Ik was benieuwd, er staat op de verpakking (plastic bakje wat nog dicht zit van de AH) te gebruiken tot en met 26 juli. Vandaag dus. Het is rauwe ui, ik wilde hem morgen opbakken maar zou het dan nog goed zijn? Zouden jullie het nog opbakken en opeten?
Nee, er staat een tot en met datum op. Dat betekent in principe dat de fabrikant niet kan garanderen dat het daarna nog geschikt is voor consumptie. Als er staat ten minste houdbaar tot doe ik het wel.
Ja hoor. Zolang het goed ruikt en niet bruinig/geel eruit ziet en er geen laag water instaat is het prima. Je verhit het goed dus ik zou het gewoon eten. Ik kijk nooit naar data maar naar het product. De fabrikant zet er een termijn op dat het zeker goed is. De ui kan geen klok kijken en kalender lezen en is echt niet om 00:00 vannacht plots overstuur.
Hmm twee verschillende reacties. Ik zou het ook never nooit doen met vlees. Maar ik dacht met rauwe ui, misschien is dat minder erg. Het ziet er nu nog vers uit en houd het heel goed koel. De koelkast staat best koud en heb het helemaal onderin gelegd.
Met ui zou ik het wel aandurven als het goed ruikt en het er niet raar uitziet. Zoals eerder is gezegd, het is niet zo dat het om 23uur nog goed is en om 00uur plots bedorven is. Met vlees vind ik het een ander verhaal, maar dat is gewoon een gevoelig product.
ui zou ik ook gewoon gebruiken. Even ruiken en kijken naar de kleur maar als dat nog goed is, zou ik het lekker opbakken! Vlees ben ik wel voorzichter in inderdaad.
Ja dat kan inderdaad gewoon als het goed ruikt en er niet raar uitziet. De kwaliteit is gegarandeerd tot en met vandaag, maar dat zegt niet dat het morgen direct bedorven is. En natuurlijk ook niet dat het vandaag per definitie nog goed is.. Altijd gewoon neus en ogen gebruiken dus
Ik kijk amper naar data (ook niet bij vlees). Gewoon ruiken en kijken, als vlees niet meer goed is ruik en zie je dat snel genoeg hoor! Als je niks geks merkt, gewoon lekker opbakken en opeten
Ui in een bakje? Wordt in NL al alles gesneden verkocht? Maar antwoord op je vraag: gebruik je zintuigen, ga niet alleen af op de datum. Ik merk dat heel veel mensen hier op het forum afgaan op de datum en dan producten weggooien die nog prima zijn. Gesneden ui kan wat droog zijn, maar moet naar ui ruiken, niet naar zilveruitjes.
Ja gewoon goed je zintuigen gebruiken. Er word al zoveel voedsel verspild, dus ik zou het gewoon gebruiken.
Wel een mooie verkooptruc van de supermarkt. Je betaalt al extra voor het snijden en de verpakking en je kan het ook nog eens veeeel korter gebruiken, zodat er meer verkocht wordt. Echt, een hele ui blijft veel langer goed.
Ik ben lui om ui te snijden haha. Doet zeer in mijn ogen ook. Dat is vaak het enige wat ik gesneden koop/voorverpakt. Maar bedankt dames! Ik ga gewoon even kijken morgen of het er nog goed uit ziet en ruikt.