cherrytomaten

Discussie in 'De lounge' gestart door mumija, 14 sep 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mumija

    mumija Niet meer actief

    Ik heb me toch een partij cherrytomaten hier..:$
    Ik ben de enige die ze zo lekker vind, maar hoef echt geen 2 volle emmers haha. Heb de moestuin leeggehaald en had maar liefst 32 rode paprika's en dus 2 emmers tomaten.
    De paprika's weet ik wel weg mee, heb ook een hoop klein gesneden en in de diepvries gedaan, weg gegeven (zelfs de tnt bezorger die gister aan de deur stond kreeg een zak paprika en cherrytomaten mee :D).

    Maar met die cherrytomaten ben ik niet zo creatief. Heeft iemand ideeën of recepten? Kan ik er ook soep van maken, of smaakt dat niet?

    Ik kan wel gaan google-en maar gister dacht ik: ik zoek eens een recept op voor een keer gevulde paprika's maar dan anders dan ik normaal doe, maar daar zat geen smaak aan. Vandaar dat ik het hier even vraag.;)
     
  2. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Tomaten soep.
    Tomaten pasta saus. Kun je ook invriezen
    Gedroogde tomaten maken in de oven. Heerlijk!
    Een omelet met tomaatjes maken voor iedereen vanavond als maaltijd. Paar paprika's d'r door. Hoppa

    Zoiets?
     
  3. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Oh en ik vind cherry tomaten heerlijk in een soep. Alleen te duur normaal haha. Maar als je ze toch over hebt!
     
  4. mumija

    mumija Niet meer actief


    Och man, meer cherrytomaten dan geld zou mijn oma zeggen.:D

    Maar bedankt voor je tips. Dus ik kan cherrytomaten gewoon gebruiken als "gewone" tomaat dan? Dus voor pastasaus en soep enz.
     
  5. Leraje

    Leraje Fanatiek lid

    19 apr 2013
    4.965
    2.790
    113
    Oh men kan ik ze komen afhalen? :p

    Je kan ze prima gebruiken als 'gewone' tomaat, extra lekker juist! Dus door pasta's, soep, salades, op brood met kaas of avocado of gewoon wat olijfolie en peper/zout. In een ovenschotel, heerlijk. In quiche. Ik doe overal altijd tomaat in :D
     
  6. MissFluffy

    MissFluffy Fanatiek lid

    25 aug 2016
    2.218
    870
    113
    Vrouw
    je kan ze gewoon gebruiken in soep en saus, alleen wordt het dan wel wat zoeter. het leuke van soep en saus is dat je het ook gewoon kan invriezen! dan kun je de rest van het jaar er ook gebruik van maken.
     
  7. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.545
    732
    113
    relish voor op de hamburger HMMMMMM
     
  8. mumija

    mumija Niet meer actief

    Kijk, hier heb ik wat aan.;) Thanks ladies.
     
  9. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ja dat kan zeker!

    Ze hebben veel meer smaak vind ik!

    Geniet ervan!
     
  10. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Of er zo'n salsa mee maken en dan op een geroosterd broodje.

    Hoe noem je dat nou als je tomaten in kleine stukjes chopt met wat kruiden en olie? 😂😂
     
  11. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    18.310
    17.211
    113
    Ja lekker in de soep! Tijdje terug ook gedaan toen ik er zoveel kreeg van ma. Vanmorgen een emmer grote tomaten tot soep verwerkt.
     
  12. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    In de oven met een beetje olijfolie, knoflook en zout en peper - een half uurtje of zo laten bakken, dan door de zeef, in de pan laten indikken en in porties in de vriezer. lekker als basis voor pasta/pizza etc...

    Eet ze!
     
  13. manamana

    manamana Fanatiek lid

    30 apr 2014
    1.372
    22
    38
    het Noorden
    Bedoel je tomatensalsa, Bubblez? O nee, dat noem je zelf ook al.

    Bruschetta met tomaat en basilicum, lekker!
     
  14. mumija

    mumija Niet meer actief

    Bedankt voor de ideeën dames, ga ermee aan de slag!
    Heb dit jaar zoveel joh, perfect weer gehad en die planten blijven maar groeien.
     
  15. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    Ooooo ik wilde die tuin wel.. Heerlijk!
    Alle ideeën zijn eigenlijk wel genoemd, maar hier favoriet
    Brocoliroosjes (kort gekookt) en cherrytomaten in de oven. Wat roomkaas er over en dan een beetje kaas.. Heeeerrrlijk ( zeker met kippesto)
     
  16. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    9 jan 2014
    4.538
    1.171
    113
    Vrouw
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    Tapenade?
    Ik heb nu risotto met spinazie en zalm. Daar wil er ook wel een paar bij! 😋
     
  17. mumija

    mumija Niet meer actief

    Haha..deze klinkt ook wel zeer smakelijk zeg!😋 ik dacht nooit van die krengen af te komen maar kan er nu mee aan de slag. Heb ook nog een paar kilo sperziebonen en tig komkommers die ik kwijt moet. Het blijft ook maar groeien met dit mooie weer !
     
  18. BloemJK

    BloemJK Fanatiek lid

    30 mei 2016
    1.184
    3
    36
    NULL
    NULL
    Als traktatie leeghalen (dat is even een klusje) en vullen met monchou kaas, vermengd met bieslook, heerlijk!!!
     
  19. Featherr

    Featherr Fanatiek lid

    20 jun 2016
    3.694
    3.138
    113
    Vrouw
    Brabant
    Pasta pesto met kipfilet, champignons, cherrytomaatjes en rucola!
     
  20. mumija

    mumija Niet meer actief


    Oh dat is ook een goeie! Mijn dochter heeft vanavond een feestje hier, en laat ik nu monchou en bieslook hebben.:D Bedankt!
     

Deel Deze Pagina