Nauwelijks. Met verjaardag krijgen ze een cadeau en dat is het. Ze krijgen zo mega veel op bijvoorbeeld hun verjaardag, dat we meer dan de helft wegzetten en dit door het jaar heen geven bij gelegenheden. Wat moeten ze met al dat speelgoed.
Eigenlijk wanneer het nodig is. Onze zoon is onze eerste dus we hadden nog niks. Nu koop ik speelgoed als ik iets leuks zie of wanneer hij het qua ontwikkeling nodig heeft, bijvoorbeeld stapelblokken of een vormenstoof. Nu hij goed kan lopen vind ik het wel tijd voor een loopauto. Ik vind zo'n Retro Roller zo leuk! Als ik moet wachten tot 5 dec of zijn verjaardag is hij die fase misschien alweer voorbij. Ik denk dat ik elke maand wel iets koop. Dat kan iets van 10 euro zijn maar ook iets van 50 euro. Maar dingen van 50 euro zeker niet iedere maand.
Verjaardag, Sinterklaas, kerst, behalen zwemdiploma, doopsel, communie, vakantie, goed rapport of gespaard van eigen zakgeld. Cadeautjes variëren van 100 tot 0,50 cent. Ik kom gemiddeld uit op 8x per jaar. Precies hou ik het ook niet bij.
Hier dus net zo wij gaan ook veel leuke dagjes uit met z'n allen. Dat is voor mij veel meer waard dan een huis vol met speelgoed 😁
met de verjaardagen en met sinterklaas meer/duurder. Voor de rest vind ik het wel meevallen, man vind wel dat ze verwent worden pas het donald duck vakantieboek en een d.d. pocket gekocht voor in de auto omdat ze vaak uur of langer moeten zitten, valt bij mij niet onder verwennen maar zorgen dat ik mn aandacht bij de weg kan houden Denk dat ze 3x per jaar zomaar iets krijgen tussendoor, max 5/10 euro per keer
Wij zijn niet zo van een berg speelgoed. De kids hebben zat maar we willen zelf niet te veel mee doen aan de verspillingseconomie. Speelgoed wordt hier dus niet vaak gekocht en als het wordt gekocht dan ook eerder bij de kringloop/rommelmarkt.
Geen idee hoe vaak ze hier iets van speelgoed krijgen... Minder dan 1x per maand, maar vaker dan 1x per 2 maanden. Maar dan hebben we het ook over kleine dingen. Gisteren nog een puzzelbal van een paar euro gekocht. Soms krijgen ze een autootje of zo. Grote dingen voornamelijk voor verjaardagen, kerst, sinterklaas... maar dan pakken we ook niet zo supergroot uit als ik hier wel eens lees. Voor de verjaardag krijgen ze van ons hoogstens 3 dingen (en dan dus niet van 50,- per stuk). Voor sinterklaas moeten wij onze hoeveelheid meestal aanpassen aan mijn zwager. We vieren het samen en als het aan hun ligt, krijgt zijn dochter meer dan 10 cadeaus, terwijl voor ons 4 à 5 dingen in totaal per kind wel zat is. Voor de kerst leggen we 2 cadeautjes per kind onder de boom. Meestal ook niet groot/duur, tenzij het iets voor het hele gezin is of iets duurzaams, zoals een gezelschapsspel. Voor het rapport krijgen ze iets kleins...
Elke week eigenlijk wel.. Ik heb liever dat ze elke week bezig zijn met wat nieuw speelgoed dan dat ze hangen voor de tv. Mijn kinderen zijn ontzettend snel uitgekeken op speelgoed dus vandaar dat we regelmatig wat halen. Wat het is is verschillend. Deze week hebben ze een autogarage en vliegveld van little people gehad, vorige week was het playydoh en kindermake up. Laatstgenoemde gaat na 3-4x spelen de prullenbak in dus we hebben zo ook geen last van opgehoopte speelgoed. Veel speelgoed waar ze te oud voor worden word weg gegeven aan kennissen die het niet breed hebben.
Ja waar laat je dat? En is dat een legpuzzel, klei of een Prikblok? Of moet ik meer denken aan een doos LEGO, playmobil, spullen voor poppen? Hier krijgen ze nieuw speelgoed als ze eraan toe zijn. Vooral de oudste weleens omdat we niet veel hadden. En knutselspullen, legpuzzels enz komt hier wanneer dat op is. Voor een doos LEGO of playmobil moeten we wel een reden hebben.
Ontzettend snel uitgekeken... Na 3/4x spelen de prullenbak in... Daar zou ik zelf eerder aan gaan werken, dan elke week iets nieuws kopen...
