Dit. Een vakantie is nogal een uitgave. Daarnaast ga je er van uit dat één van de twee ouders volledige zorg voor de kinderen wilt dragen voor een week, of langer. Iets wat trouwens hier al nooit zou kunnen, want mijn man kan niet zomaar even een week vrij nemen van werk omdat IK op vakantie moet. Dus dan gebeurd het omgekeerd ook niet, nee. Van verbieden is geen sprake, maar in overleg zouden we er alsnog uitkomen dat het uiteindelijk niet zou gebeuren. Weekendje, prima. Maar geen hele vakantie.
Van mij mag hij, als ik het verder red die periode met mijn werk, studie en zoontje. En niet te lang want dan ga ik hem te erg missen .
In welke context moet het dan gelezen worden? Waarom zou je het elkaar ook maar willen verbieden of ontmoedigen? Kijk, als er financieel geen ruimte voor is gaat het ook niet om niet mogen, maar om dat het gewoon niet kan. Maar ik ga uit van een situatie dat je het geld wel hebt. Zou je dan zo onzeker zijn over jezelf en je relatie dat je bang bent dat je partner ontdekt dat hij het zonder je veel leuker vind dan met je? Ik ben deze zomer met man en kinderen weggeweest. 1 keer met kinderen en zonder man en 1 x zonder man en zonder kinderen. Mijn man is dit jaar twee x zonder mij en zonder kinderen met vakantie geweest. En nee, we zijn beide (denk ik hahaha) niet vreemd gegaan en we vinden elkaar nog steeds erg leuk
Als ik eerlijk ben vind ik het trouwens wel het allerleukst om met mijn man samen op vakantie te gaan Is ook heel erg leuk met mijn vriendinnen, maar gewoon nog leuker met mijn man. /klef
Financiën/verlofdagen/mogelijkheden tot opvang van de kinderen/gebondenheid aan schoolvakanties met kinderen. Allemaal 'beperkende' factoren die bepalen hoe vaak wij op vakantie kunnen. En zodra wij kunnen gaan wij dus allebei graag. Dus als we gaan, gaan we met elkaar. Overigens hebben wij ook gewoon het meeste lol met elkaar. Ik vind het super om leuke dingen met vriendinnen te doen, maar echt langer weg vind ik gewoon het gezelligst met mijn man. Omdat je heel erg elkaars ritme kent, precies van elkaar weet wat je leuk vindt en we dus nooit hoeven te onderhandelen of overleggen wat we gaan doen. De vakanties die ik in het verleden met vriendinnen heb gehad waren hartstikke leuk, maar daarna was ik toch altijd wel weer een beetje 'klaar' met ze. Je bent toch rekening met elkaar aan het houden. Met mijn man gaat dat meer vanzelf. Ik snap niet zo goed waarom zo veel mensen dat raar vinden? Wij doen echt zat zonder elkaar hoor, geen probleem, maar vakanties niet, die vieren we samen.
Hmm ik ben een midweek weggeweest en dan hoeft mijn man geen vrij te nemen hoor. Wij werken beide 4 dagen dus is er één dag (dat ik met vakantie ben) waarin we geen opvang hadden. En voor die éne keer een dag extra opvang naar oma of het kdv was geen probleem. Andersom hetzelfde, ik heb er geen moeite mee om dan een week de zorg te dragen. Ook niet omdat mijn man voor zijn werk ook geregeld (nog wel langer) weg moet. Dan moet ik het toch ook zien te regelen. Als het financieel kan en qua vakantiedagen niet ten koste gaat van de gezinsvakantie wens ik hem veel plezier. En hier kan dat eigenlijk altijd wel. In goed overleg helemaal mee eens. Maar dat vind ik met alles.
In het verleden gedaan toen een goede vriend naar midden amerika zou gaan alleen met een groepsreis en mijn vriend aan gaf het ook wel super gaaf te vinden. Ik ben er helemaal niet van dus hij is met hem op reis gegaan. We hadden toen nog geen kinderen trouwens. Dat je hem dat gunt vind ik echt super van je!
Hier werkt mijn man dus fulltime, dus die vlieger gaat helaas niet op. En zoon moet toch echt gebracht/ gehaald worden naar school, plus dat de baby er ook nog is. Het wordt wel een hele dure vakantie als we dan ook nog eens voor 5 dagen kinderopvang moeten regelen voor niet 1, maar 2 exemplaren. Ik vind het nogal een statement dat op vakantie zonder je partner maar moet kunnen in een 'gezonde' relatie. Terwijl het er mijns inziens om draait hoe je er als stel in staat. Hier kan alles in goed overleg, maar dit betekent ook wel eens dat een van de twee niet het antwoord heeft wat de ander wilt horen. Om wat voor een reden dan ook. In een gezonde relatie is het niet enkel toegeven, omdat je de ander perse vrij 'hoort' te laten. Je overlegd, bespreekt, hoort elkaar aan en komt in het geval van een duidelijk meningsverschil, tot een compromis waar beide partners gelukkig mee zijn. Geluk definieert een goede, gezonde relatie. Niet of en hoevaak je er als partner alleen op uit gaat .
Mijn man wil graag 4 weken naar Suriname, ik zou dat harstikke leuk vinden voor hem, heb er geen problemen mee behalve dat ik hem zou missen.
Hier wel, manlief gaat om de twee jaar met een paar vrienden een week op visvakantie.. Hij op vakantie ik ook mooi met de kleine! Het is hoe je erin staat, met wie gaat je partner en in welke sfeer.. Dan is het vertrouwen... We hebben altijd onze eige hobby's gehad en geven elkaar deze vrijheid.. Ja het is moeilijk en zwaar, ik miste hem echt, kleintje van 10 maanden en ook nog eens zwanger.. Maar gun het hem, hij zegt ook heel vaak tegen mij dat ik kan gaan zonder hem.. Deze beslissing is voor iedereen anders
Zelfs voor alleen New York, Washington, Las Vegas, San Francisco, Miami of Los Angeles is 6 dagen niet genoeg. Zoveel te zien en beleven! En dan de reistijd (ook een of twee volledige dagen!) die er nog af gaat. En de jetlag, waardoor je ook niet optimaal kunt gaan bezichtigen...
Ik zou dat helemaal prima vinden als er genoeg budget overblijft om nog een x samen op vakantie te gaan. Ik ga jaarlijks een weekendje weg met vriendinnen en hij met vrienden.
Mijn man gaat wel zonder mij op vakantie met zijn vader en is naar vrienden in groot Brittannië geweest. Ik heb zoiets van als hij er van geniet wie ben ik dan om te zeggen dat hij niet mag. Hoewel ik het gezelliger vind met het hele gezin.
Wij zijn 3,5 dag in New York geweest. Nee, natuurlijk hebben we niet alles gezien. Maar het was het dubbel en dwars waard!!
Geen probleem, Mijn vriend wil graag een keer survivelen en kamperen, mij niet gezien. Ik vind citytrips leuk, dat vind hij weer niks. Dus hij met een vriend de wildernis in en ik met een vriendin een citytrip maken. Iedereen blij. Maar we overleggen vantevore wel met elkaar of het qua financiën wel allemaal kan, want een vakantie voor ons samen gaat voor.