Mosselen

Discussie in 'De lounge' gestart door LadyKikker, 17 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.237
    1.891
    113
    Vrouw
    Hoe eten jullie mosselen?

    Ga ze morgen weer eten.. Ik kook ze altijd op de klassieke manier, met witte wijn. Meestal stokbrood of patat erbij.

    Super lekker! Maar misschien ook wel eens leuk om op een andere manier te maken.
     
  2. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Ik kook ze in donkerbruin bier. Heerlijk!
     
  3. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.497
    4.334
    113
    Vrouw
    Ik kook ze in water :D ik vind de alcoholsmaak eraan niet lekker. Dus geweon water, mosselgroenten en mosselkruiden.

    En als we overhebben dan bak ik ze op met kruidenboter en eet ik ze op toast, nog lekkerder :)
     
  4. Sandana

    Sandana VIP lid

    9 jan 2012
    5.682
    5
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    Hier gewoon een klein bodempje water met soepgroenten en veel witte peper.

    Grootste fout die mensen maken is te veel water in de pan.
     
  5. sieppie

    sieppie Niet meer actief

    Heb ze nog nooit gegeten maar ben best nieuwsgierig naar de smaak.... Heeft iemand een klassiek recept wat de smaak van de mosselen er goed uit laat komen?
     
  6. troetjuh

    troetjuh Fanatiek lid

    21 okt 2010
    2.654
    34
    48
    Niks
    Op een mooie plekje
    Ik doe er ook wel is een klontje boter bij
    Of kookroom
     
  7. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Hoe ik ze éét? Met mijn handen en dan één lege schelp als knijper gebruiken om de mossel uit een andere schelp te halen. :D

    Hoe ik ze kook: Klassiek, zonder alcohol. Wel met groente (o.a. ui, peterselie, wortel, prei, tijm, laurierblaadjes). De restjes bak ik op.
     
  8. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.237
    1.891
    113
    Vrouw
    Ik maak ze altijd als volgt:
    In een grote pan doe je mosselgroenten (of soepgroenten), een glas droge witte wijn (of water of bier), mosselen (2 kg voor 2 personen, als je er stokbrood en salade of patat bij eet) en mosselkruiden. Aan de kook brengen en even laten koken (met deksel op pan) tot alle mosselen open zijn. Hoeft maar kort...8 minuutjes ofzo dacht ik. Tussendoor even schudden met de pan.

    Pan op tafel en smullen maar! Lekker met cocktailsaus of knoflooksaus.
     
  9. beebj

    beebj Niet meer actief

    Koken tot ze goed zijn? Weet niemand dan dat je mosselen 3x moet laten opkomen? Daarna zijn ze gaar. Zakje fijne soepgroenten erbij en per pan een half flesje donker bruin bier. Wat mosselkruiden erbij.

    Heerlijk met stokbrood of frietjes. Whisky cocktail saus erbij. Mnm
     
  10. honeyy

    honeyy VIP lid

    5 nov 2008
    7.635
    44
    48
    verkoopster babyspeciaalzaak
    Mosselen, bakje kruidenboter / roomkaas. Kook room & mosselgroente. Heerlijk 😁
     
  11. troetjuh

    troetjuh Fanatiek lid

    21 okt 2010
    2.654
    34
    48
    Niks
    Op een mooie plekje
    Haha niet zoveel variatie dus😁
     
  12. frums

    frums Bekend lid

    25 sep 2011
    642
    287
    63
    Ik heb ooit eens een recept gevonden van mosselen op oosterse wijze: met o.a. chilipeper, gember en citroengras, en dan koken in kokosmelk.....was errug lekker...
     
  13. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.237
    1.891
    113
    Vrouw
    Jawel.. vandaar het schudden..
     
  14. Tuti80

    Tuti80 Fanatiek lid

    20 dec 2010
    3.855
    24
    38
    Zuid Holland
    Witte wijn, mosselgroenten, mosselkruiden, beetje roomboter. Paar x op laten koken. Zelf ravigottesaus maken en stokbrood erbij.
     
  15. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.237
    1.891
    113
    Vrouw
    Ze waren weer heerlijk ;)
     

Deel Deze Pagina