Ik zou het wel doen. Wij hadden het bijna ook gedaan (wel andere schrijfwijze), maar mijn man vond die naam niet leuk, hij vond het te kort dus wij hebben een extra letter ervoor. Maar vooral voor de hond klinkt het hetzelfde, is soms wel even verwarrend als de kinderen bij mijn ouders zijn . En toen onze jongste geboren werd moest de oudste even wennen, ze zei de eerste paar keer de naam van de hond . Nu ben ik ook niet zo moeilijk trouwens met dezelfde naam in de familie voor kinderen, dus dat een hond die naam al heeft boeit me helemaal niet.
Ik zou het niet doen. Maar ik koppel gelijk een naam aan een dier als ik die gehad heb die zo heet (te)
Lijkt me verwarrend, lijkt me dat jullie daar wel eens komen en de hond (of jullie kindje) heeft geen idee wie je bedoelt als je roept. Bijvoorbeeld "Max kom eens hier" tegen de hond en dan staan ze allebei voor je. Maar nog lastiger als de 1 iets doet wat niet mag en de ander dat ook hoort
Exact dat dus. Hoe zou je dat doen als je met je zoontje bij je ouders bent? "Thierry, naar je mand! " En daar gaat je zoontje......
Heel lastig maar ik zou t niet doen. Er zijn zoveel namen. Het staat te dichtbij.denk ook heel verwarrend voor de hond als je kindje bij je ouders is.
Nee ik zou dat nooit doen. Of er moet nu ineens een hond komen met de naam die ons kindje gaat krijgen, dan is het jammer voor de hond. Het lastige is toch ook als je dan 'Max' roept, ze allebei reageren. Als je het over 'Max' hebt, weet een ander nooit of het om de hond gaat of je zoon. Lijkt me heel verwarrend.
Hahaha, sorry, ik vind het grappig, maar ik zou het echt niet doen!! Ik vond het al een twijfel geval om m'n hond een naam te geven die ik ooit aan 1 van m'n hamsters had gegeven (ik heb wel iets van 20/25 hamsters gehad als jong meisje ). M'n kind zou ik nooit 1 van die namen geven, ook al is mijn smaak wbt namen niet echt veranderd en weet alleen ik dat ik een hamster met die naam heb gehad. Een hond vind ik toch echt onderdeel van het gezin, dus nee, niet doen!
Wij hadden die met de jongensnaam. Maar voor ons wel dat we niet meer onze zoon wouden noemen. Ik was zwanger toen mijn schoonbroer een hond kocht en hem Tygo noemde. Nu wilde wij wel de schrijfwijze met ch maar meteen hadden we allebij. Nee wij noemen onze zoon zo niet meer O heet nu de hond van (schoon)broer. Kort daarna konxen we stoppen met na denken voor een jongensnaam wat we kregen een dochter.
Vrienden van vrienden hebben een dochtertje Robin. Zo heet onze hond. Dacht er eerlijk gezegd niet meteen aan maar m'n vriend zei het later. Wij noemen de hond vaak Bob en pas als hij op zich laat wachten Robin. Vind het niet gek. Heel veel mensen geven de hond een "mensennaam" en niet Fikkie of Rex. Lijkt me ook zo zonde om je droomnaam op te geven omdat een in je vrienden of familiekring een hond de naam al heeft. Helemaal als de roepnaam van de hond ook nog eens afwijkt en je het "roep" probleem niet echt hebt.
Ik zou het gewoon doen als het voor jullie dé naam is, zou gewoon als grap zeggen dat je je kind naar de hond hebt vernoemd, kan jou het schelen. Een vriendin van me gaf haar kind dezelfde naam als onze kat, daar hebben we samen juist om gelachen, het wende heel snel hoor. Daarnaast, de meeste mensen leven gelukkig een stuk langer dan dieren, dus het is niet iets waar je twintig jaar tegenaan loopt. Het zou me weinig uitmaken.
Wel gewoon doen! Snap je twijfel maar die hond is veel minder belangrijk dan jouw kind. (En jouw gevoel dat je je kind zo wil noemen). En missch de naam van de hond idd veranderen. Weet hij veel (de hond).
Ik bedacht me van het weekend dat de hond van m'n schoonzus de korte naam van onze toekomstige zoon heeft. Beetje zoals Alexander Alex, Lukas luuk, samuel Sam zeg maar. Dat neemt niet weg dat wij onze zoon gewoon de lange naam gaan geven want dat is echt onze naam!