N.a.v. het gierig topic, was ik benieuwd hoe andere dit doen! Wij halen altijd ongeveer het dubbele van het bezoek wat komt enerzijds omdat we geen idee hebben hoeveel mensen eten, en anderzijds, liever teveel dan te weinig! Wel hebben we ondertussen geleerd niet alles gelijke tijd op tafel te zetten, zodat als mensen voldaan ze, we dingen nog dicht in de koelkast hebben. En qua drinken, rekenen we altijd op 1 fles wijn per mens, en ongeveer 6 biertjes per mens. Veel te ruim natuurlijk, maar het restant wordt later wel opgedronken door ons zelf of als we bezoek hebben. En haal je speciaal voor je gasten wat? Wij hebben, zeker bij familie, wel mensen met voorkeurs drinken. (zomaar maar ook met medische redenen), dat halen we dus ook altijd. En als we dan over hebben, geven we het hen mee naar huis (anders zit ik met drinken wat ik niet drink). En voor de kids, hebben we altijd pakjes drinken en ranja in huis, en koekjes en rozijntjes. Ook voor de kinderen uit de straat als ze onverwachts langs komen.
Ik haal altijd veel te veel, maar liever dat dan te weinig. Wat niet opkomt, komt de volgende dagen wel op. Ik bereken ook niet echt per persoon. Ik zorg gewoon dat ik héél veel in huis heb. Is nog nooit voorgekomen dat ik te weinig had, maar mocht dat wel het geval zijn loop ik nog wel even langs de supermarkt.
Meestal te veel haha Geen idee eigenlijk. Kratje bier en paar flessen wijn, wat verse hapjes en chips en natuurlijk taart koek en chocolade
Wij halen ook altijd veelte veel en speciale dingen voor mensen met wensen. Meestal wat overblijft maken we in de loop van tijd op.
Hier is ook altijd alles over de top. Fles wijn per persoon inderdaad en dan altijd nog wel een doos of twee extra die klaar staat voor het geval het nodig is. Bier hebben we van de tap en dan reken ik wel iets meer dan 6 pp maar alleen omdat bijna iedereen hier op de fiets komt en dus ook meer kan drinken. We hebben altijd lekkere hapjes in huis van standaard chips tot diverse vis en kaas hapjes van de speciaalzaken hier in de buurt. Uiteraard zorgen we ook voor avond eten. Ik kom ook weleens op verjaardagen waar alleen een bakje chips op tafel staat en je heel de tijd naar een leeg glas zit te staren omdat je het daar niet durft om zelf in te schenken. Vreselijk!! Ongastvrij en dat vind ik echt een vreselijk woord
Zaterdag komen er z'n 15 man die blijven eten, wij gaan dit jaar bbqen. Sowieso voor die tijd gebak. Wij halen: 2 kg kipfilet (Kipsate maken) 30 worsten 30 hamburgers 20 speklappen Verschillende sausjes 30 bolletjes voor bijv broodje hamburger maken Pan saté saus Pan gebakken uitjes 5 stokbroden Kruidenkaas, kruidenboter, tomatentapenade Pasta salade dubbele portie dit keer Eigen gemaakte huzaren salade Verse fruitsalade met: ananas, 2 soorten meloen, aardbei, appel, blauwe druifjes. Geen idee of het te weinig, genoeg of teveel is.. We zullen het gaan zien 😁 Haal niks speciaals voor mensen, alleen als er een allergie is. En qua drinken hebben wij sowieso altijd wel genoeg, paar kratten bier, fanta, cola, 7-up, casis en sapjes
Ik haal altijd genoeg in huis volgens mij. Maar onze visite drinkt nooit zoveel. Met 2 glazen pp of 2 biertjes pp kom ik al een heel eind. Cola heb ik altijd wel (voor mijn man). Verder een fles sinas, sinas zonder prik, rivella, voor de zekerheid 2 flessen crystalclear, 12 flesjes bier en een fles wijn. Dan hou ik nog wel over, dus dat drinken we zelf maar op. Wat we niet drinken geef ik mee. Verder 2 zakken chips, nootjes, evt. Toastjes met beleg en frituurhapjes. Iets van deze strekking is het wel. Oja en taart natuurlijk, maar dat vind ik echt een gedoe. De één houd hier niet van, de ander daar weer niet van. Kortom ik heb daarvan altijd veel te veel in huis. Hoe doen jullie dat?
