We hebben het nog niet vast laten leggen maar dat moeten we wel echt gaan doen. We hebben besloten dat mijn zus de voogdij krijgt over onze zoon als er iets met ons gebeurt. Zij wordt dan ook testamentair executeur en gaat dus over het geld en de goederen die nagelaten worden. Ze heeft hierin toegestemd maar we twijfelen nog een beetje omdat zij en haar man al drie kinderen hebben en in een piepklein huis wonen. Ze hebben het altijd druk en ik heb soms het idee dat ze het nu al maar net aan kan. Aan de andere kant is zij veruit de beste optie. Zij en haar man zijn goede ouders en lieve, verstandige mensen. Ze hebben voldoende financiële middelen om een groter gezin te kunnen onderhouden. Mijn zwager (broer van mijn man) en schoonzus hebben het financieel niet echt goed voor elkaar (niet het belangrijkste maar het telt wel mee) en hebben al genoeg problemen van zichzelf, mijn schoonouders hebben gezondheidsproblemen en kunnen echt geen kind meer opvoeden. Mijn ouders zouden nog een optie zijn maar hoewel ze echt lief zijn en ons ook groot hebben gebracht is hun opvoedstijl echt niet de onze. Mijn zus en ik zitten veel meer op één lijn. Daarnaast is mijn vader al 67 (moeder wat jonger) en is hij echt een oude knar tegen de tijd dat onze zoon de pubertijd in gaat. Dat kan alleen maar problemen opleveren gezien de karakters van onze zoon en mijn vader. Ik weet echter wel zeker dat iedereen in de familie er voor onze zoon zou willen zijn. Dat geeft een prettig gevoel.
wij hebben het niet laten vastleggen. wel over nagedacht maar we weten gewoon niet waar ze dan het beste naar toe kunnen. mijn schoonouders zijn al aardig op leeftijd en hebben erg veel gezondheidsklachten mijn ouders zijn wel iets jongen maar lichamelijk ook niet in orde. mijn moeder is op dit moment herstellende van kanker. mijn zus is ook geen optie. zij is alleenstaand en heeft 3 kinderen waarvan 2 gehandicapt dus die heeft het al zwaar genoeg. mijn man is enig kind dus helaas verder geen opties
Wanneer je niets vastlegt en er is niet gelijk een goede optie, worden je kinderen in een pleeggezin geplaatst. Dan gaat de kinderrechter uiteraard wel kijken in het sociale netwerk van de kinderen of er goede opties zijn, waarna de kinderen daar kunnen gaan wonen. Is er geen pleeggezin voor handen? Dan gaan ze naar een jeugdzorginstelling. Ik heb dit meegemaakt in mijn directe omgeving, dus dit is geen broodje aap verhaal. Wij hebben in ons testament vastgelegd dat mijn moeder de voogdij krijgt als wij komen te overlijden. Ja, ze is ook al boven de 60. Maar ik heb liever dat mijn kinderen naar oma gaan, iemand die ze goed kennen en bovenal heel erg veel van ze houdt, dan dat ze door onbekenden worden opgevangen. Mijn grootste nachtmerrie. Ben je je ouders kwijt, moet je ook nog met vreemde mensen mee. Ik word kotsmisselijk bij de gedachte alleen al. Als mijn zwager of zus (beiden nu nog te jong, geen eigen huis etc) een stabiel leven hebben, willen wij een van hun 2 vragen.
Een veelvoorkomend misverstand is trouwens dat een voogd de kinderen in huis moet nemen. Dat is niet zo. Een voogd moet er op toezien dat de kinderen op een goede plek terecht komen.
Maar je hoeft het toch niet vast te leggen voor de hele jeugd van je kind? Je kan ook nu kiezen voor je ouders, over 5 jaar kiezen voor een broer of zus en weer 5 jaar later kiezen voor vrienden.
Dit klopt inderdaad. Mijn nicht en haar man zouden dan voogd worden, maar zij zullen beslissen dat de kinderen eerst bij opa en oma wonen, totdat alles geregeld is. Want mijn ouders wonen in onze stad, mijn nicht 200 km verderop. Tegen die tijd zullen ze misschien ook wel vragen aan de kinderen wat ze willen. Maar mijn nicht zal beslissen, dus getouwtrek zul je dan niet krijgen, dan vind ik het belangrijkste.
Ja dat kan hier: https://loket.rechtspraak.nl/burgers/familiezaken/48 Kost wel wat moeite maar het kost geen geld, behalve uittreksels misschien, weet ik zo even niet meer. Wij hebben het 5 jaar geleden ofzo geregeld en moest je documenten opsturen, nu kan het allemaal via Digid geloof ik, misschien heb je niet eens meer uittreksels nodig.
