Hoi, Mijn man is bijna jarig en dol op frikadellen. Nu dacht ik zou ik niet iets kunnen maken een soort bladerdeeg taart met frikadellen? Maar geen idee hoe? Ik dacht de bodem wat bestrijken met curry, de frikadellen in lengte doormidden snijden. Dan een bodem met bladerdeeg en bedekken met reepjes bladerdeeg kan dat? Of word dit 1 grote mislukking?
Ja hoor, dat gaat prima, dat verkopen ze ook gewoon bij de bakker en Albert heijn... frikandelbroodjes 😊
Je zou er ook een soort van quiche (lorraine) van kunnen maken. De curry zou ik pas na het bakken eroverheen doen. Succes in ieder geval!
Bedankt voor alle reacties! Kan ik dan een springvorm bedekken met bladerdeeg en de zijkanten ook? Is dit dik genoeg? Hoe lang zou ik het moeten afbakken in de oven?
Je zou hem eerst blind kunnen bakken. Word je bladerdeeg knapperig en je frikandel niet slap. Al heb je tegenwoordig natuurlijk wel oven frikandellen
Een tijdje terug had een bakker dat idd ook gemaakt haha. Bodem en zijkanten bedekken. Curry en frikadellen erin. En daarover heen weer bedekken. Dan afbakken.
Zorgen dat het niet te vochtig word en dat de lucht er goed bij kan. Persoonlijk zou ik een back-up hebben als ik iets voor het eerst maak.
Nee met vlaaideeg was dat. Ik ben bang dat met bladerdeeg de bodem niet knapperig wordt door de curry. Of je moet de bodem eerst voorbakken
Ik maak wel eens quiche met een bodem van bladerdeeg; die vulling is een stuk natter dan frikandel + curry en dat gaat prima! Ik zou wel eerst eens testen, dus er eentje maken om te kijken hoe hij wordt. Ik zou bladerdeeg als bodem doen, dan curry erover strijken, dan frikandellen erop, daarover reepjes bladerdeeg (zoals je bv bij een appeltaart zou doen) en dan iets van 20 a 25 minuutjes bakken op 180 graden? Krijg je een soort reusachtje frikandelbroodje
Ja ik zou dat zelf wel doen ja 😁 In een springvorm niet in een schaal ofzo. En idd je kunt het ook eerst even proberen. Mislukt het dan moet je hem eerst blind bakken