Ik gooi ze in de curry, in de soep, ik maak er friet van of rosti, ik heb er wel eens een stamppot van gemaakt maar ze bevallen me vooral goed gekookt in salades. Met chili kip, avocado en zure room bijvoorbeeld.
Mmmmm ik heb ze een paar maanden geleden 'ontdekt' en ben fan! Onlangs soep van gemaakt (boekje van de plus stond een makkelijk recept) en dan een stuk geitenkaas erdoor/erbij.... Mmmmm! Ik ben vooral fan van de combi met geit, maar ook als frietjes uit de oven zijn ze heerlijk!
Hoe krijgen jullie ze enigzins normaal gesneden, is er een handig trucje? Die dingen zijn zo verschrikkelijk hard. Ik doe ze meestal ook met wat kruiden, beetje olijfolie er over in de oven.
Ik houd er niet zo van. En al helemaal niet ter vervanging voor gewone aardappels. Frietjes wil ik bv echt niet zoet eten. Ik zou het dan eerder in een curry oid gebruiken, net zoals pompoen.
Hmm heerlijk, ik heb er al een paar dagen zin in.. mijn moeder doet dat in de tajine met vlees en andere groenten
Ik maak er altijd frietjes van. De aardappels schillen en in reepjes snijden. Pan met water vullen en ze een halfuur laten weken. Kokosolie smelten in een pannetje, de aardappels drogen en op en ovenschaal met bakpapier leggen. Kokosolie eroverheen, beetje (zee)zout met knoflook poeder eroverheen en dan de oven in. Ik vind ze echt heel lekker. Doe ze zelf altijd wel ipv rijst of aardappels, dan heb ik gewoon een avondje meer groente op m'n bord.
Ik maak er puree van met een beetje zout eroverheen. Daarnaast groene groenten en mager rundvlees! Super gezonde en verantwoorde maaltijd heb je dan
Even tussendoor en hopelijk kan iemand mij er snel een antwoord op geven: is het normaal dat ze best hard blijven in de oven? Ik heb ze niet voorgekookt, maar in blokjes in een ovenschaal gedaan met kokosolie eroverheen (dat was een recept van internet) Ze zitten er nu al 30 minuten in, en zijn nog vrij aan de harde kant. Heb ik iets niet goed gedaan? Of worden ze niet zo zacht als patat?
Nou, uiteindelijk waren ze toch nog vrij zacht geworden, maar ik moet zeggen dat ik de smaak op een gegeven moment erg eentoning vond worden en ik heb mijn bord zelfs niet leeggegeten. Niet voor herhaling vatbaar.