Mijn groenten blijven eigenlijk redelijk lang goed. Je kan bepaalde groentensoorten ook verpakken in aluminiumfolie zodat ze langer vers blijven zoals paprika. Maar wij kopen de laatste tijd redelijk vaak tussendoor nog iets (em daar blijft het ook bij). Bij de lidl hebben ze bv 2x per week groenten/fruitaanbiedingen.
Ik pas mijn weekmenu er op aan. Sla eet ik op de eerste of de tweede dag bijvoorbeeld. Broccoli of bloemkool eet ik vaak uit de diepvries, net zoals spinazie, dat eet ik dan aan het einde van de week. Zo een beetje.
Okè dat zal ik onthouden, al lees ik de laatste tijd weer over dat aluminiumfolie zo schadelijk zou zijn. De groenten die het bij mij niet lang volhouden zijn op nummer 1 champignons die ik best vaak gebruik, bloemkool(word zacht), broccoli(word geel), paprika's (komen vaak rotte plekken op maar niet altijd), spinazie (word zompig), wortelen (worden ook vaak zacht of komen schimmel plekjes op).
En anders invriezen tot je ze gebruikt. Dat doe ik vaak met prei, wat we groot inslaan met aanbiedingen.
Ik lees al heel lang mee, heb al veel nuttige dingen geleerd van dit topic. Maar nu heb ik een vraag; ik wil groentepakketjes gaan invriezen voor bijvoorbeeld de macaroni. Maar hoe ontdooi ik dat? Wordt het niet ontzettend slap dan?
Die groentepakketjes moet je niet gaan ontdooien. Gewoon gelijk uit de vriezer in de pan doen. En dan proberen om de groenten zo los mogelijk in te vriezen. Hier blijven veel groenten ook lang goed in de koelkast. Wortels, paprika en spitskool blijven hier lang goed. Verder eten wij alleen rode kool uit een pot. En boontjes uit de diepvries bij een indisch gerecht. Ook boerenkool haal ik uit de vriezer. Dit soort gerechten eten wij later in de week. Zo nu en dan een frietje of volkoren pannenkoeken bakken. Zonet alvast de pastasaus gemaakt. Zit o.a. paprika in die vorige week bij ah in de aanbieding was 1+1gratis. Was nog lekker vers en hard.
Dit doe ik ook. Ik snij vaak prei, wortel, courgette, rode ui, parika. Daarnaast de restjes zoals broccoli, bloemkool, witte of spitskool, sperzieboontjes. Alles gaat rauw de vriezer in. Sommigen halen de kook erover maar ik doe dat nooit.
De groenten zo los mogelijk invriezen (bv op een dienblad) en dan in bakjes doen is nog beter. Ik gooi ze ook altijd zo bevroren in de pan.
Ik heb geen goeie ervaringen met het invriezen van groenten😁. Misschien ligt het aan mij als ik andermans ervaringen vaak lees maar ik had het laatst weer geprobeerd; bloemkool roosjes en gesneden wortel. Bevroren de pan in gedaan maar het was wederom een vreemde slappe structuur. De wortelen was bijna met geen mes doorheen te komen (beetje een asperge stuctuur). Dus ik vraag me altijd af hoe andere dit doen.
@Islah, wat een vervelend nieuws. Sterkte Vandaag zag ik bij de Jumbo een paar slechte mango's liggen dus ik heb het gemeld. Ze probeerden mij nog af te schepen met een 1+1gratis mango, maar ik heb op aangegeven een groentetas te willen. Nu dus gratis radijs, trostomaten, cherrytomaten, komkommer en een mango Ik had er nooit op gelet zonder dit topic
Dankje. Vraagje: mocht jij deze zelf vullen of werd dat voor je gedaan? Mijn man had dit laatst ook en gaf dus aan een gratis groententas te willen. Eerst inderdaad ook een soort discussie maar uiteindelijk kwam de betreffende medewerkster toch met een tas met wortels, een prei, tomaten en wat appels aan. Het was alleen niet al te graag... Echt met een zucht omdat het nou eenmaal moest. Mijn man had zowat spijt dat hij had aangegeven rotte tomaten te hebben gezien. Die wortels waren heel slim ook nog eens bospeen met gigantische bos eraan dus dat vulde de tas wel lekker op haha.
Hoe bereid je ze? Ik wok eigenlijk nooit en groenten verwerk ik vooral in stoofgerechten, de structuur is gewoon normaal. Courgette is eigenlijk het enige dat ik invries en wel bak (paprika ook maar heb ik nog nooit ingevroren) en merk geen verschil met verse. De pan moet wel goed heet zijn.
Hij vulde hem voor mij. Ik mocht wel een voorkeur voor fruit aangeven, maar wist zelf nog niet wat ik wilde halen (wilde gewoon een aanbieding meenemen) en dat werd dus een mango. Radijs heeft ook veel groen eraan zitten trouwens
Ok, dan is dat normaal. Die vrouw was echt zo nors dat hij dacht dat het normaal gesproken misschien wel zelf mocht maar dat ze er allemaal even geen zin in had haha. Nou ja ik heb iig wel genoten van de wortels (waarvan ik de enorme bos helaas wel heb weggegooid, daar schijn je pesto van te kunnen maken maar was er niet meer van gekomen). Nou ja toch fijn iig dat ze zo'n service aanbieden, mijn man is best vaak bij de Jumbo. Steeds meer van onze boodschappen komen er inmiddels vandaan (vaak scheelt het niks met Lidl of is het er zelfs goedkoper).
Jumbo is dichterbij voor ons dan de Lidl. Voor de Lidl moet ik omrijden, dus dan ben ik het voordeel weer kwijt aan benzine. Dat heeft dus weinig zin voor ons