2Wij hebben het vlot na de geboorte van ons zoontje vast laten leggen. Gekozen voor mijn jongste zus en zwager. We weten zeker dat zij het op alle vlakken zouden kunnen dragen en dat hij daar met heel veel liefde grootgebracht zou worden. Zij zeiden ook zonder enkele twijfel ja.
Wij zijn in jan bij de notaris geweest en een testament laten maken waarin mijn broer als voogd en bewindvoerder is aangesteld totdat onze jongste 24 is... Ook hebben wij elkaar(mijn man en ik) elkaar volmacht gegeven,dit houd in dat als één van ons door een ongeluk ziekte of wat dan ook niet meer in staat is om te beslissen of meete beslissen dat de ander volledig zelf de beslissingen kan nemen en dan praat ik over de kids,verkoop van huis,verkoop van auto oid. De notaris was verbaasd dat wij dit allemaal zo goed hadden uitgedokterd en goed duidelijk was in onze wensen en dat ie dat niet vaak ziet bij mensen van onze leeftijd. Wij waren dus voor testament én volmacht akte voor allebei een kleine 900 kwijt en het is een heel fijn gevoel dat het geregeld is. Over 6 a 7 jaar komen we nog eens bijéén om te kijken of er veranderingen zijn of zo nodig kunnen we altijd terecht
Wij hebben het gelijk laten vastleggen toen de oudste werd geboren. Hier gaan ze naar mijn beste vriendin of naar mijn schoonzus. Beide hebben aangegeven het graag te willen doen en er wordt tegen die tijd gekeken wie er de stabielste omgeving kan bieden. Grootouders vind ik geen optie. Veel te oud om nog kinderen op te voeden.
Klopt inderdaad. Al zal het bij ons waarschijnlijk wel zo zijn dat mijn zus onze zoon dan in huis neemt. Dat is voor ons ook de beste optie en dat hebben we haar ook gevraagd.
Hier ook niks vastgelegd, alleen mondeling aangegeven/afgesproken met ouders en broers, dat de kinderen naar mijn broer en schoonzus gaan. Alle partijen weten ervan en ik ga ervan uit dat schoonouders niet ineens de kinderen zouden willen opeisen
Onze kinderen gaan naar mijn schoonzus en gaat man. Wij hebben gekeken wie er qua levensstijl en opvattingen er het dichts bij ons stonden binnen onze familie. Dat zijn zij. Ook zien zij hen zeer regelmatig, zijn hun dochter en onze zoon de dikste vriendjes en vormen zij een stabiel gezinsleven. We hebben het nog niet vastgelegd maar wel met hen besproken. Ook hebben wij een levensverzekering wat wordt uitgekeerd wat hen financieel bij moet kunnen staan voor de opvoeding van onze twee kinderen. Want ook dat heeft natuurlijk een behoorlijke impact!
Wij hebben (nog) niks geregeld. Wel weet ik dat er in de familie genoeg mensen zijn die de zorg op zich willen nemen. Het punt is een beetje dat mijn ouders bijvoorbeeld nu de zorg wel aan kunnen, maar hoe zal dat in de toekomst zijn? Mijn broers hebben nog geen eigen huishouden dus dat zou nu geen optie zijn, maar wellicht over 5 jaar bijv weer wel. En mijn zwager en schoonzus verwachten een eerste kindje. Dus als er op korte termijn iets gebeurt met ons, dan is het voor hun een extra zware taak. Zodra iedereen wat meer gesettled is, wil ik het wel vastleggen.
Onze kinderen gaan naar mijn broer en zijn gezin als er wat gebeurt met ons. Grootouders is voor ons geen optie, allemaal te oud. Mijn man heeft 1 broertje en die vinden wij ongeschikt, dus bleef maar 1 keuze over
Je kan het nu vast laten leggen en tzt weer wijzigen. Ik vind dat zelf wel fijn zodat er geen discussie of ruzie van kan komen.
hier hebben wij een tante (en oom) aangewezen. Maar officieel alleen de tante bij naam, omdat werd ons door de notaris uitgelegd dat wanneer je 1 iemand benoemt dat financieel voordeliger is dan wanneer je een stel aanwijst. We hebben er bij laten vermelden dat het onze voorkeur heeft dat onze kinderen in hun gezin opgenomen worden, maar dat wordt tegen die tijd bekeken uiteraard. Het zijn iig de mensen die qua ideeen en opvoeding het dichtst bij ons staan en waar ik verwacht dat onze kinderen hun leventje zo "normaal" mogelijk kunnen oppakken.