Tussendoortje 3 uur is welnoodzakelijk voor je Bloedsuiker spiegel op peil te houden en vreetbuien te voorkomen. Gewoon klein ding voor net dat beetje energie
Tussendoortjes heb ik echt wel nodig anders ligt ik om 11 uur knock-out. Ik ontbijt meestal rond 8 uur en als ik dan moet wachten tot een uur of 1, houd ik dat niet vol hoor. Overigens ben ik wel verzadigd na mijn ontbijt. Ik wissel kwark met fruit, brood, yoghurt, mugcake of soms gekookte havermout af. Nu ik zwanger ben, ben ik nooit verzadigd.
Ja ik ontbijt om 7 uur met Havermout en een banaan en dat red ik dan tot de lunch van 12 uur. Met brood had ik dat nooit zo.
Ik ontbijt met overnight oats, 's ochtends doe ik er een banaan en flink wat blauwe bessen door. Vult enorm goed! Ik ontbijt rond 7u, om 10u eet ik bv een appel en rond 13u lunch. 16u tussendoortje, 18.30u avondeten.
Ik kan ook blijven eten in brood. En anders zit ik altijd zo vol. Nu bezig met mijn man samen met een aangepast voedingsschema. Hebben nu in de ochtend 1 bakje kwark van 250 gram en zit dan echt vol.
Ja, ik maak 's avonds een kom met havermout, wat lijnzaad, chiazaad, kaneel en amandelmelk; roeren, in de koelkast, en 's ochtends dus fruit erdoor en bv nog walnoten. Heerlijk! Half baked oats zijn ook een aanrader; kom havermout met wat zaadjes, nootjes, kaneel, banaan en bessen, even in de oven en het is net alsof je een taartje eet!
3 eetlepels volkoren havermoutpap en ik kom de ochtend wel door. Dan tussen de middag 2 of hooguit 4 sneetjes brood. Of anders 3 gebakken eieren met lapjes kaas en vlees meegebakken. Zit je echt wel van vol. 1.64 m
Ik beschouw het gevoel dat je vol zit, als een teken dat ik teveel gegeten heb. Eten tot je vol zit is niet gezond. Ik vind het ook altijd een heel vervelend gevoel. Dus eten tot je genoeg hebt. Geen honger meer. En dan stoppen.
Ik eet of een paar crackers met beleg of Griekse yoghurt met fruit of havermout met fruit. Zeker van die laatste zit ik goed vol.
Hier voorheen genoeg aan 1a2 sneeën brood.. Nu moet er een glas melk bij en dat vult zeg! OT Heb zwangerschapssuiker moet van diëtiste 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes... Eet dus om de 2a3 uur.. Zit goed vol doordat ik de juiste dingen eet (eetbuien zijn daardoor beperkt) en ondertussen 3 kg lichter? Paar jaar voor de zwangerschap bij diëtiste ongeveer zelfde eetpatroon meegekregen en ja het hielp.. Toen ik me niet aan de tussendoortjes en groentes hield ging het natuurlijk mis
Je lengte alleen zegt natuurlijk niks. Meestal gaat men uit van je gewicht, om je energiebehoefte te berekenen. Ik eet zelf geen brood. Ik eet minder koolhydraten en eet meer eiwitten en vetten. Gebakken ei 's ochtends valt me te zwaar, dus dat doe ik nooit, maar ik eet elke ochtend volvette Turkse yoghurt (10% vet). Soms met bessen (blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen, etc.), soms met low-carb cruesli, soms met chiazaad (meer omdat het dan een bite heeft, dan dat ik geloof in de superkracht van chiazaad ). Ik kan hier zeker 3 uur op teren. Zo rond 10 uur pak ik een handjevol nootjes of een appel en dan kan ik er weer tegenaan tot de lunch. Als je snel honger krijgt na een maaltijd, kan het ook zijn dat het te snel verbrand. Je kunt dan gaan kijken naar de glycemische index (GI) van wat je 's ochtends eet. Brood heeft een hoge GI. Muesli heeft een middelhoge GI. In elk geval lager dan brood, dus dat zou je kunnen vervangen.
Ik heb het juist andersom, zit langer vol van brood dan van havermout. Maar ik heb het dan wel over mijn zelfgebakken volkorenbrood.
Yoghurt Banaan of ander fruit Muesli Aangevuld met zaden, pitten cranberry's, kokos etc. En dan een kop koffie. Ik ben maar gestopt met brood eten....
Juist vooral al die tussendoor koekjes en sapjes en optimel rommel is allemaal marketing.. Iemand die topsport doet ofzo is een ander verhaal, maar die zullen ook vast niet maar ontbijtkoek ofzo grijpen Ik zag gisteren trouwens een docu over hoe voedingsloos brood is geworden met de jaren.. Heel donker brood is zelfs donker gemaakt met bruine suiker!
In veel culturen aten mensen zelfs maar 2 of 1x per dag. 3 maaltijden en tussendoortjes is idd gewoon aangeleerd...
Juist iedere keer je bloedsuiker omhoog gooien met eten is slecht voor je.. Daardoor maak je weer insuline aan om die bloedsuiker te verlagen en insuline zorgt weer voor honger gevoel omdat je hersenen daarop reageren. Vaak is 'honger' eerder een signaal dat je ergens een tekort aan hebt en dit is meestal met eem glas water alweer opgelost.. Maar iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt! Ik ben blij dat ik vooral eetrust heb en niet in de stress schiet als ik geen sultana ofzo in mijn tas heb gegooid (niet dat ik ze heb )