Taart hou ik nooit rekening met andere vooral omdat ik zelf een ei-allergie heb, en al bijna niks mag. En ik vind het dus echt niet leuk om alleen maar taarten te hebben met ei of maar 1 zonder Dus qua taarten koop ik alles wat ik kan vinden zonder ei, en 1 rijstevlaai omdat mijn man die zo lekker vind (en die mag ik dan niet )
Ja dat is lastig he! Ik doe altijd 1 taart extra, voor de keuze dus stel: Je haalt 8 stukken uit 1 taart en er komen 16 man, dan haal ik 3 taarten Wij zijn zelf gek op gebak dus wat over blijft eten wij de dag erna gewoon op Hier doet altijd erg goed; monchou, hazelnootschuim en roomvlaai of mokkaschnitte
Hier ook altijd veel te veel. Maar liever te veel dan te weinig. Niet alleen bij een verjaardag trouwens. Ik heb standaard wel een voorraad in huis. Ik haal inderdaad ook speciaal dingen. Wil toch dat iedereen tevreden is. Maar uiteindelijk komt het allemaal wel weer op als inmiddels de volgende verjaardag bijna in zicht is en dan begin je weer opnieuw
Standaard veel te veel. Er gaat altijd wel flink wat doorheen bij ons. Haal voor iedereen wat diegene lekker vind, zowel eten als drinken en taart (vaak losse gebakjes). We beginnen vaak met koffie en gebak. Daarna de drank en hapjes. Dit kan variëren van frituur, toastjes met van alles erop, Chips, kaas, worst, zelfgemaakte Turks brood pizza , afbak saucijzenbroodje of kaasbroodjes. Gooi altijd alles gewoon op tafel. Er wordt een hoop weggegeten en gedronken. Wat overblijft en niet bewaard kan gaat dan gewoon weg. Wil dat iedereen gewoon kan pakken waar hij zin in heeft en niet niks heeft omdat hetgeen wat er staat niet lekker vind
Ik heb eigenlijk ook altijd te veel. Alleen met avond eten niet altijd. Als maar 3 man heeft doorgeven mee te eten (ik vraag altijd of ze het doorgegeven staat in de uitnodiging) en uiteindelijk eten we met 20 man, ja dan kan het zijn dat het te kort is! Ik haal meestal een partypan met 70 hapjes (saté, kip, spareribs, worst, kippeling, kipvleugeltjes) en heb dan 4 stokbroden met kruidenboter etc en haal dan nog patat erbij. Als ik maar van 3 man heb gehoord dat ze mee eten en er zijn er veel meer, ja jammer dan! Hadden ze het maar door moeten geven, maar ik ga niet straks met 2 pannen zitten en dan dat ik alles weg kan gooien! Maar verder houd ik meestal 2 kratten bier over en heb ik nog 2 weken een volle koelkast!
Wij hebben ook altijd teveel waardoor ik de hele weken daarna alles nog op zit te vreten. We halen inmiddels dus veel minder Meestal 2 kratten bier, 4-6 flessen wijn, 2 soorten prik en 4 pakken sap. Iets van nootjes, toast, wrap en bitterballen. Voor het avond eten iets van een pan soep en broodje hamburger of we halen patat. Voor de kinderen haal ik chips, limonade en een snoepje maar die pakken vaak wel van ee volwassenen mee. Wel zorg ik dat ik naast de taart altijd nog iets van koek heb voor het geval dat.
Hier altijd te veel, drinken blijft altijd over en meestal de helft van het eten.maar goed, er wordt ook flink gegeten hier meestal, 2 stukken vlaai is meestal het minimum en daarnaast s'avonds verschillende soorten borrelhapjes/ toostjes ect. Vlaai heben we meestal 3 of 4 soorten. En drinken is hier meestal bier, rode wijn of fris.
Hier ook altijd teveel. Maar dat komt meer omdat ik grotere eters verwacht dan dat ik vind dat mensen bol vol naar huis moeten. Hapjes ongeveer 6 hapjes pp. En dan nog chips toast en nootjes. Drinken een fles frisdrank pp. Wijn 2 flessen en 2 kratten bier. Ik hou alrijd frisdrank over. Wijn ook. Bier verschilt. Maar als het al op gaat, dan is dat om 2 uur snachts. Nou dan vind ik de kous ook wel af. Ik vind namelijk niet dat mensen hier zo zat als patat weg hoeven te komen en ik ben geen kroeg. Dus meer bier komt er niet in. Iedereen heeft altijd de buik vol hier. En niemand heeft dorst. Dus prima Gebak trouwens 1 stuk pp. En dan doe ik 5 stukken extra voor als iemand nog een stukje wil. Maar dat gebeurd nooit dus we hebben zelf de dag erna nog haha. Ik koop voor niemand iets speciaals behalve voor mijn man zijn opa. Hij drinkt malt bier. Dus hij krijgt altijd speciaal malt bier
hier altijd teveel. Omdat er hier in huis al veel verschil is in smaken is er meestal van alles wat. komt mijn familie dan heb ik amper drinken nodig want die drinken niet veel. Dus eerste verjaardag met vriend vergiste ik me goed zijn familie drinkt dus wel veel. Dus kwam fris te kort had ik niet verwacht voor mijn doen had ik veel gehaald. Dus vriend naar de winkel tussendoor om nog te halen. Meestal maak ik een grote pan nasi met sate om te eten en dat is altijd genoeg. Wat over is vries ik in.
Veel teveel. En dan gaat hetgeen dat niet lang houdbaar is het eerste op tafel. Teveel fris etc is geen probleem, dat blijft nog wel even goed.
Hier ook altijd ruim en ook speciale dingen. Ik weet wat de mensen meestal drinken en zorg dat ik dat in huis heb (tot op zekere hoogte, zitten geen hele aparte dingen tussen). Hier niet veel wijn en bier trouwens, veel fris of alcoholvrij. Zelf hebben we normaal nooit fris in huis, dus dat halen we voor verjaardagen speciaal op. Daarnaast veel hapjes, maar dat gaat ook wel voor een groot deel op vaak. Qua hapjes geen speciale dingen voor mensen, maar hier komen eigenlijk alleen mensen op verjaardagen die alles eten.
Gebak altijd veel te veel. Iedereen wil wat anders dus heb meestal 2 soorten gebakjes en 3 taarten, beetje overdreven. Hapjes altijd 1 worst, 1 komkommer en meerdere zakken chips/nootjes. Meestal raakt t niet op, maar als t op is dan jammer... Reden om weer op te stappen