Gisteren stamppot andijvie met oude kaas, grove mosterd, gebakken spekjes en een "culinaire rollade" Vandaag opa's friet van aviko met oven kroketjes en voor de kids een frikandel. Morgen aardappelsoep
Heb een pan opstaan met daarin hamlappen in bouillon om te koken. Die gaan in een zelfgemaakte ragout (oud familierecept van de vader van mijn oma, die had een snackbar en dit is het recept van hun kroketvulling). Wij paneren het alleen niet, maar bakken het zo op en eten het op brood Maak er ook iets van een salade bij.
Courgette gevuld met gekruid kipfilet en tomatenblokjes, gebakken rijst met o.a. rode ui, paprika poeder, oregano, cherrytomaatjes en daarnaast zelfgemaakte tzatziki.
Vandaag komen mijn ouders eten. Allemaal verschillende tapas als: Pastasalade, Turks brood, stokbrood, brie en kruidenboters etc verschillende sausjes, gevulde paprikaatjes, gevulde witlofschuitjes, gevulde champignons en nog veel meer. Zin in.
Klinkt heerlijk! Ik kom ook! Heb zo'n zin in stoofvlees.....Denk dat ik dat volgende week maar eens weer ga maken. Vanavond dus stamppot andijvie met spekjes, kaas en rookworst. Zag net bij iemand hierboven voorbij komen dat ze er grove mosterd doorheen doet. Ga ik ook even proberen vanavond!
Gisteren al gemaakt. Pasta gevuld met parmezaanse kaas. Spekjes bakken met spinazie. Daardoor een sausje van spinazie en ricotta. Camembert in de oven met olie en kruiden laten smelten. Alles door elkaar roeren. Zo zo zo lekker. Ik heb nog een portie over. Dus die schuif ik straks in de oven. Lekker!
Hier pruttelt een bokbierstoofpotje op het vuur Ik eet swinters heel vaak stoofpot, vooral lam maar vandaag eens rund
Ik heb tussen de middag groentesoep gemaakt met stokbrood en kruidenboter erbij. Was lekker. Vanavond een broodje.
aardappelsoep met een stokbroodje met kruidenboter en sausijzenbroodjes uit de oven Al de hele dag zin in, want de soep is al een tijdje klaar.