Mijn man zal dan om half 7 al in de trein moeten zitten, en om 6 uur van huis te fietsen naar het station...normaal word hij hier om half 8 opgehaald! M'n man is hier gaan werken omdat de werktijden beter zijn als bij z'n vorige werkgever, hij zag z'n kinderen amper. Maar als hij nu met de trein gaat dan is hij weer elke avond om 7 uur thuis als het mee zit. Normaal half 6! De rest van z'n collega's blijven gewoon thuis opgehaald (degene zonder rijbewijs) om half 8. Het zou dan wel heel lullig zijn als m'n man in totaal 3 uur op een dag kwijt is om te reizen, vanaf de fiets naar het station, een uur in de trein en vanaf het station in de andere stad ook weer een kwartier heen en weer terug met fiets Ze krijgen immers allemaal hetzelfde salaris
Ik heb nog nooit reistijd vergoed gekregen.. niemand denk ik. Als dat wel zo was, was ik rijk inmiddels (was altijd 2u onderweg van deur tot deur, dus 4u reistijd elke dag).
Snel z'n eigen rijbewijs halen dan..of een andere baan zoeken kan ook. Maar ik zou wel in overleg gaan met de baas, van luister, helemaal prima dat ik ergens anders moet gaan werken, maar dit kost me zoveel extra tijd, kunnen we daar een tegemoetkoming in afspreken? Niet geschoten is altijd mis. Ik weet niet wat er in z'n contract staat over de werklocatie? Als hij in principe overal inzetbaar moet kunnen zijn dan is het al helaas pindakaas. En ja, mijn vriend is ook van 6 tot 7 de deur uit, maar dat zijn we gewend. Dus heel raar zijn de tijden echt niet. Maar ik snap wel dat het voor jullie heel vervelend is, je had toch andere verwachtingen.
Wat is daar lullig aan? Hij heeft toch zelf gekozen voor deze baan? Je moet niet alleen naar werktijden kijken maar ook naar reistijden. En altijd maar verwachten dat iemand je wel ophaalt en thuisbrengt vind ik dan wel heel naïef. Zo werkt het namelijk niet. Het salaris staat hier ook buiten. Salaris krijg je voor de gewerkte uren. En als jij besluit een baan te zoeken waarvoor je elke dag 4 uren moet reizen dan neem je dat dus voor lief. Dat is niet de baas zijn probleem maar die van jouw. Dus; of zoek een andere baan die naast jullie huis ligt. Of stop met mokken. Of zorg dat hij binnen 1 week z'n rijbewijs haalt en neem in de tussentijd vakantie.
Mijn zus was vroeger model en deed hostess werkzaamheden op beurzen (mooi zijn en glimlachen en soms koffie inschenken) en kreeg betaald vanaf het moment dat het treinkaartje inging! En niet lullig ook fl 250/400 per dag!!! Maar inderdaad in het 'normale/echte' leven zal dit niet gebeuren. Kan hij niet vragen om niet overgeplaatst te worden? Of dat er misschien iemand heen kan/wil met auto en rijbewijs? Verder is de reistijd echt je eigen probleem en niet het probleem van je werkgever.
Hij zou kunnen onderhandelen over een deel reizen in werktijd omdat hij nu ineens verder weg moet. Soms wordt een dergelijke vergoeding (tijdelijk) gegeven om de overgang te vergemakkelijken. En verder zijn er natuurlijk ook andere manieren om de werktijd te bekorten. Hij kan een uur ouderschapsverlof opnemen per dag, hij kan minder gaan werken, wellicht kan hij een deel thuis werken, jullie kunnen dichterbij gaan wonen....
Omdat ze eenzelfde aantal uren werken. Het zou van de zotte zijn als je reistijd uitbetaald zou worden. Maar je man heeft bijna zelf zijn rijbewijs: dan kunnen jullie toch een auto kopen en is de reistijd mogelijk korter?
Ik snap dat het balen is to, maar zo werkt het voor ons allemaal. Waarom zou je man daarvoor ineens gecompenseerd moeten worden? Je man kan het aankaarten, maar het is een coulance als hij iets ervoor terugkrijgt, geen recht. Mijn man gaat 7 uur de deur uit om om 8.30 a 9.00 aanwezig te kunnen zijn en is 19 uur thuis, soms later.
Hij is bezig met z'n rijbewijs, dus dit is maar tijdelijk. Snap wel dat het even tegenvalt als je gewend bent dat ze je ophalen, maar de meeste mensen worden niet opgehaald hoor, maar dat zal je man wel zien zodra hij op het treinstation loopt. De reistijden zijn balen, maar tijdelijk. Snel dat rijbewijs halen
Hij heeft zelf voor deze baan gekozen toch? Er maar vanuit gaan dat je opgehaald wordt vind ik zelfs een beetje naïef. Ze krijgen allemaal hetzelfde salaris omdat ze hetzelfde werk uitvoeren. Of, rijbewijs halen en een auto kopen óf andere baan dichterbij huis. Het kantoor van mijn man is verplaatst, heeft nu ook langere reistijd met file. Niemand krijgt daar compensatie voor, en volgens mij zijn de meeste ook blij dat ze hun baan nog hebben. Reiskosten krijgt hij wel aangepast. Edit: als je man straks op station staat zal hij ook zien dat hij de enige niet is. Toen ik een jaar met de trein ging verbaasde ik me elke dag weer over de hoeveelheid mensen .
