Lijkt me niet anders als na de aardappels bloemkool en karbonades een halve liter vla in je mik duwen
Overigens eten wij nooit pannenkoeken als avondeten, maar als we het eten dan als ontbijt. Ik eet 's avonds liever een "normaal" gezonde maaltijd.
Omdat ik me niet kan inbeelden dat ik na pakweg tomatensoep suiker zou willen proeven. Maar zoals hierboven gezegd: in dezelfde stijl snap ik ol die Nederlandse gewoonte van vla of yoghurt net na een maaltijd niet.
Zelf een pannenkoekenhuis; De groenten die wij op een pannenkoek gebruiken: Tomaat, paprika, ui, sla, prei, taugé, champignons , komkommer, olijven, bonen, courgette, spinazie. Eigenlijk zijn bijna alle groenten op een pannenkoek wel lekker!
Hier favoriet: spinaziepannenkoeken. Wat diepvriesspinazie door het beslag heen, spekjes meebakken. En op het laatst parmezaanse kaas erover. Vinden ze heerlijk.
Haha Komen wij aan met onze spek/kaas/stroop pannenkoek.... Maar sorry, ik kan je echt niet helpen aan een gezonde pannenkoek. Ik werd alleen nieuwsgierig wat ik voor recepten zou aantreffen in dit topic. Nu heb ik zin in een (ongezonde) pannenkoek
Ik weet ten eerste niet wat je met "gewoon vlees" bedoelt. Het gros van de mensen ziet een gehaktbal of knakworst namelijk als "gewoon vlees" terwijl dat voor mij juist uiterst bewerkte "vlees"soorten zijn. Spek is alleen het vet van vlees, puur verzadigd vet, nee lijkt mij niet erg gezond dus. Er komen overigens steeds meer aanwijzingen dat rood vlees kankerverwekkend is, o.a volgens de WHO. Nu hoef ik geen hele discussies over het wel/niet eten van (rood) vlees, maar aangezien de vraag van TS ging over gezonde pannenkoeken, kan je toch best aangeven dat bepaalde suggesties verre van gezond zijn, lijkt mij. Dat je iets lekker vindt, is een ander verhaal. Ik eet mijn pannenkoeken het liefst met stroop én wat bruine bastersuiker, maar ook dat is verre van gezond. Daarom eet ik het gelukkig ook niet erg vaak.
Ik ook. Maar als ik dingen lees als pannenkoek met spinazie of andere groenten gaat mijn trek daar juist van weg moet ik zeggen. Sommige dingen "horen" gewoon ongezond haha. Al maak ik wel eens van die havermoutpannenkoekjes maar ga daar echt geen groenten op kwakken ofzo. Gewoon een beetje honing.
Een boeren pannenkoek Gewoon wat groenten bakken (ui champignon paprika prei) evt wat ham of spek erdoor en dan beslag er over Dat eten wij nog wel eens, niet omdat het "gezond" is maar gewoon omdat we dat lekker vinden. De kids eten pannenkoeken altijd met stroop of suiker. Soms met Jam er op en heel soms zelfs met hagelslag of pasta 😂
Is dat typisch nederlands? Misschien niet typisch Belgisch/Vlaams, maar bijvoorbeeld de Fransen of Italianen eten toch ook vaak zoetigheid na de maaltijd?
In Mediterraanse landen eten ze vaak wel zoetigheid na de maaltijd, maar niet direct erna zoals veel Nederlanders dat doen. Ik wist ook niet dat dat typisch Nederlands is tot mijn man me er op wees. En inderdaad nadat ik erop ging letten, in zijn familie eten ze vaak ook pas een paar uur na het eten wat vla/yoghurt of fruit.
Een pannenkoek is een pannenkoek. Zolang je ze niet 3x in de week eet zou ik dan ook gewoon lekker van die normale pannenkoek met stroop, suiker of kaas genieten. Gewoon in balans brengen door de rest van de week gezond te eten. Kan voor een keertje echt geen kwaad.
Denk ik ook wel. Maar de "gezonde" pannenkoekjes (met volkoren roggemeel en havermeel) vind ik als ontbijt gewoon ontzettend lekker, eens iets anders dan brood, pap of yoghurt met muesli én ik zit er ontzettend lang vol van.
Wij maken ze tegenwoordig ook altijd met boekweit meel. 1,5 liter melk op 500 gram boekweit meel. Wat honing door het beslag. En verder zéér weinig tot geen boter met bakken. Voor de lekker: Spinazie . En verder: Banaan of appel - eventueel met wat kaneel. Gezond vooraf/tussendoor: Rauwe bloemkool, wortel en/of komkommer en dan hebben ze om 3 uur/half 4 hun groenten ook al binnen