nu wij van onze moestuin sperziebonen hebben ben ik op zoek naar lekker er (en makkelijke) variaties op de standaard gekookte versie. Dus wie heeft er een lekker recept/ manier van bereiden?
In kleinere stukjes snijden Even (5 min) voorkoken Dan in de oven met wat andere groentes of aardappelen met wat olijfolie erover en kruiden.. erg lekker
Gisteren gemaakt met snijbonen, maar gaat ook prima met sperziebonen yumurtali taze fasulye, sperziebonen met ei. Maak de sperziebonen (ong. 500 gram) schoon, snijd ze doormidden en kook ze in water tot ze gaar zijn. Klop 4 eieren los in een schaaltje. Snij een ui fijn. Ontvel een tomaat, snij hem heel fijn en rasp er 2 knoflookteentjes boven. Als de sperziebonen gaar zijn, giet je ze af in een vergiet. Verhit boter en/of olie in een diepe koekenpan. Bak de fijngesneden ui tot hij glazig ziet, voeg dan het tomaat/knoflookmengsel toe en bak even mee. Giet er dan de eieren bij, voeg peper en zout toe, roer even door en voeg dan de sperziebonen toe. Blijf het geheel omscheppen tot het ei gaar is (paar minuutjes). Gezond en erg lekker .
Sperciebonen eventjes koken. Uitje fruiten, gehakt erbij rul bakken, paprika erbij. Eventueel wat kruiden. 2 flinke lepels pindakaas, en 100 ml melk erbij. Gekookte sperciebonen erbij en klaar. Lekker met rijst of aardappels
Of sperciebonen ovenschotel Sperciebonen even koken. Aardappels schillen/koken en puree van maken. Uitje fruiten, gehakt rul bakken, paprika erbij. Kruiden naar smaak. Verse tomaten/blik gepelde tomaten erbij. Gekooktw sperciebonen erbij In ovenschaal: Eerst gehakt/groente mengsel, dan de puree erboven op. Flinke hand geraspte kaas en zo'n 20 min in de oven
De boontjes kort koken. Ondertussen halveer je cherrytomaatjes, fruit je een fijngesnipperde ui aan in olijfolie. Daar doe je de tomaatjes bij en daarna wat geperste knoflook. Wat peper, zout en Italiaanse kruiden en daarna de sperzieboontjes erbij. Lekker! Dit is de enige manier waarop mijn man sperziebonen echt lekker vindt.
Sperzieboontjes met 1 teentje (voor 2 pers) knoflook en wat sambal in de wok (boontjes eerst voorkoken). Of, sperzieboontjes met een uitje, spekjes en champignons in de wok (ook hier weer boontjes eerst voorkoken). kan zowel met rijst als met aardappeltjes
kipfilets snijden en kruiden met zout,peper en knoflook. Ui snijden,paprika stoplicht snijden,6 tomaten snijden, boontjes doppen en voorkoken. Kip bakken en daarna groentes meebakken (behalve tomaat). Na een paar min tomaten toevoegen, kipbouillonblokje toevoegen en een flesje/blikje kokosmelk. paar min laten koken en serveren met rijst.
Boontjes even voorkoken. Sesamolie in de wok, boontjes erbij en als het bijna klaar is nog wat sesamzaadjes.
Ik vind altijd lekker: gekookte boontjes roerbakken met ui en spekjes. Of sperziebonen heel koken en als ze gaar zijn, spek om een paar sperziebonen rollen en zo een paar bosjes maken en bakken in de koekenpan.
Estamboli is erg lekker! Dat is rijst met gekruid gehakt, en sperziebonen Sperziebonen kook je gaar en de rijst kook je net beetgaar (nog een beetje stevig) Uitje snipperen en goudbruin bakken, gehakt erbij en kruiden met kruiden dat je lekker vind (ik vind het vaak met kerrie, komijn, zout, peper, etc lekker) als de gehakt gaar is dan doe je er een blikje tomatenpuree bij en dat laat je op zacht vuur bakken zodat de zure smaak eruit gaat.. Dan pak je een andere pan, doe je bakpapier onder in de pan en daar doe je zonnebloemolie, zout en een beetje water op. Dan beleg je de hele bodem met plakjes aardappel. Daarop doe je een laag rijst, daarop gehakt en daar boven op sperziebonen. Zo ga je om en om lagen maken tot alles op is. Dan doe je de deksel op de pan en daar een theedoek overheen en dan laat je het een half uur op zacht vuur staan. Als het klaar is dan keer je de pan om op een bord en dan heb je een mooie bodem van gebakken gouden aardappeltjes 😁 (Foto van Google)
Bobotie, als wereldgerecht uit een pakje of zelf maken met wat kruiden. Lekker met rijst. Voorbeeld van een recept: Wereldgerecht Bobotie zonder pakjes en zakjes | Voedzo
Wij eten ze vanavond ook met sajoer boemboe: even voorkoken, kippendij stukjes bakken met uitje en knoflook, klein blikje mais, boontjes en boemboe erbij, rijst koken, klaar!
https://www.hellofresh.nl/recipe/detail/55b79bc7f8b25e150c8b4567/aardappelen-met-tijm-en-salade-van-blauwe-bessen-en-feta-met-walnoten-en-sperziebonen/ Deze viel hier erg in de smaak!
Hmmm vind ze heerlijk! Ik gebruik ze soms voor een koude salade Eerst koken dus (in kleine stukken gesneden) tot ze gaar zijn dan doe ik wat olijfolie in een pan met teentje (of 2) knoflook en bak ik die sperzieboontjes erin.. beetje peper zout komijn en dan fijngehakt peterselie heel kort aan bakken en dan in de koelkast.. Heerlijk als salade.. zeker als je nog eens apart wortelen doet in kleine bokjes (zelfde wijze voorbereiden) dus koken tot ze gaar zijn. Olie in pan met look wortelen bakken en dan peterselie over en laten koelen in de koelkast