stoofperen

Discussion in 'De lounge' started by LadyKikker, Sep 26, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,235
    1,891
    113
    Female
    oke.. net stoofperen gekocht. Zo'n trek in!
    maar nog nooit gemaakt en vraag me nu af: moeten stoofperen ook rijp zijn??? en hoe kan je zien dat ze rijp zijn? Net als handperen??
     
  2. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    Oct 6, 2015
    16,382
    12,678
    113
    Ze blijven stevig, worden tijdens het stoven lekker zacht. Ik heb nog nooit op rijpheid gelet eigenlijk...
     
  3. Abri

    Abri VIP lid

    Jun 16, 2010
    12,423
    3
    38
    Stoofperen zijn gewoon hard, totdat je ze stooft: dan worden ze heerlijk zacht ;)
     
  4. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    Oct 21, 2011
    2,386
    1
    36
    verzorgende ig
    Worden zacht door t stoven

    Ik maak ze altijd zo
    Schillen klokhuis eruit.
    Scheut rode wijn erin voor de kleur wat suiker en kaneel voor de smaak en dan water totdat peertjes onder staan en dan op hoog vuur tot dat ze koken dan nog paar uur op laag vuur laten pruttelen
     
  5. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,235
    1,891
    113
    Female
    mooi!
    Dan kan ik ze vanavond gelijk eten :D

    ik maak ze ook met rode wijn, kaneel en kruidnagel.

    Zoo lekker !
     
  6. dochters

    dochters Fanatiek lid

    Jul 11, 2013
    4,894
    15
    38
    Female
    Stoofperen koop je inderdaad gewoon hard, en worden door het koken lekker zacht.

    Ik kook het altijd samen met 2 of 3 kaneelstokjes en speciale stoofpeertjes-suiker. (roze van kleur.)

    Mmmm lekker...
     
  7. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik doe ook dit alleen nog met een paar kruidnagels erbij.
    Dan maak ik ze vers.

    Ik weck ze ook. Dan doe ik ze alleen in water. En als ze gaar zijn in pot en afgieten met het kookvocht. Deksel erop en de pot omdraaien tot het is afgekoeld. Dan kun je ze heel lang bewaren. Als we ze dan eten doe ik bij het vocht een beetje rode ranja.
    Ook harstikke lekker. Maar vers is het allerlekkerste ;)
    Alleen wij hebben straks weer zoveel peren dat ik dat niet elke dag wil eten gedurende 2 maand haha
     
  8. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,091
    7,843
    113
    Nog lkkerder als je er wat pruimen en steranijs bij doet, stoven in de oven en dan als dessert eten met ijs.

    Ik maak ze anders altijd gewoon in met een beetje water, vanillesuiker en kaneel, en dan in van die weck potten. Mijn hele kelder staat vol, heerlijk voor bij de hoofdmaaltijd.
     
  9. cactusje

    cactusje VIP lid

    Feb 12, 2015
    6,752
    1,993
    113
    Oh lekker!
    Ik heb ze pas ook weer voor het eerst dit seizoen gegeten.
    Mijn dochter vroeg er om.
    Mama wanneer eten we ze weer?
    Ik kook ze alleen met suiker en kaneel.
    En ze zijn hier pas klaar als ze een dieprode/paarse kleur hebben.
    Ze staan dus altijd de dag van tevoren al op.
    Lekker met stoofvlees!
     
  10. frums

    frums Bekend lid

    Sep 25, 2011
    642
    287
    63
    ik kook ze in de gluhwein, zitten alle kruiden al in ;)

    en idd, zoals mijn voorgangers al zeggen: stoofperen zijn ongekookt keihard, dus voelen of ze rijp zijn heeft geen zin.
    Gewoon schillen en koken tot ze zacht zijn.
     
  11. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,803
    4,189
    113
    Wat voor rode wijn gebruiken jullie?
     
  12. femkes

    femkes VIP lid

    Jul 24, 2007
    9,088
    10,382
    113
    Ik gebruik rode bessensap ipv wijn, werkt super. Omdat ik nauwelijks drink hoeft er dan ook geen fles open voor een klein beetje.
     
  13. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,284
    17,167
    113
    vorige week gekookt in water met suiker en kaneel maar vond de smaak tegenvallen. Scheelt dat als je bessensap ofzo gebruikt? Wijn doe ik liever niet, de rest van de fles kan ik weggooien
     
  14. Linda86

    Linda86 VIP lid

  15. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,803
    4,189
    113
  16. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Ik koop altijd zo'n klein flesje wijn en gebruik die helemaal :) zijn iets van 1 of 1.5 euro ofzo.

    Heb ook wel eens bessensap gebruikt maar ik vond dat geen succes..

    Gluhwein is trouwens een goede tip! Gaan we eens proberen!
     
  17. Gemma79

    Gemma79 Fanatiek lid

    Feb 19, 2011
    1,105
    2
    0
    NULL
    NULL
    Je kunt ze als je ze vers bereid ook zo weken hoor, met dat rode suiker/kaneel vocht erbij.
    Doen wij al jaren.
    Heerlijk!
    Ik weck zelfs de kaneelstokjes mee.
     
  18. Gemma79

    Gemma79 Fanatiek lid

    Feb 19, 2011
    1,105
    2
    0
    NULL
    NULL


    Scheutje goede port, ook heerlijk
     
  19. Islah

    Islah Niet meer actief

    Iemand lekker recept voor stoofperen zónder wijn (of andere alcohol) en zónder karmijnzuur?
     
  20. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    2,364
    2,822
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Gewoon met rode bessensap zoals hierboven vermeld (bijvoorbeeld flesje van Betuwe), kun je de recepten volgen zoals eerder vermeld, alleen is wijn dan bessensap. En ik gebruik dan wat minder suiker, want ik vind t bessensap best wel zoet al.
     

Share This Page