Ik gebruik selder enkel voor soep en meestal (altijd) blijft er een heel bos + stengels over. Dan ligt die in de koelkast tot die slecht wordt, en gooi ik die spijtig genoeg weg. Nu zeg ik STOP ! Ik wil ze niet meer weggooien maar ik weet niet wat ik er verder nog mee kan doen ? iemand leuke en lekkere receptjes met selder ?
Ik verwerk het (niet altijd, alleen als ik het in huis heb) in lasagnesaus. Daarin gaan sowieso altijd veel groenten bij mij; paprika, wortel, aubergine, courgette, ui, tomaat (niet altijd allemaal tegelijk, maar bij voorkeur wel) en dan op het eind grof mixen met de staafmixer. Rauw is ook lekker, fijngesneden in rauwkostsalades. Ik neem tenminste aan dat je het over bleekselderij hebt?
Salade (appel, walnoot, manderijn uit blik, kleine stukjes kaas, of een recept van waldorf salade) of inderdaad door de pasta saus.
Ah daar had ik nog niet aan gedacht om het in een saus van lasagne te verwerken.. maar ben nog niet van plan lasagne te maken.. rauw weet ik niet of ik er voor ben.. nog suggesties ? wat doe jij er dan mee mystiek
Ik vries het meestal in voor de volgende keer dat ik soep maak of ik verdubbel mijn soeprecept volledig. Nu moet ik wel zeggen dat mijn laatste pot soep van 4l op 4 dagen op was...
Waarom vries je het gewoon niet? Ik vries altijd peterselie in. In salades etc is het dan niet meer te gebruiken het is ideaal om in warme gerechten te verwerken op die manier. Gewoon wassen, snijden en invriezen.
Het is een van de ingrediënten van bolognesaus voor bij de pasta, daar gebruik ik het het vaakst voor. Of in repen met repen komkommer, paprika, wortel e.d. en dan op tafel zetten met hummus als dip. Lekker als lunch. Of de briequiche met appel van de AH-website, die is lekker, ziet er mooi uit en er gaat ook flink wat bleekselderij in.
Dat verschilt. Ik heb namelijk geen vaste recepten, maar zoek elke week wel wat nieuws uit van Internet. In pasta zit regelmatig bleekselderij, maar ook wel eens in ovenschotel, bijvoorbeeld met gehakt, aardappelpuree, doperwten en nog wat andere groenten naar keuze. Heel soms gaat het door een risotto of een salade. Mogelijkheden zat eigenlijk.
Vroeg ik me ook al af. Bleekselderij kun je lekker roomkaas op doen en zo wegsnacken. Of met een kruidendipje. Opsnijden en in een wokschotel doen is ook lekker. Peterselie kun je mengen met feta en daar bladerdeeghapjes van maken.
Geen van beide; selderij: AH Selderij 40 g online bestellen | AH.nl Ik gooi wat ik over heb ook vaak weg; vergeet meestal mijn voornemen om de rest in te vriezen
Ja het gaat indd om bleekselderij .. Ik noem dat gewoon selder. Ja soms Vries ik die indd in maar heb dat niet zo graag.. Vind dat de smaak niet meer tot zn recht komt als ik die uit de vriezer haal.. Mss morgen tussen een aardapelgratin 👌 doen jullie dan ook die blaadjes in de saus ? Of enkel de stengel