Een aantal dingen van je lijstje waren vorige week zeker goedkoper geweest bij de Appie aangezien ze daar in de bonus waren. En die 40 eieren is dat voor een week of voorraad?
Ons weekmenu deze week; Ma; Salade met grillburgers en frietjes uit de Actifry Di; Zilvervliesrijst met gekruide kip uit de oven, pittige kokossaus en diverse rauwkost Woe; Aten we bij schoonouders ivm oppassen Do; Zomerstamppot met boomstammetjes Vrij; Quinoa met groenten uit de wok en knoflookgarnalen Zat; Misschien bij schoonouders, misschien op een verjaardag. Geen idee wat de planning is van die verjaardag. Zon; Ook nog niet zeker. Man en schoonvader zijn dan jarig en we weten eigenlijk niet zo goed wat we gaan doen. Misschien naar de dierentuin maar misschien nodigen we wat familie/vrienden uit. Ook afhankelijk van het weer.
Ik ga weer meelzen meiden....ik zit nu helaas aan een glutenvrij dieet. Ik heb al 18 jaar buikpijn. Diarree bijna dagelijks, wc soms (bijna) niet halen....deze vakantie kwam de genadeklap zeg maar. Ik at teveel brood en zat constant op de wc. Nu op een glutenvrij dieet, en ik heb normale ontlasting, weinig tot geen buikpijn (heb maandag een flinke dieetfout gemaakt en had tot gisteravond problemen). Aan de ene kant opluchting, misschien kom ik wel van mijn jarenlange ellende af, anderzijds, OMG, wat complex! nooit meer zomaar iets eten, alles driedubbel checken, dat wil ik helemaal de rest van mijn leven niet. Ik moet nog even door het met dieet, hoe het uiteindelijk uitpakt weet ik nog niet. Ik weet wel dat het duuuuuuur is! dus ga ik weer meelezen voor de koopjes, ons budget moet best wat omhoog nu en daar baal ik wel van (stiekem)
Mijn zus had dit precies zo. Er is geen allergie uitgekomen maar ze is kennelijk glutensensitief, zoals dat dan heet. Af en toe gluten kan ze wel verdragen maar het mag absoluut niet te vaak. Daarbij had ze altijd bloedarmoede en daar gaat het nu ook beter mee. Overigens hoeft het niet heel duur te zijn hoor! Ja als je bepaalde broodvervangers e.d bij reformwinkels gaat kopen wel. Maar je kan bij het avondeten gewoon rijst of aardappel eten. In de ochtend havermout (glutenvrije is wel iets duurde dan de gewone maar toch valt het mee), maismeel (kan je lekker cornbread mee maken!) is bij Turkse winkels ook best goedkoop. Dadels vullen ook goed als ontbijt. Of bv. yoghurt met banaan. Lunchen met bv. bonensalade of linzensoep. Ook niet duur, en heel gezond! En inderdaad kan je nooit meer zomaar iets eten... Volgens mijn zus ben je voor bepaalde producten wel het beste af bij AH, ze gebruiken vaak dingen als maiszetmeel in plaats van tarwezetmeel. Maar dit heeft enkel zin als je glutensensitief bent, als je coeliakie hebt moet je ook dat soort dingen vermijden vaak vanwege de sporen van glutenhoudende granen (in zelfde fabriek gemaakt enzo).
Bij de Aldi hebben ze glutenvrije crackers, soort craccotes. Kosten maar 0,99 cent per pak. Ze zijn erg lekker! En bij de Jumbo hebben ze diverse glutenvrije bakproducten. Ik haal zelf altijd de universele en daar kan je heerlijke (ontbijt) muffins mee maken. Met amandelmeel kan je ook vele kanten op. Regelmatig 1 + 1 gratis bij de Tuinen.
