Ik ga morgenavond stamppot zuurkool met appel maken. Van de AH-site. (Zoek ook altijd recepten uit zonder zakjes en pakjes) Daarbij uiteraard wel een rookworst. Mjammie, de hele week al zin in stamppot zuurkool.
Aardappelpuree Zuurkool gaar koken met rozijntjes erdoor Aardappelpuree in ovenschaal Zuurkool erover Schijfjes of stukjes ananas er over (als je die heel zacht wilt kan je ze ook meekoken met de zuurkool Plakjes (ontbijt)spek erover (Kaas erover als je dat lekker vindt) en in de oven Denk ca. 20 min. op 180 graden
Ik kook altijd aardappels, maak er puree van, zuurkool erdoor, in de ovenschotel, paar blokjes boter erop en dan hup in de oven. Verse rookworst erbij en mosterd, jum.
Hier als overschotel laag aardappelpuree zuurkool en aardappelpuree. Ontbijtservies op de aardappelpuree en dan grillen tot ontbijtspek goed is en eten maar. Fruit Door de zuurkool is voor mij ook een grote afbraak van de smaak.
Jup, zo maak ik het ook - vorige week gemaakt. Vriend: ''wat eten we?'' Ik: zuurstofschotel niet bewust van mijn net gemaakte fout zei vriend: dan haal ik wel een patatje
Ik maak een pittige, recept van een restaurant waar ik stage liep: 1 KG Zuurkool (ikzelf heb altijd kerriezuurkool) 1 KG Aardappelen voor puree daarin gaat een bakje room, wat boter, wat zout en kruiden. 500 gram Gehakt 200 gram spekjes Rookworst in plakjes (zo'n grote) 1/2 Uien Paar flinke lepel sambal, (naar smaak) Kaas en paneermeel om te garneren. Ik bouw hem altijd op in laagjes. Gehaktmengels met spekjes, zuurkool, aardappelpuree, rookworst en dan net zolang tot het op is. In het originele recept hoort nog ananas, daar houd ik persoonlijk niet van. Heel goed idee, een zuurkoolstampot, ik maak hem morgen!
Klinkt lekker de recepten! Dat met een rookworst er door had ik zelf nooit bedacht. En de rookworst gaat natuurlijk die van de HEMA worden
Wij eten altijd zuurkool royal. Met aardappelpuree onderin en dan rolletjes ham met zuurkool erin erop en een kaasbechamelsaus erover. Niet mager maar wel lekker!
Laag geruld gebakken gehakt, laag gebakken spekjes, laagje wijnzuurkool of kruidenzuurkool, een blikje uitgelekte ananasstukjes, een dikke laag aardappelpuree. De aardappelpuree smeer ik in met boter en bestrooi ik met paneermeel. In de oven op 200 graden tot je een lekkere korst hebt. Mmmmh krijg al weer trek
Beginnen met aardappelpuree(beter iets te droog dan te nat), laagje rul gebakken gehakt, laag uitgelekte (en met een vork in een zeef nog iets meer vocht lozen) zuurkool erop, laag rookworst erop. Weer aardappelpuree en eventueel spekjes er tussen mengen. Dan flink wat paneermeel erop en klontjes boter verspreiden over de ovenschaal. Ik geloof iets van 45 minuten op 200 graden. Goh wat lekker. Smaken genoeg. Ik kan me niet voorstellen waar je het pakje/zakje in deze schotel voor nodig zou hebben. Aardappelpuree misschien, maar die kun je prima zelf maken!
Fresh & Easy: Zuurkoolschotel uit de oven - Uit Pauline's Keuken Ik had er nog lekker rookworst door gedaan