https://www.scientias.nl/waarom-worden-zware-tijden-meer-meisjes-geboren/ Vanuit archeologisch oogpunt heb ik hier ook wel eens wat over gelezen, maar dan ging het met name over polygamie/monogamie t.o.v hoeveelheid mannen vs vrouwen. Als er meer vrouwen zijn dan mannen leidt dit tot polygamie. Zijn er minder vrouwen dan monogamie. Gaandeweg de prehistorie kwam er meer voedsel voorhanden (eind mesolithicum, begin neolithicum dus begin landbouw en veeteelt) en was er sindsdien meer sprake van monogamie (maw verhouding mannen/vrouwen werd meer gelijk), net als tegenwoordig. Zo uit mn hoofd even hoor en het is maar een theorie. Een andere theorie is dat tijdens het Neolithicum (grotere groepen samenlevend itt jagers en verzamelaars) men meer meer last kreeg van soa's en men daarom overging op monogamie. Erg interessant wel.
Ik ben gz-psycholoog. Van oorsprong neuropsycholoog en orthopedagoog. Ik werk op een intensieve groepsbehandeling en behandel daar jongeren tussen de 12-18 jaar met allerlei soorten problematiek en ben de hoofdbehandelaar voor de andere behandelaars en therapeuten op onze groep. Geweldige baan, al droom ik soms ook van een carrière als zeebioloog. Iets compleets anders . Is er toevallig een bioloog in de zaal en zo ja hoe ziet je werk eruit?
ik ben ook orthopedagoog en werk als hoofdbehandelaar / behandelcoordinator bij een instelling voor volwassenen met een verstandelijke beperking en zeer diverse bijkomende problematiek (hechtingsstoornissen, dementie, psychische problemen)
Lijkt mij een hele pittige doelgroep. Hoe ga je om met het feit dat je met deze doelgroep vaak hele maar hele kleine stapjes kan zetten? Het lijkt mij soms zo frustrerend dat je iemand niet 'beter' kan maken (even heel zwart-wit ). Waar haal jij je voldoening uit?
Ik weet niet of er hier dames zijn die dit doen, maar ik ben wel benieuwd naar hoe het is om figurant te zijn in tv programma's. En waarom iemand het leuk vind om dat te doen. Ik ben cassiere. Niet echt een spannend beroep.
Door blij te zijn met de kleine successen, al is het maar dat je iets duidelijk hebt gekregen dmv diagnostiek. De zoektocht naar waar de behoeften van de bewoners liggen en hoe we hier in de begeleiding zo goed mogelijk aan tegemoet kunnen komen, maken het een hele mooie uitdaging. ik werk ook met mensen die zelfstandig wonen en ambulante ondersteuning ontvangen. Daar heb ik vaak meer frustratie van, omdat, nu met de gemeentelijke bepalingen, mensen langer thuis wonen en ze dit vaak niet kunnen door hun beperking. Dan kan je soms echt niets veranderen en is het wachten tot het mis gaat en iemand gemotiveerd is om te veranderen. Wat is de achtergrond van jouw clienten? wat voor behandeling bied je? en was dit altijd je droom toen je je studie begon?
In het verleden ben ik wel eens figurant geweest. Ik vond er niet veel aan, het was vooral gezellig omdat het een klein wereldje is en je de mensen dus vaak wel kent. Ik keek achteraf overigens nooit het programma, al ben ik mezelf 1 keer toevallig tegengekomen op tv .
Oprichtster van een kleinschalige dagbesteding. Wij bieden dagbesteding op maat aan jongeren en (jong)volwassenen met psychiatrische problematiek die ( op dit moment) geen scholings- of arbeidsmogelijkheden hebben.
Heb in 2011 gefigureerd in new kids nitro film.. T was een leuke ervaring om te zien hoe zoiets nou gaat achter de schermen Ik werk zelf als kraamverzorgende!
Wat leuk dat je die ambitie hebt. Wat doe je nu? Ik heb ook kind en jeugd gedaan. Echter vervalt dit per 2017. Je hebt dan geen aparte kind of volwassenen versie meer.
Nu ben ik even Toos' werkloos (in between jobs zeg maar) haha maar ik was hiervoor tandartsassistente.
Dankjewel voor je antwoord. Het is voor mij zeker een optie om dit over een paar jaar te gaan studeren in ieder geval.
Ik heb twee jaar gewerkt als Learning Support Assistant (autisme, dyspraxie, angst). Binnenkort start ik als freelancer in een team dat kinderen diagnosticeert(adhd en autisme). Ik heb Klinische gedaan, maar kom iedere keer weer uit bij banen met kinderen omdat ik dat zo leuk vind. Waar ik woon kun je met mijn studie wel met kinderen werken, maar in Nederland is dat volgens mij lastiger omdat er vaak om SKJ registratie gevraagd en daar voldoe ik niet aan Dus ja, ik ben stiekem wel jaloers op jouw GZ opleiding grote droom!
Dank je voor je antwoord. De frustratie is trouwens heel erg herkenbaar. Mijn droom was ooit om de medische psychologie in te gaan of een 'typische' ggz-psycholoog te worden die de hele dag clienten behandeld. Sinds de gz-opleiding ben ik daar goed van terug te komen. De regels, protocollen, de (emotionele) werkdruk binnen de reguliere ggz, financiering etc. lijken mij helemaal niks. Ik ben nu heel blij met mijn baan als behandelcoordinator. Daarbinnen heb ik de mogelijkheid om ook zelf te behandelen en een stuk onderzoek te doen. Voor nu is het mijn droombaan . De enige dromen die ik nog heb is het vervolg op de EMDR cursus te doen, de opleiding tot CGT en misschien ooit promoveren. Ik ga mij niet vervelen . En jij?
Ik zou wel eens een dagje mee willen lopen op het nfi. Ik werk zelf als administratief medewerker in de farmaceutische industrie ons bedrijf levert spullen en apparatuur aan ziekenhuizen en universiteiten etcetera.
Wat bedoel je met SKJ? Veel van mijn collega's hebben klinisch gedaan en zelfs de volwassen variant GZ, maar werken nu wel met kinderen en jongeren. Ik denk dat het in Nederland ook wel mogelijk is. Ik heb zelf wel de gz K&J gedaan en volgens mij kun je vanaf 2017 wel je eigen vakkenpakket samen gaan stellen. Hierin kun je wel de nadruk op kinderen leggen.
Mijn droom is de generalisten opleiding (ik ben een echte systemische orthopedagoog, dus geen gz- opleiding voor mij ) en daarna inderdaad ook EMDR (kan dus alleen met postmaster titel) en CGT. Verder mogelijk kijken naar behandelmogelijkheden via virtual reality, lijkt me ook heel gaaf namelijk! Promoveren is niet mijn ding.