oke.. net stoofperen gekocht. Zo'n trek in! maar nog nooit gemaakt en vraag me nu af: moeten stoofperen ook rijp zijn??? en hoe kan je zien dat ze rijp zijn? Net als handperen??
Ze blijven stevig, worden tijdens het stoven lekker zacht. Ik heb nog nooit op rijpheid gelet eigenlijk...
Worden zacht door t stoven Ik maak ze altijd zo Schillen klokhuis eruit. Scheut rode wijn erin voor de kleur wat suiker en kaneel voor de smaak en dan water totdat peertjes onder staan en dan op hoog vuur tot dat ze koken dan nog paar uur op laag vuur laten pruttelen
mooi! Dan kan ik ze vanavond gelijk eten ik maak ze ook met rode wijn, kaneel en kruidnagel. Zoo lekker !
Stoofperen koop je inderdaad gewoon hard, en worden door het koken lekker zacht. Ik kook het altijd samen met 2 of 3 kaneelstokjes en speciale stoofpeertjes-suiker. (roze van kleur.) Mmmm lekker...
Ik doe ook dit alleen nog met een paar kruidnagels erbij. Dan maak ik ze vers. Ik weck ze ook. Dan doe ik ze alleen in water. En als ze gaar zijn in pot en afgieten met het kookvocht. Deksel erop en de pot omdraaien tot het is afgekoeld. Dan kun je ze heel lang bewaren. Als we ze dan eten doe ik bij het vocht een beetje rode ranja. Ook harstikke lekker. Maar vers is het allerlekkerste Alleen wij hebben straks weer zoveel peren dat ik dat niet elke dag wil eten gedurende 2 maand haha
Nog lkkerder als je er wat pruimen en steranijs bij doet, stoven in de oven en dan als dessert eten met ijs. Ik maak ze anders altijd gewoon in met een beetje water, vanillesuiker en kaneel, en dan in van die weck potten. Mijn hele kelder staat vol, heerlijk voor bij de hoofdmaaltijd.
Oh lekker! Ik heb ze pas ook weer voor het eerst dit seizoen gegeten. Mijn dochter vroeg er om. Mama wanneer eten we ze weer? Ik kook ze alleen met suiker en kaneel. En ze zijn hier pas klaar als ze een dieprode/paarse kleur hebben. Ze staan dus altijd de dag van tevoren al op. Lekker met stoofvlees!
ik kook ze in de gluhwein, zitten alle kruiden al in en idd, zoals mijn voorgangers al zeggen: stoofperen zijn ongekookt keihard, dus voelen of ze rijp zijn heeft geen zin. Gewoon schillen en koken tot ze zacht zijn.
Ik gebruik rode bessensap ipv wijn, werkt super. Omdat ik nauwelijks drink hoeft er dan ook geen fles open voor een klein beetje.
vorige week gekookt in water met suiker en kaneel maar vond de smaak tegenvallen. Scheelt dat als je bessensap ofzo gebruikt? Wijn doe ik liever niet, de rest van de fles kan ik weggooien
Oeh, jammie, stoofperen! Ik heb ze de afgelopen 2 weken (sinds ik ze weer zag liggen in de winkel) al een paar keer gegeten. Mijn kids zijn er ook gek op. Ik maak ze altijd zo: Uit de keuken van Levine: Stoofpeertjes (uit de slowcooker)
Ik koop altijd zo'n klein flesje wijn en gebruik die helemaal zijn iets van 1 of 1.5 euro ofzo. Heb ook wel eens bessensap gebruikt maar ik vond dat geen succes.. Gluhwein is trouwens een goede tip! Gaan we eens proberen!
Je kunt ze als je ze vers bereid ook zo weken hoor, met dat rode suiker/kaneel vocht erbij. Doen wij al jaren. Heerlijk! Ik weck zelfs de kaneelstokjes mee.
Gewoon met rode bessensap zoals hierboven vermeld (bijvoorbeeld flesje van Betuwe), kun je de recepten volgen zoals eerder vermeld, alleen is wijn dan bessensap. En ik gebruik dan wat minder suiker, want ik vind t bessensap best wel zoet al.