Als hij in de trein zit, zit hij toch niet te werken? Reistijd is eigen tijd, lijkt me logisch... Met se auto hoeft hij dus pas rond 7.30 weg? Of is dat niet voor deze locatie? Anders idd zsm rijbewijs halen. Maar ook dan is reistijd eigen tijd...
Ik heb jaren met de trein mijn woon-werk verkeer gedaan. Ik was van 7-19 van huis, soms langer wegens storingen, geen materiaal etc. Ik kreeg gewoon 8 werkuren betaald, maar wel mijn jaar abbo van de trein vergoed. Zou mooi zijn geweest om idd 12 u te krijgen terwijl ik de krant aan het lezen was in de trein. Je lunch pauze van 30 min. Is toch ook onbetaald. Bij ons tenminste wel. Ik ben altijd 8,5 uur aanwezig op mijn werk. En dan dus nog de reis naar huis. Tegenwoordig 30 min. Enkele reis met de auto.
Als dit ineens wordt veranderd omdat dit voor de werkgever voordeliger is kan je zeker praten over een regeling. Ik ken best wat mensen die door zo'n overgang geregeld kregen dat de helft van de reis als werktijd telde of die bijvoorbeeld meer thuis konden gaan werken. Dus ik zou het gewoon eens rustig aankaarten.
@ts: zie bovenstaande. Ik werk bij p&o. Als de baas een medewerker overplaatst en dit is van te voren niet vastgelegd dan moet hij vaak wel tegemoetkomen in bijv. Reiskosten of andere kosten. Ik ken de situatie niet goed genoeg om hierover te oordelen maar ik ben het niet eens met de vorige meningen dat hij 3 uur extra reistijd maar moet slikken en geen enkele compensatie krijgt. Ik zou bij bijv. Juridisch loket de situatie voorleggen.
Dit inderdaad. Kijk ook even in zijn arbeidsovereenkomst. Staat daar bijvoorbeeld een vaste standplaats in? Wanneer de standplaats eenzijdig gewijzigd wordt door de werkgever is het echt niet ongebruikelijk om sowieso de reiskosten te vergoeden én (een gedeelte) van de reistijd als werktijd aan te merken. In jurisprudentie is tot 1,5 uur extra reistijd per dag acceptabel. Maar als ik ts goed begrijp wordt de reistijd langer. Is je man niet lid van een vakbond? Dan kan hij daar advies vragen.
Het verschil komt nu toch omdat hij zelf met de trein gaat? Het is niet het 'probleem' van de werkgever dat de man van ts geen rijbewijs heeft toch? Ik zou ook balen van drie uur reistijd per dag maar waarschijnlijk is de afstand met de auto een stuk minder lang.
Overigens is mijn werkgever onlangs gefuseerd en is dus de locatie van het hoofdkantoor ook verplaatst. Voor mij betekent dat ipv 20 minuten fietsen 1,45 uur met de trein heen. En dan ook weer terug. In ons sociaal plan is afgesproken dat t/m 2018 reistijd als werktijd wordt aangemerkt. Het is dan wel weer niet zo dat ik ook minder werk te doen krijg, dus eigenlijk heb ik er niets aan... Maar toch, het is niet automatisch zo dat je een verlenging van je reistijd zo maar hoeft te pikken.
TO, je hebt een nogal onrealistisch beeld. Ik reis ook met de trein, twee dagen per week. Deur tot deur is dat een ruim uur, maar ik houd rekening met vertraging, dus neem altijd een trein eerder. Dat betekent dat ik vaak 6.45 de deur uit ga. Terwijl ik pas om 8.15/20 op mijn werk hoef te zijn. En ik ben na 18.30 pas weer thuis. Terwijl collega's misschien zelfs kunnen fietsen naar werk. Het is natuurlijk wel een verschil dat hij nu verplaatst wordt, dus in die zin kan je man zeker wel een treinabo of onkostenvergoeding eisen. Maar verder valt er niet zo veel te eisen, de meeste mensen zijn tussen de 10-12 uur per dag van huis, terwijl ze maar 8 uur werken.
Maar de trein is N enige vervoermiddel... dus daar kiest hij niet zelf voor, hij kiest er ook niet elf voor om van zijn huidige locatie naar een andere locatie te moeten... Dus nee hij kiest er niet zelf voor
Hij kiest niet zelf voor de andere locatie. Dat hij geen rijbewijs heeft is niet het probleem van zijn werkgever. Ik heb een kennis die werkte op een azc. Haar locatie werd verplaatst van de stad naar een dorp zonder OV. Ze had geen rijbewijs en kon daardoor niet naar die locatie komen. Dat was haar probleem en niet dat van de werkgever.