn van niet. Pak een ander voorbeeld. Iemand laat je schrikken. Als dat voor de gein is, is de schrik (bij mij in elk geval) niet anders dan wanneer ik om iets wat echt schrikken is schrik. Maw mijn schrikreactie verandert niet doordat het nep is.
Even de andere kant op... Las laatst een stuk hierover alleen dan omgekeerd zeg maar. Vroeger werden meisjes vaak later ongesteld dan nu. Gemiddeld waren ze x jaar geleden pas tegen de 18. Nu is dat soms al met 11/12 jaar (of nog eerder). Maar vrouwen zijn, naarmate de leeftijd lager werd waarop de eerste menstruatie zich aandiende, niet later in de overgang gekomen.