Misschien moet je het omdraaien en afvragen waarom ze op het speelgoed zijn uitgekeken ipv als gevolg bergen speelgoed te kopen. Zo veel en zo vaak dure en grote dingen dat veroorzaakt juist dit gedrag. Probeer eens een deel van het speelgoed weg te zetten en een maand of twee geen speelgoed te kopen. Hoe minder er staat, hoe meer en leuker ze spelen met wat er wel staat.
Ik koop regelmatig wat maar geef het niet als cadeau. Ik wissel spullen vaak af en doe vaak wat weg. Vorige maand kocht ik bijvoorbeeld een klein skateboard, Mandela voor stoepkrijt, ringen voor aan de schommelhaken, zo'n evenwichtsbal en wobbelbord. Dat schaf ik dan aan en staat in de schuur. De driewielers en kleine loopfiets, babyschommel heb ij weg gegeven. Ook knutselspul, verf en klei hebben we altijd. Ik koop ook wel vaker wat van die ses setjes, van punniken, borduren en knippen zeg maar. Ministeck heb ik deze week geïntroduceerd. Bouwspullen zoals kapla hebben we ook standaard staan. Boeken koop ik veel. Grotere dingen als duplosets, playmobil, dure poppen en barbies die gaan op een verlanglijstje. Vroeger kocht ik veel, nu hebben we besloten om dat flink te minderen. Zeker kleine spulletjes koop ik niet meer. Dus geen meuk van action, zeeman enzo. Gaat toch stuk en ze gingen er echt om vragen. Tijdens het winkelen koop ik niks meer. Dus nu kies ik bewust wat voor selectie ik neerzet en ik koop het wanneer ik alleen ben.
Eens per maand of zo. Grote dingen alleen met verjaardag en Sint. Soms lopen we ergens tegenaan wat leuk is, zoals een mandala voor stoepkrijt pas geleden bij het kruidvat. Weggooien doe ik echt zelden. Dan geef ik het weg of verkoop het. Maar nu bewaar ik alles nog voor onze dochter. Ik vind speelgoed weg doen na 3x gebruiken echt een heel verkeerd voorbeeld voor je kinderen. Zo ga je toch niet met spullen om? De laatste tijd heb ik in iedere winkel wel gedoe met mijn zoon omdat hij vanalles wil hebben. Dikke pech voor hem.
Hier ook elke week wel wat, maar dat dan zijn dan wel kleinere dingetjes. Nieuwe potjes klei, dus ter vervanging. Een nieuw boek, dochtertje is gek op de boomhut serie bijvoorbeeld. Zoontje kiest vaak een tijdschrift. Dat soort dingetjes. Maar soms ook gewoon iets groters, ik vind het heerlijk als ze daar dan weer zo enthousiast mee kunnen spelen.
Verjaardag Sinterklaas Begin van de vakantie mocht ie iets uitzoeken hij koos duplo en daar spelen ze beide mee Laatst bij de action een bellenblaas Maar niet vaak Als we in de winkel zijn en hij vraagt mama mag ik dit of dat en het antwoord is nee dan maakt het hem ook niet veel uit
met hun verjaardag ong voor 50 euro van ons. van de centjes die ze ophalen gaan we dag er op naar de speelgoedwinkel en zoeken ze dingen uit sinterklaas a 100/150 euro diploma, rapport of andere prestatie krijgen ze ongeveer iets van rond de 10 euro soms kleinigheidje van bijv action maar goed das extraatjes van paar euro. knutselspullen etc vind ik een must en ook geen speelgoed. is gewoon iets wat je in huis moet hebben. zoontje spaart voor nerf pistolen en games voor de PlayStation. dochter voor lego friends. ze kunnen bijde erg goed sparen met een doel verder niks. ze krijgen zakgeld a 2 euro en 2,50 per week. soms extra centje van familie en vrienden met ook bijv rapport. hiervan kopen ze heel wat speelgoed zelf. van hun eigen centjes bij elkaar gespaart. dit loopt aardig op met grote familie
Klei etc blijft leuk maar ik vind dat het snel viezig word dus vandaar dat dat regelmatig vervangen word. Ze hoeven helemaal niet te veranderen. Ik zou het zelf ook niet leuk vinden als ik elke dag met hetzelfde monopoly spel moet spelen. Afwisseling is toch veel leuker.
Er staat juist niet veel. En zoals ik bij het vorige bericht al zei, wij houden zelf ook van afwisseling dus waarom mogen mijn dochters dan niet van afwisseling gehouden? Ik ga ook niet 7 dagen per week hetzelfde potje kaarten. Waarom moeten hun dan wel maandenlang met hetzelfde genoegen nemen..