Hier verschilt het enorm waar ik mn boodschappen doe. Hele tijd bij de natuurwinkel maar we hebben een nieuwe extra grote AH en daar is bio toch wat goedkoper Alleen wil ik er niet alles kopen. Had deze week voor de basis 35 euro uitgegeven en zal nog wel een keer brood voor de kleine halen, vis en melkproducten. Dat koop ik niet altijd gelijk met de rest vd boodschappen want dan moet ik teveel sjouwen Trostomaat en courgette - Recept - Allerhande - Albert Heijn Dit vond ik een heel fijn en snel recept. Zoontje van bijna 2 vond het ook heel lekker.
Elena, als ik iets glutenvrij bak (bv voor als mijn zus komt) gebruik ik rijstmeel van de toko of maismeel. Je kan ook koekjes van maizena maken.
Oh ja, maizena koekjes zijn zo lekker Ik vindt niet alle baksels lekker met rijstemeel of maïsmeel. Zelfde trouwens met kokosmeel of amandelmeel. Als ik dan voor een meer neutrale smaak ga dan neem ik de universele glutenvrije bakmeel. Ik gebruik de maïsmeel trouwens ook om polenta mee te maken. Ook erg lekker en goedkoop.
Is er in jouw familie dan ook iemand die niet tegen gluten kan? Of bak je om een andere reden glutenvrij? Het gaat mij niet zozeer om hoe ik het vind smaken, ik maak het toch maar voor mijn zus. En die komt misschien 3-4 x per jaar langs, vaak redelijk onverwachts dus dan vind ik het wel fijn om zo'n zak meel in huis te hebben (overige ingrediënten heb ik vaak toch wel). Al vond ik de maismeelmuffins en rijstmeelbrownies best lekker hoor! En had laatst ook een chocoladetaart op basis van eieren gemaakt, dus helemaal zonder meel. Die was echt verrukkelijk.
Onze jongste reageert best heftig op gluten. Elke keer dat wij hem iets van brood oid aanboden dan was het gelijk krijsen geblazen. Harde buik en vervolgens ontlasting zo hard als steen, tot bloedens aan toe. Echt onwijs sneu. Daarnaast vindt ik het gewoon interessant om op een andere manier te bakken dan de "reguliere" manier. Hetzelfde bijvoorbeeld met vegan voeding.
Hoi meiden, ik heb eerder met jullie meegeschreven onder een andere naam ik wil heeel graag weer meeschrijven. Graag mijn naam niet noemen, ik ben de moeder wiens zoontje in 2014 met gebroken been in het ziekenhuis lag. Islah en ik zaten destijds erg op 1 lijn. Inmiddels alweer 2 zomers verder, kids zijn 5 5 en 7 jaar. Binnenkort ga ik weer wat meer uren werken en zullen we wat meer ruimte hebben in ons budget. Ik maak nogsteeds af en toe brood, wasmiddel en yoghurt. Maar niet meer voortdurend. Afgelopen week heb ik bij de ah hamsterweken goed ingeslagen. Ik ga even jullie topic een klein stuk bijlezen, deel vijf alweer.. Ik heb meegeschreven met deel 1 en 2.
En wij zijn juist nóg meer zelf gaan maken haha. Laatst had mijn man bv karnemelk gemaakt van rauwe melk en we doen zelfgemaakte hagelslag op brood (veel minder suiker dan die van de supermarkt). Tja, het veel zelf (willen) maken werkt gewoon verslavend haha.
Avondeten vandaag: Aardappels, zak diepvriesdoperwtjes ah, zak sperziebonen ah, en worstjes (ah een tijdje terug 2e gratis). Het grappige met tweede gratis is dat ik dan vaak denk bij de eerste: deze is gratis, en bij de tweede denk ik dat ook
Wat leuk islah, ik las op teunies blog ook dat ze karnemelk gemaakt had. Hierdoor ging ik ook weer met de yoghurtmaker aan de slag. En zelf hagelslag maken? Hoe doe je dat?